Renatko,u mnie pogoda dzisiaj była bardzo zmienna,rano było pochmurno póżniej słoneczko i bardzo ciepło teraz trochę pada deszczyk.Patat rośnie jak na drożdżach.
Januszu,chyba rzeczywiście tak będzie.
Olu,śnieżyczek mam dużo czasami jak pogoda jest łaskawsza to zakwitają pod koniec lutego.Po przekwitnięciu rosną w liście a następnie zamierają jak wszystkie cebulowe.Patat ładnie rośnie.
Sylwuś,rzeczywiście tak jest.Patat rośnie dość intensywnie,odpowiadają mu warunki domowe.
Aniu
Cudowne masz śnieżyce.
U mnie cały czas świeci słońce i pracuję, kiedy tylko mogę...
Teraz krucho u mnie z czasem wolnym, bo ciągle grzebię w ziemi.
Ogród z przodu przekopany
Miłego dnia życzę i dużo
Sylwia,też jestem ciekawa jak patat w gruncie będzie rósł.
Alu,to fajnie,że pracujesz w ogródku,na to wszyscy czekaliśmy z niecierpliwością.Słoneczko działa cuda,roślinki zaczęły rosnąć.A na forum będziemy siedzieć trochę krócej,więcej na świeżym powietrzu.
Sylwio,dziękuję za słoneczko,u mnie dzisiaj pochmurno i chłodno.Dzisiaj chyba nie będzie żadnych prac w ogródku.Życzę ci żebyś się pozbyła nadmiaru wody ze swego ogródka.
Andrea,myślę,że patat mógłby rosnąć również w domu.
Olu,ja swoje śnieżyce mam posadzone w kępki i co roku jest ich więcej.Rozmnażają się z cebulek tak jak inne cebulowe.Nigdy nie próbowałam z nasion.
Ależ śliczne te śnieżyce
Aniu czytam, że popracowałaś troszkę w ogródku, mimo zmiennej pogody Ja również większość dnia spędziłam na dworze, ale u mnie było zimno i pochmurnie cały dzień..... dopiero teraz wieczorem pokazało się słoneczko. Mam nadzieję, że jutro będzie cieplejszy i słoneczny dzień, bo już naprawdę mam dość tego zimna....
Cześć Aniu, przejrzałam trochę Twój watek i rzuciła mi się w oczy piękna biała ostróżka, naprawdę piękna. Ja mam jakoś z nimi nie po drodze.
Komelinę sadzę w donicy na rabatce i na zimę zabieram do piwnicy lub kotłowni, siedzi bez podlewania a wiosną przesadzam do świeżej ziemi, mam ją już od kilku lat, ma taki piękny błękitny kolor.
Masz sporą kępę koron cesarskich, u mnie w ciągu tygodnia sporo podrosły, chcą zdążyć zakwitnąć przed majem?
Aniu, na jakim areale gospodarzysz?