Mały Ogródek Tosi cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały Ogródek Tosi cz.10

Post »

Ale u Ciebie już wiosennie Tosiu - fajne fotki :heja

Te gołębie to grzywacze
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzywacz_%28ptak%29
Takie sympatyczne "miśki". Trochę śmiesznie wyglądają na cienkich gałęziach, bo jednak masę to mają.

A rybki to zimują w oczku? Jeśli tak to jakie jest głębokie?
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit dziękuję bardzo. Rybki zimują, a oczko w najgłębszym miejscu ma 140 cm głębokości. Poprzedniej zimy miałam tragedię, bo rybki były w lodzie. teraz jest ok. :D
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

;:224 lata temu wystawiłem w wanience świąteczne karpie na balkon. Jakoś tak była odwilż, w domu ciasnota..., rano patrzę, a za oknem śnieg i mróz. Karpie były trochę sztywne ale przeżyły - biedne miały przeżycia przed śmiercią. ;:131 Teraz już karpi nie jem.
Pytałem o rybki bo kiedyś mam zamiar też sobie oczko strzelić i zbieram wszystkie informacje, które mogą sie przydać. Aha, jeszcze jedno, a jak jest lód to robisz im jakieś napowietrzanie - słomiane rurki, styropian, albo inne wynalazki?
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Tak! Na zimę kładę na wodzie i obciążam gruby styropian z wbitymi na przestrzał rurkami plastikowymi. Ponieważ woda w tych rurkach też potrafi zamarznąć, jestem prawie codziennie na działce i ten lód w rurkach przebijam prętem lub patykiem. Zamierzam kupić pompę napowietrzającą, bo jak woda buzuje, to nie zamarza w tym miejscu. Poczytaj sobie wątek śp. Pawła Woynowskiego na naszym forum. Bardzo dużo dobrych rad. :D
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Tosiu, zazdroszczę Ci że możesz powiedzieć iż jesteś już po wiosennych porządkach, mnie zajmuje to o wiele więcej czasu. Normalnie to już w marcu zaczynałam i nie wiem jak zdołam się ze wszystkim obrobić skoro za dwa tygodnie z kawałkiem już będzie maj. :shock:
U mnie gołębi nie ma, ale sąsiad działkowy ma hodowlę. Uwielbiam patrzeć jak je wypuszcza i kołują mi nad głową.
Za to inne ptaszki oszalały, dzisiaj chyba jedne usiłowały zagłuszyć inne. Hałas jak na hali produkcyjnej. ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdroszczę zakończenia najpilniejszych porządków :D Nie mogę się wyrobić ze swoimi, deszcz mnie prześladuje ;:202
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Tosiu jaka śliczna wiosna ;:oj u mnie nie było ani burzy, ani gradu, ale przez półgodziny była lekka mżawka ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Tosieńko! Super Kobieto! Jak masz się nudzić, to przyjedź do mnie - roboty od....metra, a ja muszę wyjechać ;:223 Dobrze choć, że nad morze ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tosia1 pisze::wit Witaj Michale. Ja już do odwiedzin łapsów się przyzwyczaiłam. Zlikwidowałam licznik do wody, teraz zamaskuję i podepnę pod napięcie przewody. Kupuję drut kolczasty na górę siatki, a robię też deseczki naszpikowane gwoździami. Tam gdzie zeskakuje, to się natnie!!! Wydawałoby się, że na wsi jest mniej tego tałatajstwa. A jednak też. Nic na to nie poradzimy, powybijać tych nierobów, to się skończy. U nas to działkowicze to robią i to jest bulwersujące. ;:223
Tosiu wspólczuję Ci ogromnie,wiem,że nawet najmniejsza strata boli szczególnie poczyniona przez człowieka ale...
to co zamierzasz,to o czym piszesz wyżej - będzie przestępstwem.
Jeśli coś się stanie złodziejowi - niestety człowiekowi - odpowiesz za to.
Zrezygnuj z tych planów póki czas.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karo! ;:196 Tosia tylko się odgraża! Ona dobrze wie, że to co napisałaś jest niestety prawdą! ;:223
Kilka lat temu wujkowi ukradli w środku zimy (raczej zniszczyli) licznik na wodę (lała się kilka tygodni, aż okoliczny rolnik zobaczył) i narzędzia strata na kilka tysięcy, a złodzieje pewnie dobrze nawet nie popili.
Mnie na wsi mówiono, że agresywny pies za zamkniętą bramą też jest przestępstwem, bo ktoś może się przestraszyć. :twisted:
Tyle, że po stracie Soni, to ja się boję. :(
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję,że to tylko straszenie. :D
Znane są już takie sprawy trwające przed sądami po kilkanaście lat....
Lepiej jednak przeznaczyć kasę na dodatkowe zabezpieczenia,remonty,roślinki niż na długotrwałe procesowanie się.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wymierzanie sprawiedliwości na własną rękę jest ryzkowne i nieopłacalne. Trzeba konsekwetnie zgłaszać kradzieże i zniszczenia. Ale prawda jest taka, że najskuteczniejszym narzędziem jest brak akceptacji takich zachowań. Niekiedy wystarczy zwyczajne pytanie:"Co pan tu robi?", a najlepszym zabezpieczeniem jest dobry tzn. nieobojętny, sąsiad :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, ze gdyby takie czyny (zodziejskie) nie spotykały się ze społeczną akceptacją (ogólnie wszyscy krytykują, ale ktoś do ch...te kradzione rzeczy kupuje :twisted: ), to skala zjawiska była by znacznie mniejsza.
Tosieńko! Trzymam za nas wszystkich kciuki, coby takie paciarajstwo ;:124 już się nam po ogrodach nie kręciło. ;:196

-- 14 kwi 2013, o 11:35 --

Aniu! Widzę, że myślimy podobnie ;:333
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

Niestety pomimo tego, że są kontrole, większość skupów złomu skupuje rzeczy pochodzące z kradzieży ;:222 Dla kogoś kto to sprzedaje, to wartość złomu, ale dla właściciela zupełnie inna.
Co do pułapek na złodzieja, też nie popieram, ale rozumiem pobudki.
Pozdrawiam Cię Tosiu i trzymam za Ciebie :)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

O Tosiu ten irysek we wrzoścu to Ci się udał. ;:138
Warto było czekać na takie widoczki jak Twoje.....szkoda tylko, że wandale tego nie zauważają. Jestem pewna, że zadania domowego z przyrody nie odrobili.....a szkoda bo dobry ogrodnik to porządny zawód.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”