Czosnki Chesnoka Scota

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Rumianka
500p
500p
Od: 31 paź 2011, o 22:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czosnek "Słoniowy" - Elephant garlic

Post »

Nie wiem jak u ciebie, ale na naszej działce leży śnieg , więc nie da się nic posadzić w gruncie. Wiosną możesz posadzić czosnek wiosenny. W zeszłym roku w Castoramie była do kupienia odmiana Jarus.
Pozdrawiam , Bożenka.
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I u mnie jeszcze sporo śniegu sadzenie byłoby więc niemożliwe,Trzeba trochę poczekać na poprawę pogody.Z odmian wiosennych sadzę Jarus i Cyryl-nie rosną duże główki ale dobrze i długo się przechowują.
Pozdrawiam .Teresa
Chesnok-Scott
50p
50p
Od: 14 lut 2013, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teniak pisze:No,no ilość odmian imponująca,ja mam 9 i wydawało mi się że to dużo.Wysadziłam prawie 500 ząbków,zobaczymy wiosną jak wyglądają.Ciekawa jestem jak Twoje odmiany z całego świata radzą sobie w naszym klimacie?
Czytałam kiedyś o łagodnym różowym czosnku z Włoch ale nie pamiętam regionu-podobno pyszny ,cz masz jakieś włoskie odmiany?
Pozdrawiam .Teresa
Polski klimat ma byc dobrym za czosku, sekret jest tego pokrycza slomem. Mam wlosky czosnek Bella Italiana (rocombole) i Toscanse (artichoke) obyt dwoja kollectowana na ich smaku. Naj mocne przed wygladu Allicin jest sibieranskie.
Wzystko mam jest jakis Gourmet czosku. 40 odmianow jest dosc duzo najtrudnie jest rejestracja ich i czmac ich o sobne. Ale mam ich wzyskie zarejstrowany na excel na komputer.
Chesnok-Scott
50p
50p

Post »

Wiosna ;:138 Czosnek pokazuje sie :wit Pierwszy zdecia jest Elephant Garlic, drugie rozne odmianow, i trzecha jest Polski Harnas, wiem z trudny segregowac roznie odmianow ale mam ich zarejstrowany na excel z kazde miescu przemierzony i mam bardzo duzo miesce tutaj wysuszic ale z 40 odmianow musze uwazac to prawda. Czesliewy jestem z sadzilem tego wiosenny odmianow w padziernik rok temu bo zimma bylo dlugo, nie zimno tylko za dlugo i teraz jeseli mialem sadzic nie bedzie wystarczy czas w tym sezon.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jokaer
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 lut 2008, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem

Post »

:wit
Czy sprawdza się ta ściółka, bo chodzi o chwasty żeby nie rosły?
U mnie dopiero stajał śnieg, jeszcze czosnek się nie pokazał.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Chesnok-Scott
50p
50p

Post »

U nas jescie snieg bylo do kilka dni temu,mamy tutaj jakis gorski klimat "Sudety" sloma jest przeciew chwasty, reguluje temperatur i wilgoc glebi i bedzie na miescu do konca, wrost bylo pod sniegiem :D jestesmy tylko 258m. npm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”