Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Jadziu witaj ponownie :wit JUŻ wrociłam z dziaki bo gradzisko mi waliło jak groch,mam nadzieję że nic roślinkom nie zrobił :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadziu
Kochana poradzisz sobie a jak nie to my pomożemy wyciągnąć tak jak w tej bajce o rzepce :) Prawda !!!!!!!!!
Pozdrawiam cieplutko i dużo ;:3 życzę. ;:196
Róźyczki żyją coś zaczynają wypuszczać zielonego na łodyżkach. :tan
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu-czeka Cię przez plany remontowe sąsiada dodatkowa robota,szkoda,że nie uprzedził jesienią.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU powiedziałam mu ,że takie rzeczy robi się jesienią a nie jak zaczyna się sezon w dodatku tak długo wyczekiwany :evil:
SYLWUŚ na pewno sobie poradzę ,ale po co wyciągać tak fajnie rosnącą różyczkę .No widzisz a tak sie martwiłaś bardzo sie cieszę :heja
JADZIU u mnie tylko deszcz co chwilkę leciał i grzmiało .Niedaleko mnie natomiast walił grad
MAJU u mnie nie było gradu tylko grzmoty ,ale na Szombierkach waliło równo tak jak u Ciebie
MAJKA masz rację ,że miejsca jest dosyć ,ale nie wiem co on w ogóle zamierza zrobić .W środę mają przyjść robotnicy ,więc się dowiem co zamierzają robić .Chyba mnie sz,,,,, trafi
W poniedziałek dalej wysadzę resztę roślin a Doktorka zostawię czyli pracowity tydzień się zapowiada :evil:
Zakwitły dzisiaj iryski, a myślałam ,ze dopiero jutro to zrobią Niestety miały być też między nimi żółte od Danusi [dwostr] .Szkoda będzie zawiedziona .Czyżby ten niebieski był mocniejszym kolorem ;:224
Obrazek
Agatka oczywiście zawsze mi towarzyszy .Zakwitły również krokusy Pickwick i brzęczki również sie pojawiły .Także ciemierniki dają pokaz

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

Dziękujemy za nową porcję fajnych fotek, a ja w szczególności :D dziękuje za iryski i przylaszczki. ;:oj
Tak sobie pooglądałem tą pustą rabatę przy ścianie i pomyślałem, że skoro to będzie ocieplanie, to Twoja rabata ... się skurczy, o jakieś 10-15cm! ;:202 No nie za dobrze.
Pilnuj robotników, bo wiem jak to na budowie, wszystko zadepczą na amen! Trzeba pilnować bardziej niż dzieci. ;:163
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Jadziu masz rację, jestem zawiedziona i to podwójnie ,bo z moich 20 wysadzonych zakwitł tylko jeden... ale... Jadziu,miedzy fioletowymi nie widzę nawet listków ,czyżby wcale te żółte nie powschodziły? A tak się cieszyłam,że będziemy je miały :(
U siebie widzę ,że fioletowe od Ciebie maja zgrubiałe kiełki ,więc raczej zakwitną!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jadziu,u mnie pierwszy raz nie przemarzły pnace róże i nie beda startowac od zera.Czy pnace w jakis sposób sie przycina czy one same z siebie tak rosna?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAŁGOSIU może tu znajdziesz odpowiedż na swoje pytanie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=30866 .i tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0
DANUSIU cóż nic na to nie poradzisz .Może jeszcze zakwitną w co wątpię ,ale pożyjemy zobaczymy .Nie wiem czy u Basi one zakwitły .Muszę ją spytać
MIKE to wiem ,ze trochę sie skurczy, dlatego odsuwam kamyczki ,żeby mi ich nie porozrzucali .Będę ładować do worka a potem je rozsypię z powrotem .Zgadzam sie z Tobą i zaraz uprzedzę tego sąsiada ,żeby miał na nich baczenie .Przecież nie mogę ich pilnować cały czas .Zaraz po obiedzie wyruszam do ogrodu ,ale jest dzisiaj jakby chłodniej
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadzieńko przepięknie Ci wszystko kwitnie....wyobraź sobie, że irysek ten taki fioletowawy nie zakwitł tylko wypuścił same listki....a taki był śliczny. ;:145 ...może w przyszłym roku zakwitnie.
...i te przylaszczki...cudne. ;:oj
To kiedy ta ekipa zaczyna u Ciebie roboty :?: ....masakra.....dej sobie pozor na nich ;:196 ...patrz na ręce.
Tako zegrodka wypielęgnowano a tu czeka Cię istno rewolucja. :evil:
Miejmy nadzieję, że szybko skończą i nic nie poniszczą.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Jadziu
Jak wszystko u Ciebie pięknie kwitnie i rośnie a jaki śliczny kotek. Twój?
Pozdrawiam serdecznie i ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SYLWIO to moja Agatka ,którą przygarnęliśmy w ubiegłą zimę .Całe lato zaglądała do ogródka dawałam jej jeść i tak się przyzwyczaiła ,że potem w zimie jak były te siarczyste mrozy wzięliśmy ja do domu i tak pozostała .Jeśli chce wyjść- to ją wypuszczam, a jak idę do ogródka to ona razem ze mną tam siedzi, a potem razem idziemy do domu
Znalazłam parę przysłów na ten tydzień w kalendarzu

14 N
Justyny, Bereniki Na Świętego Justyna siew się w polu zaczyna.
15 Pn
Anastazji, Mara Jak w kwietniu rosa, to dosiewaj chłopie mocno prosa.
16 Wt
Julii, Benedykta, Bernadety Kiedy w kwietniu słonko grzeje, rolnik nie zubożeje.
17 Śr
Roberta, Klary Jak w kwietniu mróz, to na pagórku siana wóz.
18 Cz
Bogusławy, Ryszarda, Bogumiły Mokre dni kwietnia zazwyczaj wróżą, że w lecie będzie owoców dużo.
19 Pt
Emmy, Leona, Jerzego Chcesz mieć kęs płótna dobrego, siej len na św. Jerzego.
20 So
Agnieszki, Czesława Śnieg w kwietniu goi rolę, hamuje niedolę.
21 N
Anzelma, Konrady Gdy kwiecień chmurny, a maj z wiatrami, rok żyzny przed nami.

ELUSIA moje na razie wypuściły tylko listki ,a już myślałam ,ze to te od Danusi [żółte] ,ale znalazłam znacznik ,że to granatowe .Trzeba ciut poczekać może jednak cosik pokażą .Mają przyjść we sroda
Dopiero co wróciłam z ogródka przesiedziałam całe popołudnie .Najpierw poszłam zobaczyć w jakim stadium są Forsycje .One lada dzień zakwitną .Te które już sie całkiem obudziły poszły pod sekator a patyczki do ziemi .Chopinowe jesienne patyczki niczym nie okrywane na zimę całkiem dobrze sobie poradziły .Mają czerwone noski :heja to samo patyczki Myriam one również mają czerwone noski i też były bez okrycia :heja .Na agrestach pojawiły sie listki a porzeczkom pękają pąki .Wszystko na raz szaleje ;:oj
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pani koperkowa no super wygląda,a LO też u Ciebie taka zielona?
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Pięknie przezimowały Ci róże.Wreszcie po tak długim czasie wszystko odżywa i cieszy nasze oczy.
Wprawdzie niektóre krokusy już prawie przekwitły, ale pojawiają się inne kwiaty np. cebulice.. U mnie też ładnie wychodzą peonie, iryski ,żurawki . Mamy coraz mniej czasu, który poświęcamy na ogródek. Jadziu pilnuj tech budowlańców, bo szkoda żeby Ci porobili straty. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:evil: Jadziu,ten bandyta komputer dziś był czyszczony i nijak nie mogę się w nim połapać!!! Jestem taka zła jak osa!!!
Dziś byłam na ogródku z mamsią ok. godzinki. Cudnie kwitną krokusiki i takie biało-niebieskie kwiatuszki.Jutro ma być upał, a ja jutro z rodzinką załatwiam nie swoje sprawy :evil: Czemu oni wymyślają takie dni?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu troszkę słoneczka i wiosnę w ogródku masz wszystko Ci pięknie wyłazi i kwitnie
już będzie tylko coraz lepiej,Jak cieszy teraz każdy rozwinięty kwiatuszek ;:173
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”