Mój fijoł 10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 10
Ewcia miłej sobotki ,nie pracuj za duzo i pozdrów puchatych pomocników 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, Tobie też życzę miłego dnia
Najmilszy byłby w ogrodzie, ale nie wiem, czy pogoda będzie współpracować 

Witaj Ewo. Zdjęcia fajne Miło popatrzeć na zwierzątka w ogrodzie. Moje biedaki nie wychodzą z domu tylko na balkon. Kiedyś Dynduś jeździł z nami na wieś ale niestety choroba lokomocyjna za bardzo go męczy i zaprzestaliśmy zabierać go z sobą
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No co by inne koty nie robiły, to jednak Hamlet niezmiennie kradnie show... a w tym kręgu to one się na człowieków zmawiają czy szykują do bójki? 

Obgadują co mają napsocić 

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ewciu, życzę Ci pogody słonecznej ...albo chociaż bezdeszczowej 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewamaj66
Gosia, na razie tak mało roślin kwitnie, że koty stanowią główną ozdobę ogrodu
Pat, wyjaśnienie jest bardzo prozaiczne-do Hamleta zbliżył się kocur sąsiadki i pewnie dostałby w łeb od Czarniuty, gdyby zachowywał się nieprzyjaźnie.
Gosia, co najwyżej kocica mogłaby wydać dyspozycje-ona tu rządzi.
Ewa, chmury były, słońce jest-może będzie ładnie

Pat, wyjaśnienie jest bardzo prozaiczne-do Hamleta zbliżył się kocur sąsiadki i pewnie dostałby w łeb od Czarniuty, gdyby zachowywał się nieprzyjaźnie.
Gosia, co najwyżej kocica mogłaby wydać dyspozycje-ona tu rządzi.
Ewa, chmury były, słońce jest-może będzie ładnie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ewcia, na ostatnim zdjęciu same słodkości pokazałaś, ja na działce mam działkowce, ale rozkoszne, wesołki, jak zobaczą że ktoś przyjechał, witają od progu, już wiem że muszę mieć coś do jedzenia 

- ewamaj66
Iwona, trudno mi uwierzyć, że przez lata nie mieliśmy żadnego kota w domu. Teraz nadrabiam 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ja Ewciu od dzieciaka zbierałam co znalazłam, mamę w schronisku znali jak swoja, właśnie przeze mnie, a w domu zawsze zwierzaki były, to nie dom bez zwierząt 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
O to chodzi, że do końca nie ma wszystkiego suchego. Pod tym śniegiem zachował trochę zielonego.ewamaj66 pisze:G
Ania, co chcesz mu przyciąć? Po zimie powinien mieć wszystko nad ziemią suche. Szałwia lekarska to półkrzew, nie powinna być cięta do samej ziemi. Przytnij tylko górę.
Szałwię chciałabym przyciąć tak, co by zobaczyć jakieś kwiaty

- ewamaj66
Iwona, też tak uważam
Przeprowadzka spowodowała, ze musiałam rozstać się z pierwszym kotem, potem mieliśmy psa, potem M nie zgadzał się na żadne zwierzę-a potem zaczęły się koty
Jako dziecko mieszkałam na wsi i zawsze było dużo zwierząt. Potem przeprwadziliśmy się do miasta. Na prośbę o wzięcie kota mama zwykle odpowiadała negatywnie: "Po co ci kot? Masz młodszych braci". Zgadnij, jaki miałam kiedyś stosunek do braci?
Ania, krwawnik kichawiec powinien teraz dopiero wychodzić spod ziemi, więc wszystko zeszłoroczne można ściąć. Szałwia od samego dołu ma zdrewniałe pedy-tego nie tniesz. Przycinasz nad nimi część zielną, która pewnie (jak i u lawendy) marnie wygląda-zostają patyki. Zostaw nad nimi 2-3 cm, górę zetnij. Lawendę będę tak ciąć

Ania, krwawnik kichawiec powinien teraz dopiero wychodzić spod ziemi, więc wszystko zeszłoroczne można ściąć. Szałwia od samego dołu ma zdrewniałe pedy-tego nie tniesz. Przycinasz nad nimi część zielną, która pewnie (jak i u lawendy) marnie wygląda-zostają patyki. Zostaw nad nimi 2-3 cm, górę zetnij. Lawendę będę tak ciąć

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie coś niewyraźnie. Niby słońce przebija przez chmury, ale za chwilę przegrywa...
Do ogrodu nie pójdę, bo jeszcze biało. Widać jedynie placki trawnika.
Zanim wezmę się za grabie, to wyślę ślubnego, niech wysprząta "miny" po swoim psie
Do ogrodu nie pójdę, bo jeszcze biało. Widać jedynie placki trawnika.
Zanim wezmę się za grabie, to wyślę ślubnego, niech wysprząta "miny" po swoim psie

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witaj Ewo
I już pomału zaczyna się żniwo potu i trudu. le mnie to cieszy. Jutro jadę na działkę i okaże się co i jak. Jak będzą roślinki już nadawały się do wykopania to je niedługo prześlę. Miłego weekendu życzę.

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Ewa , chyba sie potwornie zagapiłam....będę oglądać Twoją wiosenkę wieczorkiem, bo teraz lecę działać!!!