Kropelka zaprasza
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Mariolka,z dzisiejszych prognoz mozna wnioskować,że te białe widoki będą nas męczyły do maja niestety,końca zimy nie widać.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ech, już mi nawet optymizm opadł zupełnie... Zawsze to jakieś pocieszenie poogladać rośliny chociaż na fotkach, ale większość wpisów przejawia wielkie zniecierpliwienie zimą.
I ja sama mam już serdecznie dosć. Nawet jakoś nie wykazałam się specjalnie w przedświątecznym pieczeniu ciast
Po prostu pozytywna energia wyparowała ze mnie zupełnie...
Już jakiś czas leżą cebulki i czekają na wsadzenie do ziemi (lilie, begonie) z Biedronki- nie mam ochoty, marne wschody zasiwewów, czy też ich zupełny brak... nie dodaje werwy do pracy...
Hmmm, smutno...
I ja sama mam już serdecznie dosć. Nawet jakoś nie wykazałam się specjalnie w przedświątecznym pieczeniu ciast

Już jakiś czas leżą cebulki i czekają na wsadzenie do ziemi (lilie, begonie) z Biedronki- nie mam ochoty, marne wschody zasiwewów, czy też ich zupełny brak... nie dodaje werwy do pracy...
Hmmm, smutno...
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie tak samo bielutko a do tego znowu dopaduje i wieje .. Mogłaby już nas ta zima opuścić .. Wielkanoc przy takiej pogodzie nie bardzo pasuje szczególnie wnuczkom bo w drugi dzień świąt to śmigusa-dyngusa nie będzie .. Wesołych świąt przy kaloryferach ..
U mnie za oknem taki sam widok, bałwany można lepić 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Mariolko święta już się kończą.Składam Tobie serdeczne życzenia Wesołego Alleluja oraz dużo zdrowia i pogody ducha. Niech radość Wielkanocy napełni Wasze serca nadzieją i obfitością łask od Chrystusa Zmartwychwstałego.Miłego świątecznego wieczoru.
,

,
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
Dziękuję Kochane 
No zima na całego
I znów potężne snieżyce zapowiadają, a w swięta tyle było śniegu, że łopata obowiazkowo w bagazniku jeździła z nami...

No zima na całego

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
Aguś, ale te brawa to dla Beci, bo to jej stroik 
U mnie dzieciaki rozpracowałyby zaraz na części pierwsze... bo wszystko potrzebne do zabawy i takie fajne

U mnie dzieciaki rozpracowałyby zaraz na części pierwsze... bo wszystko potrzebne do zabawy i takie fajne

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Mariolko przybiegłam do Ciebie z wątku Janeczki.
Poproszę o pomoc w sprawie begonii.
Wsadziłam wielką bulwę ładnej begonii w doniczkę,
wypuszcza już porządne kły. Jak ją rozmnożyć, czy jak urosną już listki
robić jak z chryzantemą?

Poproszę o pomoc w sprawie begonii.
Wsadziłam wielką bulwę ładnej begonii w doniczkę,
wypuszcza już porządne kły. Jak ją rozmnożyć, czy jak urosną już listki
robić jak z chryzantemą?

-
O jej, Marylu, żaden ze mnie ekspert. Ot, z begonią stale kwitnącą nie ma problemu, ale ona ma normalne korzenie, natomiast bulwiaste mają bulwy, nie wiem jak się je rozmnaża, może faktycznie przez uszczknięcie zielonej części? Nie umiem Ci niestety pomóc...
-
Śnieg stopniał w ekspresowym tempie, dzis pada, a ja mam informację o wysyłce roslin od Pana Marka.
Gdzie ja wsadzę te ponad 50 sadzonek, chyba do doniczek, bo ziemia jeszcze na wpół zamarznieta, woda stoi, no i zimna...
Oj, mam pracy w ogrodzie ogrom, jak każdy z nas po zimie. ale wszystko wygląda na takie padnięte... Mnóstwo krokusików wyginęło, mam tylko to co na fotce, zółte - 1 kwiatuszek
Gdzie ja wsadzę te ponad 50 sadzonek, chyba do doniczek, bo ziemia jeszcze na wpół zamarznieta, woda stoi, no i zimna...
Oj, mam pracy w ogrodzie ogrom, jak każdy z nas po zimie. ale wszystko wygląda na takie padnięte... Mnóstwo krokusików wyginęło, mam tylko to co na fotce, zółte - 1 kwiatuszek

Piękna wiosna
zawsze się zastanawiam dlaczego u mnie wszystko zaczyna kwitnąć kilka dni później 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mariolu!....witam w sobotni poranek i zyczę miłego weekendu .
Szkoda,że opóźniona wiosna sprawia tyle problemów.U mnie sytuacja pogodowo-ogrodowa dosyć optymistyczna.
Posyłam serdeczności i życzę w końcu ....prawdziwej wiosny.
Szkoda,że opóźniona wiosna sprawia tyle problemów.U mnie sytuacja pogodowo-ogrodowa dosyć optymistyczna.
Posyłam serdeczności i życzę w końcu ....prawdziwej wiosny.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki