Mój ci on 2
Re: Mój ci on 2
Ale żeś się do pracy wzięła - Ale wiem po takiej długiej zimie to się o całym świecie zapomina jak w te rabatki się wejdzie 

Pozdrawiam. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj,Ewciu,ażebyś wiedziała
Jutro teściowa pójdzie do ogrodu i powie "a kiedy ty to zrobiłaś?"Bo rzeczywiście nie widziała dzisiaj,nie wychodziła 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko he, he ja dzisiaj tylko z śniegiem walczyłam...słonko troszkę pomagało ale jeszcze mam tego białego dość dużo... 

-
No popatrz,ja do wczoraj tak marudziłam!Dzisiaj słońce czyniło swoją powinność,śnieg ginął w oczach,może jutro już go w ogóle nie zastanę w ogrodzie
Chce się żyć,może przesyłka jakaś nadejdzie na dniach,ach ziemię między palcami czuć to jest to
Ale Ty masz jeszcze większą werwę,Ty masz 20 lat 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- lora
..he, he oj Miruś chciałoby je mieć a co pomarzyć nie można...
jutro zabieram się za pomidorki koraliki ..oj już dawno powinnam ale zawsze są pilniejsze sprawy a one już wielkachne są...
jutro zabieram się za pomidorki koraliki ..oj już dawno powinnam ale zawsze są pilniejsze sprawy a one już wielkachne są...
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Mirciu witam porannie
Przyszłam z rewizytą i jestem zachwycona Twoim ślicznym ,naturalistycznym ogrodem ...te dorodne kępy irysów
Liliowce też podbuły moje serce ,ale mam ich tylko kilka odmian ,bo niestety miejsca brak a trawników nie zamierzam likwidować
Na oczar choruję i w tym roku pewno trafi do mojego ogrodu
Bardzo mis ie podoba jak zaaranżowałaś swój kawałek świata
Miłego dnia i czekam na nowe wiosenne życie
Buziaki!!

Przyszłam z rewizytą i jestem zachwycona Twoim ślicznym ,naturalistycznym ogrodem ...te dorodne kępy irysów

Na oczar choruję i w tym roku pewno trafi do mojego ogrodu

Bardzo mis ie podoba jak zaaranżowałaś swój kawałek świata

Miłego dnia i czekam na nowe wiosenne życie

Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
-
- 50p
- Od: 27 lip 2012, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród bez śniegu Mirko toż to pełnia szczęścia. Też mi się marzy ziemia między palcami:) Ale u mnie w niedzielę było jeszcze śniegu po kolana 

Pozdrawiam
Barbara

-
Witam koleżanki
Niewiele robiłam dzisiaj,pada deszcz i mąż pogonił mnie do domu
Takiemu wyposzczonemu ogrodnikowi to i rozsądku czasem brakuje
Zdjęć murku jeszcze nie ma ,bo nie uporządkowałam jeszcze rabat.Jest więc czas,żeby zobaczyć jak inni rozpoczynają sezon
Misiu,a mi pomidorki w ogóle nie wzeszły
Podobno w gruncie same się wysiewają,ale u mnie będzie zorane
no zobaczymy.
Witaj Dana ,miło mi cię gościć
Mój ogród wymaga jeszcze dużo pracy,przybyło rabat,trawniki to w większości ścieżki,ale takie leżaki jakie widziałam u ciebie muszą znależć miejsce
Basiu kiedy założysz wątek:D ?Chciałabym zobaczyć te piachy
I co na nich wyczyniasz
Od niedzieli upłynęło kilka dni,więc i u Ciebie bezśnieżnie zupełnie albo śladowo 

Misiu,a mi pomidorki w ogóle nie wzeszły

Witaj Dana ,miło mi cię gościć

Basiu kiedy założysz wątek:D ?Chciałabym zobaczyć te piachy

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Jak miło przeczytać że Mirko zaczęłaś już sezon
Ja jeszcze chwilę muszę się wstrzymać (zdrowie). Coś czuję że wkrótce na gwałt trzeba będzie nadganiać teraz z niektórymi pracami, oby nie przedobrzyć.

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Mireczko gdzieś Cię zgubiłam w gąszczu wątków ale najważniejsze że jesteś
u mnie jeszcze też śnieg zalega ale już widać go coraz mniej i roślinki pięknie się wyłaniają tylko ciągle brakuje
pozdrawiam

pozdrawiam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj tak.....inne życie......masz rację Miruś.
Zaraz weselej i aż chce się żyć.
A gdzie relacja z budowy ?

Zaraz weselej i aż chce się żyć.
A gdzie relacja z budowy ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
No przecież nie pokażę bałaganu
Myślałam,że dokończę dzisiaj rabatę ,ale deszcz mi przeszkodził
Muszę nawieść tam ziemi bo ja murkami urozmaicam ogród,tzn.teren jest lekko pochyły i aż prosi się,żeby to wykorzystać.To będzie rabata z cieniolubnymi.
Witaj Bożenko i zapraszam.Słońca rzeczywiście mało,mimo iż ciepło,te dni są takie ponure.A u ciebie przy lesie śnieg poleży trochę dłużej
Olu,żadne gwałty nie są dobre
Jest takie powiedzenie,że "roboty się nie przerobi",tym bardziej w ogrodzie!Wiecznie jest coś do zrobienia i lepiej mieć wzgląd na swoje zdrowie.A bardzo łatwo się zapomnieć.Mnie dzisiaj mąż pogonił...Deszcz padał a ja jeszcze to,jeszcze ten chwaścik,jeszcze wygrabię a kurtka i czapka mokre 

Witaj Bożenko i zapraszam.Słońca rzeczywiście mało,mimo iż ciepło,te dni są takie ponure.A u ciebie przy lesie śnieg poleży trochę dłużej

Olu,żadne gwałty nie są dobre

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Zmęczona ,ale zadowolona zakończyłam ogrodowy dzień
Pokażę jednak murek z rabatą w takim stanie jakim jest,bo nie wiadomo kiedy to skończę.Dzisiaj wygrabiłam wszystko,trochę wypieliłam i przygotowałam pod warzywo,ściślej mąż zaorał,ale ja szpadlem też trochę skopałam!

Przycięłam wierzby,nie zrobiłam zdjęcia ale mam na to dowód

Takim płotkiem chcę zakamuflować trochę kompostownik,w sezonie jest niewidoczny, ale teraz rzuca się w oczy
Czeka mnie oczywiście dużo zaplatania jeszcze
Denerwowały mnie takie widoki

Przycięłam wierzby,nie zrobiłam zdjęcia ale mam na to dowód

Takim płotkiem chcę zakamuflować trochę kompostownik,w sezonie jest niewidoczny, ale teraz rzuca się w oczy

Denerwowały mnie takie widoki

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
A takie cieszyły

Monotematycznie trochę,ale widziałam już pączki puszkini,pierwiosnków,przylaszczki...Seans rozpoczęty,akt po akcie będziemy oglądać
Znalazłam też miejsce kamieniom,które jesienią mąż mi "sprezentował"

Monotematycznie trochę,ale widziałam już pączki puszkini,pierwiosnków,przylaszczki...Seans rozpoczęty,akt po akcie będziemy oglądać

Znalazłam też miejsce kamieniom,które jesienią mąż mi "sprezentował"

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- lora
Mirko u mnie tez są takie otwory chodzę i zatykam kamieniami a wszystkie kopce tłukę...
a pierwsze kwiaty sa najcudowniejsze bo dają nam wiele radości...
..oj ale kamienie masz super...a murek taki też chciałam mieć... to mój eM odradzał i ja głupia posłuchałam się a cegły były...oj tam nie znał się na ogródku i już.. :)a ja posłuszna
a pierwsze kwiaty sa najcudowniejsze bo dają nam wiele radości...

..oj ale kamienie masz super...a murek taki też chciałam mieć... to mój eM odradzał i ja głupia posłuchałam się a cegły były...oj tam nie znał się na ogródku i już.. :)a ja posłuszna