Renata1962 Ostatnio już próbowałem ją jeść.

A lilia ma zapach baardzo mocny.
becia123 Już niedługo wszystko wyląduje w ogródku.
Rewi Lekcje.

Jeszcze nie rozwinęła jednego pąka także myślę, że będzie długo. Dziękuję w sprawie dalii.
Maska Egzaminy mam dopiero pod koniec kwietnia. Pąka rozwija jeszcze liatria.

Staram się je kontrolować i podlewać regularnie.

Tak one są zrośnięte.
wiolamanka Z dnia na dzień coraz większe. Już się rwą do ogródka.
Oj... Zapach ma aż duszący.
bwoj54 To częste zjawisko - znikające posty. Jest taka wielka, że aż się o nią boję.

Ja też dziś miałem piękną pogodę.
przemo1669 Żonkile były do stroika. Nie martw się u mnie też. A na zapach lilii uważaj.
HalinaK Dojrzały trochę słoneczka i rosną jak na drożdżach. Już mam ogródek w domu...
ewamaj66 Oj tak , dlatego zamknąłem ją w pokoju.

Dziękuję za radę.
Witajcie moi drodzy.

Na wstępie chcę Was przeprosić za moją nieobecność ale jak już wiecie przygotowuję się do egzaminów i mam nawał lekcji. Co jednak nie przeszkadza mi w mojej pasji. Byłem w niedzielę na zakupach (zdjęcia poniżej). Jak widać zakupki przywołały wiosnę!

Dziś pierwszy raz byłem na ogródku.

Przekopałem jego część, zdjąłem to okropne ogrodzenie, pograbiłem liście, przekopałem część warzywniaka, słoneczko przepięknie grzało. Nie wyobrażacie sobie mojej radości kiedy ujrzałem prawie kwitnące krokusy , łby tulipanów, żonkili , narcyzów, baranków i wiele innych.

Nawet nie sądziłem, że mam ich aż tyle. Jednak roślin jeszcze nie odkrywałem. Prawie większość śniegu stopniała, ale jeszcze miejscami leży. W najbliższym czasie podrzucę fotki.
A teraz zakupy.
Powiedzcie mi proszę , kiedy wysadzić róże pędzone w domu.

Może to będzie śmieszne ale ostatnio śniły mi się przepiękne dalie. Ta była identyczna.