Wiosna to dobry moment na nową część wątku. Pewnie nie otworzyłabym go już dzisiaj, bo zaplanowałam intensywne prace ogrodowe, ale? pada deszcz.

W tym miejscu koniecznie chcę podziękować wszystkim ?czytaczom?, z którymi ? i dzięki którym - udało się przetrwać tę długą zimę i? zapraszam na nowy sezon.

Parę słów na początek ? prawie od 4 lat jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami działki z domkiem, ogrodem i sadem. Działka jest na Ponidziu ? w pięknej i jakby mniej znanej części świętokrzyskiego, która urzekła mnie od pierwszego wejrzenia. Dla osób w moim przedziale wiekowym, które pamiętają Wolną Grupę Bukowina i Wojtka Bellona, być może znane jest co najmniej z ich piosenek. ..

Nie mieszkamy tu na stałe; początkowo myśleliśmy o tym miejscu tylko jako o wakacyjno-weekendowym azylu, ale powoli? przerabiając nieustająco domek i ogród? zbliżyliśmy się do perspektywy zamieszkania tu na stałe. Decyzja właściwie jest już podjęta, jednak uwarunkowana paroma innymi okolicznościami, więc ? jeśli wszystkie plany się powiodą ? być może uda się w tym roku?

A zatem ? zapraszam :
?? Wpadnijcie na parę chwil, kiedy los was zawiedzie w te strony, bo dom mój otworem stoi dla takich jak Wy?
Na początek tak długo oczekiwana wiosna.