Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Rozmarzyłam się przy tych letnich obrazkach...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anastazja B pisze: cierpliwość to chyba najważniejsza cecha ogrodnika :uszy
widząc po sobie to chyba .... najtrudniejsza do utrzymania ;:306
śnieg rozrzucam, grabię go - pierwsze słońce, to rwę sie do każdej roboty, czyszczę, przycinam, sadzę, sieję ... oj trudno być cierpliwym ;:oj
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

JAKUCH pisze:(...) Na dodatek sąsiadowi zachciało się izolować swoje mieszkanie . ;:174 Muszę wszystkie rośliny ,które rosną pod murem naprzeciw altanki wykopać. (...) Zapewniona praca nie ma co . :twisted: (...) Jestem wściekła nawet sobie nie wyobrażacie jak.
;:202 Ooo szlak, sąsiedzi to są "kochane" stworzonka. Ale może lepiej niż by to miał robić w środku lata. Teraz rośliny jeszcze bez liści to może lepiej to zniosą. Z dwojga złego, może teraz i lepiej na przedwiośniu. No nie wiem, trudno powiedzieć, ale roboty faktycznie będziesz miała sporo. Współczuję.
JAKUCH pisze:Krokusikowo sie dzisiaj zrobiło w ogródku i tak sie cieszę :heja a myślałam ,ze wszystkie zgniły
Jadziu, ale Ty masz chyba bardzo dobrą ziemie na rośliny cebulowe. Tak przynajmniej widać na zdjęciach. Czy kiedykolwiek jakieś cebulki Ci zgniły?
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Faktycznie niefajnie masz Jadziu z tym przesadzaniem , dodatkowa praca. U mnie też ziemia jeszcze nierozmarznięta i bardzo mokro. Pierwsze zamówienie przyjdzie w przyszłym tygodniu, to ziemia mi już trochę podeschnie.Pięknie krokusiki masz już w ogrodzie. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MICHAŁ niestety tak to jest jak ma sie ogródek przy familoku czyli dziki ;:224 .Małym roślinkom nic chyba nie będzie ,tylko najbardziej martwią mnie pnące róże ,które mają 3m długie pędy :evil: Będę musiała je mocno skrócić .Do bani taka robota .Wiem ,ze to nawet może im wyjść na dobre ,ale tak się na nie cieszyłam ,że zakwitną na pergolce .Od środy mają zacząć więc muszę tez ziemię z tych grządek usunąć
ANY wszyscy tak mają nie jesteś wyjątkiem ;:306 Każdego parzy w pięty a szczególnie po tej długaśnej zimie .Jak zobaczysz 1 kwiat to jesteś w 7 niebie
MARYSIU na razie jest miejsca w bród ,ale za chwilkę będzie tłoczno na rabatkach :;230 tak jak na fotkach :;230
BEATKO ja też marzę ,żeby już tak wyglądało
JALIANNO niewesoło to wygląda ,ale kwiatki trochę umilają mi tę niezdrowa atmosferę i nawał pracy SYZYFOWEJ
Obrazek
Ta zakwitnie pierwsza
Obrazek

Obrazek

Obrazek
reszta fotek ubiegłorocznych z Portugalii
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ech , miałam co innego napisać , ale jak zobaczyłam te fotki z Portugalii - to chciała bym tam być ...ze względu na klimat .

Jadzieńko ...opiekuj się " Świętą Jadwigą ", by jej listeczki nie zmarzły ...ona jest już taka duża ;:oj ...niczym z oranżerii , patrząc po listkach ....dziękuję ;:196 .

Ocieplania / izolowania przez sąsiada współczuję ...wiem , przerabiałam to przez prawie dwa lata ...ściana , po ścianie , a do ma prawie trzy kondygnacje ...Dobrze , że nie miałam żadnych roślin pod domem - jedynie płytki i trawa .
Wydaje mi się , że to na Ciebie czeka wiele pracy z tym wykopywaniem ;:168 ...lepiej teraz - póki rośliny dopiero zaczynają wegetację . Nie wyobrażam sobie , by robota miała ruszyć w maju , czerwcu ...wtedy nie wiadomo do czego ręce włożyć ..tyle roślin by się zmarnowało przez to , że były by w trakcie kwitnienia .
Chyba najgorzej jest wykopywać liliowce , hosty i żal Doktorka ;:145 . A może dałoby się okryć folią budowlaną te , które dopiero później wychodzą ?
Serdeczności ...u mnie siąpi deszcz ;:145 ...a wczoraj zamiast do ogrodu , to wylądowałam na giełdzie , w Tychach i ...szalałam .Kupiłam bordowego amarylisa , skalnicę Arendsa o bordo liściach i takich samych kwiatkach ( nowość ) , gęsiówkę też w podobnym ulistnieniu i kolorze ( nowość ) , bratki po 0,80 groszy i magnoliowe gałęzie , i wiśniowe gałązki oraz lilie pełne po ...2,70 ;:138 .
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Jadziu, cudnie dziergasz te serwetki, masz dziewczyno talent.
Oprócz czerwonych róż, gusty liliowe też mamy podobne, też nasadziłam sobie jesienią mieszankę i henrija i flori pleno, będą do siebie pasować.
Lobelię wyobrażałam sobie inaczej, takiej nie znałam a jest piękna, ciekawe co za odmiana.
U mnie dzisiaj dość ciepło, +8st , deszcz zacina i wiatr urywa głowę, nie wychodzę do ogrodu, może po niedzieli wezmę się za jakiś ład.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Co racja to racja, masz talent dziewczyno. ;:215
A gdzie to jutro laski się wybierają ?
Pewno zakupy wiosenne robić. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO jedziemy do Basi po moje róże i nie tylko .Trzeba sobie pomagać wzajemnie, bo przecież jesteśmy słaba płeć :wink: :;230
HENIU ta lobelia jest bylinowa .Fajnie przezimowała ,wiec z niecierpliwością będę czekać znów na jej kwiaty .U nas leciutko tylko padał deszcz a i wiatr czasem mocniej zawiał .Rano jak wyszłam z domu czuć było w powietrzu WIOSNĘ :heja Na takie zapachy zbyt długo czekaliśmy ;:180
JAGÓDKO odkryłam tę dziewczynkę tylko do fotki .Teraz znów pod kloszem się wygrzewa .Jak będzie ładna pogoda w przyszłym tygodniu zacznę ją wietrzyć .Ona nie jest duża to malusia sadzonka .Oczęta też mają sie dobrze i inne patyczki również :heja
To te miejsca z których muszę wysadzić roślinki .Muszę też usunąć kamyczki .Im bliżej tym bardziej się martwię ;:174 Doktorka wykopię dopiero kiedy brygada sie zjawi .Niech jeszcze ciągnie soki .Kurcze on ma takie długie łodyżki chyba z 4 m .Jak ja sobie dam z nimi radę ;:174
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jeju nie wykopuj doktorka z takimi badylami, bo może Ci uschnąć.
Nie może tam zostać ?
Rozciągniesz na drutach na boki po murku i będzie OK.
Szkoda tak już popuszczanej różycy, może się nie przyjąć.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAZYNKO niestety muszę ,ale czekam do samego końca .Zobaczę co mi na to robotnicy odpowiedzą czy muszę go wykopać .Najbardziej mi jego żal ;:145 bo inne rośliny dadzą sobie radę .Wykopuję je z bryłami ziemi do doniczki .On ma pędy oparte na murze bo są tam 2 krzaczki .Jeden ma iść na pergole a drugi po murze .One mają dopiero 1 roczek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jadziu wstawaj ;:3 czeka i na ogród zaprasza :wit :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JADZIU jestem dawno wstanięta tylko kompa nie odpalam bo to pożeracz czasu .Teraz nie czas na siedzenie przed nim ;:196 U mnie pięknie świeci słoneczko więc podzielę się z nim ;:3 Miłej pracy w ogródku
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu to Ci nie zazdroszczę tej roboty z przesadzaniem. A jak takie pyproki wlezą w ogród to musisz ich pilnować żeby nie łazili po całym. może uda się z ociepleniem wcisnąć między ścianą a pergolą bo trochę miejsca tam widać, a samych Doktorków związać i owinąć agro żeby im się nie oberwało. Tak miałam powiązane obie róże przy domu, tj Flammentanz i Etiude a stały tak związane przeszło rok.
Deszczyk sobie popadał a teraz zaczyna wyglądać słonko , to chyba czas na powrót do ogrodu. :tan
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Jadziu, przed chwilką walił straszny grad - mam nadzieję, że nie wyrządził u Ciebie szkód. Godzinę temu posadziłam na balkonie bratki... :|
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”