Tak szczerze mówiąc to ja nie mam, pojęcia gdzie je posadzić Jak zwykle aranżacja ogrodu będzie dziełem przypadku ;)
Chyba pójdą do gruntu jeżeli czas znajdę.
to tak jak ja - też pójda do ziemi z przypadku- jeszcze miejsca nie zrobiłam a już czekają na wsadzenie do ziemi . W przyszłym tygodniu majhą przyjśc magnolie i powojniki - Jesooo gdzie ja to upchnę
Beatko slicznie Ci kwitną krokusiki i ranniki. Rododendrony tez ładnie Ci przetrwały ja kolejny rok nie zobacze kwiatów na swoim, ten śnieg całego mi połamał zostały dwa łyse badylki
mewa Ewa, miejsca to ja mam ma wiele takich paczek, tylko zero koncepcji jak zagospodarować teren.
akl62 Aniu, nie mam pojęcia co to za Rh. W tamtym roku późnym latem kupiłam go chyba za 3 zł na wyprzedaży w jakimś markecie. Nie liczyłam, że przezimuje. Na fotce z metki jest czerwono kwitnący, ale czy późny, czy wczesny nie mam najmniejszego pojęcia, bo na metce jest tylko foto.
Jak go kupowałam te pąki były takie czerwone.
IWONA1311 Iwonko, szkoda Rh. Ja swoje okrywałam. Podejrzewam, że tego starego (nie ma go na fotkach), jakby nie był okryty też mogło połamać, bo śniegu było dużo mokrego i ciężkiego. Do tego te Rh rosną w miejscu gdzie leci śnieg z dużego stromego dachu.
Domyślam się, że to lodowisko właśnie przez kapanie z rynien powstało. Miałam przy rynnach gigantyczne sople.
Beatko , to na prawo od białego irysa to korona cesarska , na 99,99% żółta.
Zbierałem dzisiaj wszystkie ''kołderki'' . Ostatni moment , ciepło i mogło by zagniwać. Roślinki bardzo dobrze przezimowały , ''rzuciły się''do rośnięcia.
Ja dzisiaj też odkryłam resztę. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam.
Korona cesarska... nie przypominam sobie,żebym kupowała... Ty po liściach kolor potrafisz poznać?
Prymulki... zima kupiłam dwie w doniczkach. Już dawno przekwitły. Mogę je normalnie do ogrodu wsadzić? jakoś hartować?
Iwonko ja takie prymulki sadziłam bez problemu do gruntu i dawały sobie radę.Teraz możesz je wystawić na zewnątrz w jakieś osłonięte miejsce i niech cierpliwie czekają na wysadzenie.