Pomarańczowe kwiatki miodzio

Raczej bombeczka taka filigranowaPaula15 pisze:A ta na końcu, po prostu bomba
Nie dziugnełam tylko dźgnęłam.Martada pisze: Nieustająco kwitnący brasilicactus chyba chce dostać się do księgi rekordów.
Dziugnęłam (o ile jest taki wyraz i dobrze go napisałam) kwiatek wykałaczką
bo może on tylko wygląda na żywy ale nie, siedzi jak przyklejony![]()
Odkryłam kaktusa idealnegodzisiaj 16-ty dzień (sprawdziłam w wątku) i na dodatek całą dobę rozwinięty, nie zamyka się na noc.
Wiem, że to już nudne się zaczyna robić ale...
Ktoś wie jak on tak długo może![]()
U mnie w grudniu, kwitły 2 sztuki około 3 tygodniMartada pisze:
Odkryłam kaktusa idealnegodzisiaj 16-ty dzień (sprawdziłam w wątku) i na dodatek całą dobę rozwinięty, nie zamyka się na noc.
Ktoś wie jak on tak długo może![]()
Myślę i myślę -kiepsko mi idzie, podpowiedz proszęprzemek_pc pisze:He, he... znów udało mi się rozpocząć kolejną stronę Tym razem bez nagrody się nie obejdzie.
Dziękuję PiotrzeRejden pisze:U mnie w grudniu, kwitły 2 sztuki około 3 tygodni
Ale ja go bardziej dziugałam niż dźgałam, do dźgania się nie przyznajęHarvi pisze:Nie dziugnełam tylko dźgnęłam.
To w celach badawczychHarvi pisze:Ładnie to taki ładny kwiatuszek tak traktować?
Jak się rozsiądą w doniczkach na z góry upatrzonych (dla nich) pozycjachArtur89 pisze:Na marginesie - kiedy będą zdjęcia nowych echinocereusów?
No i ja go teraz nigdzie nie spotkałam a szukam drugiego do paryPaula15 pisze:I to jest całkowicie mnie przekonywujący powód do kupna Brasilicactusa Ale jakoś nie trafiłam na niego ostatnio.
Pośpiech jest baardzo złym doradcą jednakprzemek_pc pisze:Marto, tak jak napisałem wyżej, jest ich sporo w pomarańczowym markecie przy Radzymińskiej (niedaleko miejsca gdzie odbierałaś echinocereusy). Jak tam byłem w zeszłym tygodniu to widziałem co najmniej kilkanaście sztuk Więc jak będziesz tamtędy przejeżdżać, to możesz wdepnąć na pięć minut