Wiosna na działce - ewkapaw
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
IZA - są jeszcze inne kolory pysznogłówek / czerwony , fioletowy , biały , różowy /.
Poczytaj u Babopielki na str 77 , właśnie ma takie kolory . Bożena kupiła gotowe sadzonki .
Poczytaj u Babopielki na str 77 , właśnie ma takie kolory . Bożena kupiła gotowe sadzonki .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Witajcie Dziewczyny !!!
Miło mi że martwicie się , że mnie nie ma . Jestem cały czas , przed południem szorowałam okna bo mój blok jest teraz ocieplany , a panowie "fachowcy " zostawiają tyle brudu po sobie . Myślałam , że nie doszoruję , ale jakoś udało się dwa okna załatwić i jeszcze jedno zostało na jutro , albo na czwartek . Wszystko zależy od pogody . Po obiadku poszłam na działkę , zebrałam ogóreczki , poobrywałam dolne liście u pomidorów i deszcz zaczął padać - padał aż 10 minut. Jak w nocy nie będzie padać muszę jutro konieczie iść podlać bo ziemia to popiół .
Miło mi że martwicie się , że mnie nie ma . Jestem cały czas , przed południem szorowałam okna bo mój blok jest teraz ocieplany , a panowie "fachowcy " zostawiają tyle brudu po sobie . Myślałam , że nie doszoruję , ale jakoś udało się dwa okna załatwić i jeszcze jedno zostało na jutro , albo na czwartek . Wszystko zależy od pogody . Po obiadku poszłam na działkę , zebrałam ogóreczki , poobrywałam dolne liście u pomidorów i deszcz zaczął padać - padał aż 10 minut. Jak w nocy nie będzie padać muszę jutro konieczie iść podlać bo ziemia to popiół .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Takie lilie obecnie u mnie kwitną .

Juka u mnie też kwitnie

Liatra otwiera swoje "kłosy" i ukazuje się kolor

Juka u mnie też kwitnie

Liatra otwiera swoje "kłosy" i ukazuje się kolor

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Moje biedne cynie , w tym roku dopadają je ślimaki i oczywiście susza . Są małe , słabo rosną i słabo kwitną . Tak w tej chwili wyglądają te " najładniejsze " , w ubiegłym roku były duuużżżo ładniejsze .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewulku, dziękuję slicznie za piękny kwiatek.
Jak maleńkie, półpełne różyczki, skupione w baldachgronach :P
W kwestii suszy, to chyba masz teraz to, czego myśmy doświadczali w górach przez 2 miesiące.
Współczuję.
Może moneta się obróci i zacznie, jak u nas, lać niemożebnie ?
Oj, życzę Ci tego serdecznie, bo inaczej pomidorki będa kamienne.
A one mi się strasznie podobają - pomidorowa dżungla Ewulki
Ja mam 4 kulki-pomidulki-bidulki na kompostowniku i teraz trwa wyścig:
my, czy ślimaki
A to, rewanż ( śmietnikowa piękność-ta uratowana=wysuszona,
o zabójczym zapachu Papy Meilland)

Jak maleńkie, półpełne różyczki, skupione w baldachgronach :P
W kwestii suszy, to chyba masz teraz to, czego myśmy doświadczali w górach przez 2 miesiące.
Współczuję.
Może moneta się obróci i zacznie, jak u nas, lać niemożebnie ?
Oj, życzę Ci tego serdecznie, bo inaczej pomidorki będa kamienne.
A one mi się strasznie podobają - pomidorowa dżungla Ewulki

Ja mam 4 kulki-pomidulki-bidulki na kompostowniku i teraz trwa wyścig:
my, czy ślimaki

A to, rewanż ( śmietnikowa piękność-ta uratowana=wysuszona,
o zabójczym zapachu Papy Meilland)

- ewkapaw
Tess , tak . Padało ok 14 i to nie długo . Potem po 16 zrobiło się trochę ciemniej , silniej powiało , pogrzmiało i na tym koniec . Jedno z moich okien wychodzi niej więcej na Pomorzany i tam właśnie było ciemno , prawie granatowo . Drugie wychodzi tak bardziej w Twoją stronę / Castorama - Real / i tam można powiedzieć świeciło słońce . Teraz świeci słoneczko , a co będzie w nocy to się okaże .
Na działce już nie jest tak strasznie sucho , ponieważ temperatura powietrza nie jest już tak wysoka , a słońce nie praży , więc dzisiaj darowałam sobie podlewanie .
Na działce już nie jest tak strasznie sucho , ponieważ temperatura powietrza nie jest już tak wysoka , a słońce nie praży , więc dzisiaj darowałam sobie podlewanie .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków