Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Post »

Moniś bardzo się ciesze, że muffinki smakowały :D To że robiły się takie płaskie, to faktycznie wina tego, że pieczone w samych papilotkach. One są plisowane i pod wpływem wilgoci i ciężaru ciasta po prostu odkształcają się. Moim zdaniem najlepsze są foremki silikonowe..... nie trzeba ich natłuszczać, ani wysypywać bułką a babeczki pięknie wychodzą :D Jeśli zależy nam na dekoracyjnym podaniu muffinek, to w papilotki najlepiej wkładać je już po upieczeniu i ostudzeniu.
Ciekawa jestem jak zasmakuje Wam babka, daj znać :D
Cieszę się bardzo, ze moje przepisy przypadły Ci do gustu ;:196

Dziękuję bardzo za życzenia ;:196 Ja również życzę Tobie i Twojej rodzince wspaniałych, szczęśliwych Świąt ;:167 ;:167 ;:167

Jolu bardzo się cieszę, że baby wyszły takie ładne, mam nadzieję, że będą równie pyszne :D Daj proszę znać jak smakowały ;:196

Danusiu takie bomboniery marzyły mi się już od dawna.... wreszcie je mam... już całe upakowane 4 rodzajami muffinek 8-)
Mam nadzieję, że i Tobie uda się upolować takie Twoje wymarzone, na porcelanowej nóżce :D :lol:
Ciekawa jestem jak wyszła Ci baba.... jestem pewna, ze super ;:196

Ewuniu wyjdzie na pewno, co do tego nie mam wątpliwości ;:196 Koniecznie się pochwal jak efekty :D

Eluniu , aż się zarumieniłam ;:196 Bardzo się cieszę , że córci ciasta podobają się i jestem bardzo szczęśliwa, że korzysta z przepisów.

Dziękuję za życzenia ;:196
Tobie i Twojej rodzince życzę wszystkiego co najlepsze.... zdrowych, szczęśliwych Świąt ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, a ma może któraś zdjęcie ciasta Tulipan? Jakoś nie mogę go sobie wyobrazić :oops:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

nie mam, ale to takie babko-podobne i 3kolorowe - ciasto wylewasz na środek formy - najpierw białe, potem z kisielkiem czerwonym a na koniec z kakao - wszystkie na srodek, jedno po drugim, do okrągłej albo babkowej formy - kolory układają sie tj w tulipanie - i tyle...
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

AGNESS :wit Witam poświątecznie , bardzo fajne te bombonierki szklane na cukierki . Gdzie to kupiłaś ??? .
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Ewuniu, Iwonko witajcie poświątecznie ;:196 :wit

Ewuniu te szklane bomboniery zamawiałam przez internet :D
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

AGNESS :wit Ja wczoraj byłam w skowronkach ,bo wreszcie świeciło Słońce ;:3 dzisiaj niestety deszcz ze śniegiem ;:oj Pocieszam się ,że " kwiecień plecień poprzeplata trochę zimy , trochę lata " i będzie słonecznie :) Muszę pobuszować po internecie to pewno znajdę bomboniery ,bo są fajne ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu kupiłam je na allegro, zaraz sprawdzę u kogo i wyślę Ci na PW jego nick :D
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Aguś

Tutaj też się melduję, oj widzę, że mam wiele do nadrobienia :heja.
Joasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko nie tylko na wyspie nikt nie gotuje z Ciebie też dieta!
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

Agness-Dziękuję Ci kochana że zamieszczasz przepisy.Chociaż już po świętach to ja robiłam w niedziele Twoją babkę parzona.Jest pyszna.Tak wszystkim smakowała,że we wtorek zrobiłam następne.Z tego ciasta wyszły mi 2 babki i 10 muffinek.
Iwciach-Pytałas o zdjęcie tulipana dzisiaj będę go piekła z tego z mojego przepisu z masą.To wstawię jeśli można zdjęcie to zobaczysz.
Zawsze odkąd pieke to ciasto sypałam kisiel Delecta wiśniowy i ciasto miało piękny różowy kolor.Ale od jakiegoś czasu wszystkie kiśle mają te naturalne barwniki.I już z tego kiślu wychodzi szary.Nawet ostatnio na święta wyszło mi zamiast różowe to szare.
A może macie dziewczyny jakąś wtpróbowaną firme,z której wychodzi ładne różowe ciasto.Bo ja jak na razie probowałam różnych i żaden nie dał różowego koloru.
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

A może barwnik spożywczy np. czerwony w niewielkiej ilości dałby różowy kolor, lub bardziej naturalnie sok z buraka ;:173. Ja tak barwie lukier.
Joasia
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja barwnikiem spozywczym na allegro sa po 2 złote
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu witaj w mojej kuchni :D Mam nadzieję, ze przepisy przypadną Ci do gustu i skorzystasz :D

Marysiu na czas wiosny i lata wątek będzie uśpiony... Może uda mi się wrzucić od czasu do czasu jakiś przepis, ale teraz żyję ogródkiem i czasu na internet bardzo malutko. Późną jesienią wątek reaktywujemy i znów ruszy pełną parą :D Mam nadzieję, że uda mi się wtedy zaprezentować wiele pysznych dań i wciąż będziecie ze mną ;:196

Moniś bardzo się cieszę, że korzystasz z przepisów, ja ostatnio bardzo często robię Pawłową..... teraz na długi weekend zrobiłam ją w postaci deserków w pucharkach :D Bardzo polecam, bo jest bardzo łatwa i mało pracochłonna a naprawdę raj w buzi 8-) :D Dziś robię szarlotkę z kisielami i budyniem :D
Cieszę się, że babka parzona Wam smakowała, to bardzo stary rodzinny przepis..... ulubione ciasto mojej mamy :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko nie licz na to, że dopiero jesienią a letnie przetwory?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu pewnie czasem coś wrzucę....pewnie nie wytrzymam 8-) :lol:
Przetworów robię naprawdę dużo, ale część przepisów już podawałam, a pozostałe to takie bardzo zwyczajne.
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”