Małgoś, z trudem próbuję za Tobą nadążyć. Hortensje i lilie na początku, to moje ulubione klimaty No i liatrie. Marzą mi się ich całe łany. Swoich też nie wykopuję ale przykrywam gałązkami troszkę bo podobno zdarza im się wymarzać.
Gosiu a gdzie te stojaki dostałas jakie fajowe a ile kosztowały jeśli mozna wiedziec
poluję na jakielkowlwiek jaki do kwiatow i nie wiem ile szykować kaski ,bardziej poluję na domowe stojaczki ale jak na ogród sie znajdzie to też sie namyśle
Gosiu super zakupy szczególnie te kwietniki z oświetleniem a także janioł .Różyczki również fajne .Queen Elisabeth czy Queen of England nie do zdarcie to samo piękna Virgo i Diamod Jubilee http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l= ... n=1&qc=0.U mnie ciągle kwitną do póżnej jesieni .Mogę powiedzieć ,ze to terminatorki .rosną do 120 cm
Gosiu,lampka na aniołku działa,wczoraj miałam w oknie światełko.
Jadziu,pocieszyłaś mnie,ze chociaż raz udało mi się kupić weteranki,bo na rózach nie znam się kompletnie.Koszyki w stojakach są dosyć szerokie,zmieści się doniczka ta bardziej płaska ,a szersza, taka,w jakiej sprzedawane są jesienią chryzantemy na cmentarz.
Marzenko,stojaki były po 45 zł,zegarotermometr 35 zł,a aniołek 55 zł.Zegarotemometr na razie nie działa,odkręciłam go w stronę słońca,jak nie będzie chodził to dopłacę i wezme jeszcze jeden stojak.
Dorotko,przybywaj,stojaków było więcej,mozna dokupic.
Aniu,mam juz z tego sklepu taka latarnię w kształcie słupka,stała na tarasie z begoniami.Ten sam materiał,więc bedzie pasowało.
Jolu,własciwie to trudno powiedzieć czy mam ulubione kwiaty,bo wszystkie podobaja mi się,ale jest kilka ,które darzę większym sentymentem.Na pewno sa to hortensje,begonie i lilie.
Monia,chyba zaklnę sobie pod nosem,bo ja mam poł garazu roslin nie posadzonych,a od Podstolca zamawiałam około 40 bylin.Na sobote zapowiadali miejscami deszcz i pierwsze burze i jak znam zycie to bedzie u nas,a miałam zacząć sadzić.
Tadziu,tylko 2 krokusy kwitną.
Chodzi mi cały czas po głowie,zeby 10 zł dopłacic i zamienic ten termometr na stojak,bo jednak 6 begonii posadzę w niego.
Gosiu ja zamawiałam razem z kilkoma dziewczynami i już nawet nie wiem ile co i jak Muszę sobie druknąć jakąś listę żeby się zorientować co powinno być w paczce ale chyba ponad 50 roślinek A ty nie dostałaś smsa?
Monia,ja z kolei zamawiałam z Bozenką i z Becia.Na razie Bożenka mi nie dzwoniła,ale on wysyła według kolejności wpłat.Widocznie byłaś bardziej wyrywna z kasą.
I co,mam zamienić termometro zegar na stojak??????