Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Post »

Ewo (drewutnia)! Moje grabie są przede wszystkim brudne :oops: Ale się poprawię... Zdjęć będzie coraz więcej, bo to chyba już wiosenka!
Iwonko (iwona0042)! Cieszę się, że zakupy Ci się podobają. Okuś wcale nie smutny - raczej zmęczony. Szalał jak nigdy wcześniej.
Jagi! Leżaczek jest. Jak nie zapomnę, obfocę specjalnie dla Ciebie. A o Sweet Pretty marzyłam, bo jest na prawdę zwyczajnie śliczna ;:167
Sławku (slanka-flora)! Jestem szalona ;:224 I na pewno nam odbije.
Marysiu (Maska)! Sklep rozpoznałaś doskonale. Dostawę róż z F. odłożyłąm do 22 - 26 IV. Na razie u mnie jest mnóstwo śniegu, więc miałabym kłopot. Ale się udało! Okuś to bardzo zgrabny piesek. Taki kieszonkowy. 4 kg 65 dkg. Tylko.
Morango! Róże pochodzą ze zbiorowego, forumowego zamówienia, którym zawiadywała Gosia - Deidre(chwała jej za to ;:180 ). Części nie ma w polskich szkółkach, a bardzo chciałam je mieć. Ale kupowałam także w polskich i sobie chwalę. Komu jak komu, ale Okusiowi zima nie przeszkadza!
Alu (a_nie)! Witam Cię w moim wątku :wit Moje cztery Avalony rosną w najlepsze od zeszłego, późnego lata. Będziesz z niej zadowolona. Biała na pniu trafi do donicy, trafnie zgadłaś - zimą będzie mieszkać w garażu. Mam taką wysoką i na dno nasypię kamieni. Będą słuzyć jako drenaż i jako balast. Moim zdaniem, będzie jej tam dobrze. Datury i kany dobrze tam zimują.
Ewo (gloriadei)! Jak miło, że do mnie wstąpiłaś! Strasznie Ci dziękuję za rady co do cięcia róż. Dla mnie to taki mały stres, bo wielkiego doświadczenia nie mam. Raczej zawsze robiłam to intuicyjnie, ale za to z dobrym skutkiem. Sweet Pretty strasznie mi się podobał i szukałam go w polskich szkółkach, ale nie było. Postanowiłam zaszaleć ;:224 Okami jest na prawdę słodkim psem i szybko zdobywa kolejne serca. Dzięki za komplementy!
Dario (D-M)! No widzisz... W wiszącej donicy będą rosnąć tumbergię z własnego siewu. A Okuś jest w wiosennej fryzurze. Chciałabyś widzieć jego zimowe kudełki.
Gosiu (Deidre)! Jeszcze raz Ci dziękuję ;:196 Jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy jak u mnie będzie się sprawować storczyk. A Ty jesteś z niego zadowolona?
Aniu (akl62)! O zapachu tuberozy tylko słyszałam. Więc postanowiłam się przekonać, czy jest taki piękny, jak mówią. Jest biały - całkiem, całkiem...
Bogno (bogulenka)! Oby śnieg stopniał jak najszybciej. Już mam go serdecznie dość. Tęsknie za ogrodem i grzebaniem w ziemi. I jestem już zniecierpliwona, że pierwsza dekada kwietnia się kończy, a ja nie mam nic zrobione. Moje drzewa i krzewy są małe, więc pryskanie idzie mi błyskawicznie. No i mam mojego Malorexa.
Bogusiu (bwoj54)! U nas dopiero dziś pojawiło się słonko. I zaraz człowiek inaczej się czuje! Sadzoneczki mi się udały. Pelasie chyba od wczoraj urosły od tego słonka ;:oj
Moniu (Niunia1981)! Fajne, nie? I Ty się pochwal, co kupiłaś wczoraj!
Reni4! Wytrzymamy. Już niedługo!
Grażynko (kogra)! Twoje róże widziałam. Jakie mają wielkie liście ;:oj Na pewno się zmarnują. Z tymi moimi rarytasami to lekko przesadziłaś... I ja się nie moge doczekać aż wszystko trafi na swoje miejsce. Oj ten pedantyzm...
Pacynko! Zgadłaś - jestem pracowita. Lubię mieć wszystko zrobione. Tylko jestem ciut niecierpliwa. A tu zima trzyma :evil: Z malwami mam szczęście. Jeśli narcyzy i ranniki się rozrosną, to wiesz :lol: U mnie są zdrowiutkie (odpukać). To takie typowe polskie kwiaty. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Zapraszam częściej!
Marylu (mmaryla)! Kolheria jeszcze na etapie szyszki. A na skrętniczka już nie mogę się doczekać. To było moje chciejstwo!
Asiu (asia2)! Dziś i u mnie było słonko :heja
Pati (survivor26)! Masz mnie na oku? Mam się bać ;:oj Kolejną dostawę róż odłożyłam. Nie tylko róż... Ale chyba robi się wiosna!
Miłko (takasobie)! Jestem pewna, że z tym tynkowaniem to już niedługo. Z Twoją energią ;:224 Róże tak mnie cieszą... Sweet Pretty to było moje marzenie. Uwiodła mnie w zeszłym sezonie. Moje hosty jeszcze chyba śpią. Nie wiem, bo są pod śniegiem. Wieszak na narzędzia wrzuciłam do koszyka, a potem przypilnowałam, by trafił na swoje miejsce.
Przemku! Lobelii nie siałam wiele, ale za to będę miała swoją. Wiem, że nie jest droga, ale to nie to samo.
Kasiu (oxalis)! Gdzie to się podziewałaś? Widzę, że Cie zainspirowałam ;:224 Sama się boję, co to będzie, jak trzeba będzie to wszystko posadzić... Co do kawy - muszę się zmobilizować.
Ewo (gajowa)! Będziemy miały takie same :heja
Zwkwiat! Oczar kupiłam lekko kwitnący, a teraz tak pięknie rozwinął kwiaty.
Izo! Też jestem ciekawa ;:306 Mam nadzieję, że szybko się z nią uporam. Na pewno potem pokażę efekty!
Grażynko (Grazka)! ;:196
Kasiu (labka1)! Fajnie to ujęłaś, że róża kupiona został do kompletu z Okusiem :;230 Ale sikać mu na nią nie będzie wolno! On zresztą już to wie... Sama jestem także ciekawa, jak mi się udadzą nasadzenia. Zawsze jednak można przesadzić.
Grażynko (grazynarosa22)! Fajnie, że wstąpiłaś! Zastanawiam się, czy pod ścieżki nie dać agro. Ale się jeszcze nie zdecydowałam. Taka super ścisła to ona nie ma być. Więc może powinnam?
Krysiu (Ignis05)! A ja właśnie dziś myslałam o bratkach. Co roku mam w donicy na zewnętrznym parapecie kuchennego okna. Myślę, że w weekend już będę mogła. Zawsze o tej porze już miałam... Okami faktycznie czuję się "u siebie" w ogrodzie. Pomieszczenie gospodarcze świetnie się sprawdziło :uszy Przyznaje...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No i chyba mamy wiosnę. Dziś było piękne słonko i choć było tylko 4 stopnie na plusie, ale zaraz widać efekty ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niewiele, ale jak cieszy :lol:

W domu kolorowo. Zresztą sami zobaczcie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zieloniutko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A do ogrodu kupiłam takie cuś :wink:

Obrazek

Obrazek

Mam także wiosenny kubek na kawę. W sam raz na taką poranną na tarasie...

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej ;:oj , ale kubeczek, aż miło pić z takiego ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nad kłami rozwodzić się nie będę, dziwnie bowiem u wszystkich podobne ;:218
Najlepszy kubas i to cóś ;:oj.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu podoba mi się Twoje takie cuś ,też lubię takie rzeczy .Wiosna u Ciebie ,jest już czym się pocieszać .Doniczkowe super . ;:138
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

No wiosna na całego! I jakież dobre zdjęcia. Nie to co u mnie telefonem ;:173 .
Przepiękne storczyki. A o kubeczku nie wspomnę nawet. Prześliczny.

A mogę zapytać co to za roślina domowa po biało-zielonym bluszczu i przed "cusiem" do ogrodu?? :)
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

;:oj ale fajny żelazny pocisk ;:oj teraz musisz kupić kolumnę ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co to rzeżba czy też zegar słoneczny ?
Fajny kubek, ja się na taki już nie załapałam.
Z zawodu kupiłam osłonkę z lawendą. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Anka roślinki domowe i ogrodowe piękne i chyba faktycznie wiosną zapachniało ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,szalejesz ,szalejesz.Ja juz robie sobie szlaban,bo zbankrutuję.Jak nie przyjda upały,to nie wiem jak te rosliny na gromadzie w garażu wytrzymają.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
CUŚ do ogrodu jest boskie, też takie chcę ;:65 ;:65 ;:65
kubek to też moja bajka :lol:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Jeśli chodzi o storczyka - mam go pierwszy raz. Niestety - dostałam go za wcześnie i już ruszył.
Jestem ciekawa czy zakwitnie, chyba nie przeniosę go do ogrodu. Jest trochę wybiegnięty.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, wieszak z doniczką ;:215 ;:215 Pocisk ;:215
No i jak zwykle przepiękne fotki kwiatuszków pokazałaś ;:138 , bardzo lubię oglądać te twoje zdjęcia ;:108
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Sweety! :wit

Wpadłam się przywitać i podziękować za mądrą, literacką interpretację mojego zniknięcia. Zatęskniłam za Wami i nawet Wasz obłęd różany (póki co) mi nie przeszkadza ;:218
Podziwiam Twoje przygotowania do sezonu. Moi faworyci: Nr 1. wieszak na widły; Nr 2. koszyczek bukszpanów; Nr 3. kapusta ozdobna (o zgrozo, jeszcze nie posiana!).
Będzie dywanik dla Lisicy? :twisted:

Zamiatam ogonem
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ania, świetna ta kula do ogrodu. Ciekawe, gdzie ją wyhaczyłaś. Sama bym taką chciała. Uwielbiam wszelkie metalowe ozdoby.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”