Pięknie Ci ten pęd wyrósł Wiolu.. u mnie takie wyrastają tylko na południowym oknie, na wschodnim zima mają mało światła i pęd liczy sobie może z 5 pączków :/
hej wiolamanka, wpadłem sobie pooglądać
Ale kolorowo u Ciebie, a ta bordowa cambria, fiu fiu , no i oczywiście fotka grupowa robi wrażenie
pozdrawiam serdecznie
hehe, zauważyłem że takie stwierdzenie bardzo często pojawia w naszych wątkach
Każdy u kogoś znajduje jakiegoś swojego ulubieńca i często bardziej się nim "zachwyca" niż sam właściciel Ach to forum, miesza nam w głowach (na szczęście bardzo pozytywnie)
Moze to dla tego,ze my swoimi zachwycamy się w chwili zakupu a potem się opatrzymy
A wchodzac do innych wątków znowu się nakręcamy i oczywiscie niesamowity zachwyt
Na wspominając o Vandach ,botanicznych itp.
Witaj Wiolu
Masz ładną kolekcję storczyków i do tego dobry układ okien, u mnie konkretnie nadaje się tylko jedno pozostałe dwa muszę kombinować z cieniowaniem.
Powodzenia
Witaj Stefanku
Dziekuje za miłe słowo i odwiedziny
Rzeczywiscie układ okien sprawia,że moje storczyki rosną i kwitną bez wiekszych problemów.Mają widno z każdej strony.
Jak wiemy nadmiar słońka szkodzi
Ale trzeba jakos sobie radzić i cieszyć z każdego kwiatka
Natalio Bluberry
Sama wiem po sobie,ze wszystkie roślinki parapetowe poszły w odstawkę na rzecz storczusiów
Wiolu dla storczyków mam zarezerwowaną półkę, w innych miejscach jest za mało światła, a na wszystkich parapetach króluje mały futrzany wielbiciel zielonego