Jola na włościach - czyli 3 ary różności.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jola na włościach - czyli 3 ary różności.
Witaj jak po światach? Nie zasypało Ciebie? Pozdrawiam gorąco.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 lut 2013, o 21:34
Jolu od tygodnia nie ma od Ciebie nowych wieści. Co tam słychać na włościach? Dużo śniegu zostało ? A jak się mają "parapetowe" uprawy? Ja dzisiaj wybrałam się na swoje posiadłości, a tam kopny śnieg, ledwie się człowiek przedarł do furtki. A ją oczywiście trzeba było odkopać ze śniegu....
I gdzież ta wiosna?

- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trochę poczytuję w dziale warzywnym ale niezbyt chce mi się pisać. Nawet po wątkach ogrodowych nie chodzę. Ani czasu ani ochoty, ani nastroju. Umarła moja mamusia
. Miała blisko 91 lat, była coraz słabsza i po prostu zasnęła. A mam jeszcze tatę, którym trzeba się teraz lepiej zaopiekować. No i te wszystkie sprawy organizacyjne. Jestem zmęczona i smutna.

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 lut 2013, o 21:34
Jolu przyjmij serdeczne wyrazy współczucia. Trudno mi znaleźć słowa pocieszenia. Jestem z Tobą w tych trudnych chwilach.
pozdrawiam Ewa
pozdrawiam Ewa
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Życie przemija, jednak pamięć o kochanej osobie pozostaje w sercach na zawsze. Wyrazy głębokiego żalu i współczucia z powodu śmierci mamusi.
Siły w przetrwaniu tych ciężkich chwil smutku.
Siły w przetrwaniu tych ciężkich chwil smutku.

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Jolu, bardzo mi przykro i bardzo Ci współczuję
Trudny to teraz okres w Twoim życiu...
Jednak, tak jest ten świat skonstruowany a my musimy stawiać temu czoła. Trzymaj się kochana !

Jednak, tak jest ten świat skonstruowany a my musimy stawiać temu czoła. Trzymaj się kochana !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Joluś wyrazy współczucia z powodu śmierci mamusi. Wiem , co przeżywasz, w czerwcu w ubiegłym roku odeszła moja mamusia. Miała 86 lat. Przewróciła się w domu, miała złamaną kość szyjki udowej, potem operacja i nie udało się.Ból w sercu pozostaje, żadne słowa nie dawały mi ukojenia.Mocno
Trzymaj się kochana!

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- jode22
Dziękuję Wam, za wyrazy współczucia i że jesteście ze mną. Dzisiaj odprowadziliśmy Mamę do grobu. Niebo też trochę popłakało, ale już jestem trochę spokojniejsza.
- jonatanka
Jolu wszystko będzie dobrze i mamusia tez jest pewnie spokojniejsza. 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć Joluś powolutku wszystko się jakoś poukłada ale zawsze odejście człowieka boli a szczególnie bliskiego i zmienia naszą codzienność.Twoja mama miała piękny wiek a co za tym idzie i żyć coraz ciężej więc ważne że nie cierpi a ten świat robi się taki jak nie dla starszych osób mnie w każdym razie przerażenie bierze jak pomyślę o starości .Jak moi rodzice zmarli to długo jak bym czuła ich pieczę nad sobą a na cmentarzu musiałam być co dzień przez jakiś okres bo tak jak by na mnie tam czekali.Wiosenka idzie będzie dobrze teraz musisz myśleć też o sobie bo takie wydarzenia bardzo wycieńczają więc zdrówka ci życzę i spokoju.

-
- 50p
- Od: 27 lip 2012, o 12:44
- jode22
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie. Jakoś tak jestem trochę zdołowana
. Myślę o mamie i przypominają mi się takie różne serdeczne momenty z przeszłości. A jeszcze dodatkowo dzień po pogrzebie kuzyn zadzwonił, że umarła jego mama a moja ciocia, siostra mojej mamy. Co prawda dożyła 95 lat. Teraz już siostrzyczki są razem
.
Ta dotychczasowa pogoda też wpływała depresyjnie.
No ale roślinki, sadzonki, muszą być mimo to zaopiekowane.
A w poniedziałek jadę na działkę. Mam nadzieję, że gleba trochę obeschła i że będę mogła porządnie się zmęczyć
.

Ta dotychczasowa pogoda też wpływała depresyjnie.
No ale roślinki, sadzonki, muszą być mimo to zaopiekowane.
A w poniedziałek jadę na działkę. Mam nadzieję, że gleba trochę obeschła i że będę mogła porządnie się zmęczyć

- jonatanka
Zawsze wspominamy wspólnie spędzone chwile.Najgorsze dla mnie są Święta.Był czas kiedy nie lubiłam Świąt .Jolu jesteśmy z Tobą.