Moj zielony Raj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moj zielony Raj

Post »

Z parapetów nie skorzystam a szkoda , zawiało zasypało jestem uziemiona do WIOSNY ;:303 dobrze że zamrażara pełna i drzewa nie brakuje . Ciachem się poczęstowałam pychotka ;:215
Miłego :wit
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Zimowo :? trochę przykry ten widoczek
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko ;:196 Przeczytałam ze rozstałaś się z pieskami. Dobrze ze do dobrych opiekunów trafiły. Miejsca na roślinki już brak a do Olkwiatu tyle towaru przywieźli ;:oj W środę jechałam do Bartoszyce przejeżdżając przez Dobre Miasto myślałam o Tobie . Przesyłałam pozdrowienia mam nadzieję ze telepatycznie je odebrałaś :wink:
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Wszystkich :wit
Ewuś ,ja również pozdrawiam ;:138 To kiedy będziesz w tych naszych jeszcze sporo zasniezonych okolicach :D
Aguś, niestety śniegu nadal sporo i zaczynam wątpić ,czy uda mi się to wszystko uporzadkować do lata .Trawnik w opłakanym stanie ,więc tu będzie sporo dodatkowej pracy . Wiosennych kwiatków niestety jeszcze nie widać ,dobrze że oko mogę pocieszyć tym co w piwnicy :) Ale najfajniejsze jest to, że juz w tym tygodniu mimo ,że w nocy mam jescze spore mrozy będzie naprawdę ciepło

Kaniu , Bogusia ,to chyba ostatnia fotka tego rozdaju :tan idzie ciepło i co najważniejsze kwiatowe paczki ,to się człowiek naczekał :;230
Jadziu ,już jestem ;:168 ach już nie wiem gdzie ręce włożyć tyle wciąż pracy i czasu coraz mniej ,w piwnicy istne szalenstwo ,podlewanie,przesadzanie i podcinanie .Wszystko rosnie jak oszalałe ,tylko kiedy ja to wszystko wprowadzę do ogrodu ;:224 pewnie nie prędzej jak w Maju :wink:
Eluś ;:196 mam nadzieję że jesteś już odkopana :lol: ,mój ogród jeszcze zasypany ,ale drogi całkiem fajne i suche
Piotruś ,nie chciałam Cię aż tak zdołować ;:oj
Gosiu ;:196 jak ja Cię dawno tu nie widziałam , mam nadzieję,że u Ciebie wszystko dobrze ;:168
Niestety, musiałam się rozstać z kochanymi maluszkami i poszukać im dobre domki .Strasznie się przywiązałam do tych szkrabów i ciężko mi było na sercu ,ale wiem że jest im tam dobrze i mam je blisko ;:168 widzę jak rosną ;:oj i czasem mnie któryś odwiedzi .
Gosiu ,w środę :0 trzeba było zadzwonić ,byłam pewnie w mieście (Salonie ) Też bardzo często myslę o Tobie ,ale do odbiorania i wysyłania telepatii to ja raczej mało komunikatywna ,będę musiała poważnie się dostroić ;:306

Latałam dziś z aparatem i udało mi się złapać kilka fotek

Ostatnie paskudne widoki

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Tak mam teraz w piwnicy

Obrazek

Mój nabytek za 5zł :heja

Obrazek

Moja pampasówka przeżyła
Obrazek

A tym kwiatowym akcentem można zabić zimowego doła

Obrazek

Tu część projektu mojej nowej części ogrodu
Obrazek

Trochę to potrwa zanim to wszystko urośnie ,ale dla takich widoków warto
Dobranoc kochani ;:196
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko projekt cudowny. Warto poczekać a w piwnicy masz istne atrium :D Czekamy wiosny a później nie będzie czasu nawet na spokojne zjedzenie posiłku, ale co się nie robi dla naszych roślinek :D
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Witam :wit i o murek pytam .... Czy sama go robiłaś (pewnie z pomocą męża) ten z polnych kamieni ,co jest na początku wątku? Zawsze mnie interesowało, czy się robi formę z desek, czy się muruje jak cegłę??? A ogród cudowny ;:oj ;:oj ;:oj
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziękuje Gosiu ;:196
Gosiu ,wyobraz sobie dziś wystawiłam Rododendrona przed dom ;:138 niech i on pocieszy się tym słonkiem które własnie zaświeciło .Pod brzozami posadziłam bratki co by juz oko cieszyły ;:oj sprawdziłam hortensje czy żyja i okazuje się że wszystko przeżyło tą wredną zimę :tan
Witaj Kasiu ,miło mi Cię widziec w tych moich zielonych progach :wit
Murek nie jest trudny do wykonania i naprawdę nie trzeba zbijac desek .Niestety to nie moja zasługa a tym bardziej męża który unika takich prac jak ognia . ;:oj wykonał go Pan któremu powiedziałam co i jak, ale bacznie jego pracę obserwowałam ,bo co by bylo gdyby wypił o jedno wino za duzo ;:306 mur razem z nim by padł :;230 Najważniejsze były pierwsze kamienie (duże) następnie beton i dalej juz poleciało układał w szczeliny mniejsze lub większe .Trzeba pamiętać żeby nadmiar betonu szybko wybrać ,ponieważ moze to oszpecci kamienie .
Kasiu ,pod brzozami jest podobny murek ,to już moje wykonanie :tan
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

super ten projekt Dorotko i będzie pieknie, jak to wszystko urośnie!
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Dorotko że hortensje przetrwały :D U mnie dzisiaj rano słonko potem większość dnia padał śnieg a dopiero niedawno wyszło słoneczko.
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

cheche kwiatowy akcent też mam taki sam :;230 jak u cb.
A cudna hortensja w tym roku skuszę się na większy okaz przed domem do donicy by witała gości :wit
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

dorcia7 pisze:Znacie jakiś sposób Skuteczny na nornice,bo moje wszystkie zawiodły
Ja kupiłam żywołapkę i złapały się 3 (nie naraz) Fakt ,że zimą i u teściowej w kuchni.....No jedna u mnie w pokoju :oops: ( bo drewniana chałupka to długo wygryzą ;:224 ) Kot się nimi bawił ale ich nie zjadł ( Udusił je)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dorotko ;:196 Sama zrobiłaś ten projekt?
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Projekt ;:333 oj będzie się działo w tym roku u Ciebie ;:303
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold