Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)
Ja przed świętami nie mogłam nigdzie kupić żonkili! W końcu podjechałam na targ do Rokietnicy i facet stał z ciętymi kwiatami. Ale ceny jak na Batorym!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko
Dzisiejszy wieczór spędziłam w Twoim ogrodzie. Nie wiem czym się bardziej zachwycać.
Mój ogród w podobnym wieku, też skropiony własnym potem, ale chylę czoła przed mnogość gatunków, dopieszczeniem każdego kawałka ogrodu. Poczytałam o liliach (super, że podajesz ich nazwy) różach. Zachwyciłam się kasztanowcem, szarłatem. Zaintrygowała mnie drewniana studnia- szukam pomysłu na zakrycie obskórnego betonowego koła -pod którym pompy i studnia głębinowa. Myślałam o jakiejś drewnianej obudowie, ale musiała by pokrywa udostępnić w razie czego dostanie się do pompy.
Podziwiam też ułożenie drewnianych donic piętrowo na tarasie.
Czekam na zdjęcia Twoich cebulowych, których posadziłaś sporo.
Dzisiejszy wieczór spędziłam w Twoim ogrodzie. Nie wiem czym się bardziej zachwycać.
Mój ogród w podobnym wieku, też skropiony własnym potem, ale chylę czoła przed mnogość gatunków, dopieszczeniem każdego kawałka ogrodu. Poczytałam o liliach (super, że podajesz ich nazwy) różach. Zachwyciłam się kasztanowcem, szarłatem. Zaintrygowała mnie drewniana studnia- szukam pomysłu na zakrycie obskórnego betonowego koła -pod którym pompy i studnia głębinowa. Myślałam o jakiejś drewnianej obudowie, ale musiała by pokrywa udostępnić w razie czego dostanie się do pompy.
Podziwiam też ułożenie drewnianych donic piętrowo na tarasie.
Czekam na zdjęcia Twoich cebulowych, których posadziłaś sporo.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko kochana naprawdę bardzo się cieszę, że tak zachwycasz się moim ogrodem, ale powiem Ci z doświadczenia i myślę, że wiele osób odczuwa tak samo jak ja, że nie wiem jaki on by nie był piękny i tak zawsze wydaje się, że jest w nim coś do poprawienia. Dziękuję 
Miłka, mi te żonkilki wpadły w łapki dosłownie dzień przed świętami, za 25 sztuk zapłaciłam w Tesco 4,99zł, teraz mam czerwone goździki z Lidla niewiele droższe, mam fotki z dnia dzisiejszego, ale niestety nie oddają ich uroku, bo po powrocie z pracy światło było już nie takie niestety, może jutro z rana uda mi się oddać ich urok.
Aluś moja studnia to tak naprawdę atrapa, bo to odprowadzenie deszczówki z rynien, z tyłu jest otwór przez który przechodzi wąż od pompy, pokrywa jest do zdjęcia w ogóle całą studnię można przenieść w całości, to tylko dekoracja, zerknij wstecz, bodajże w pierwszej części pokazywałam jak ją robiliśmy
.
A teraz troszkę obiecanych zdjęć, nie bardzo mi wyszły, bo po powrocie z pracy światło już było nie takie, ale obawiam się, że jak jutro rano wyjdę do ogrodu, to zastanie mnie wieczór zanim wrócę
i już w ogóle nie dam rady cokolwiek pokazać
to jedno z okien w salonie z dostawką

to drugie

i sypialnia, też z dostawką

to moja jedna z dwóch kobei

kasztanowiec

i kupiona w Lidlu róża pnąca, wówczas bez oznak życia

oraz przezimowana pelargonia (zapomniałam cyknąć fotkę
fuksjom oraz begoniom, ale będę miała okazję przynajmniej następnym razem znów coś pokazać )

obiecane (przed wczoraj kupione w Lidlu) dwie takie donice na taras chyba do datur, ale zobaczymy, są dość duże chociaż zdjęcie chyba nie bardzo oddaje ich wielkość

i taka krateczka do pnących

miałam pokazać jeszcze moje goździki, ale ich zdjęcie nie bardzo się nadaje, może jednak jutro spróbuję zrobić nowe, myślę też nad zmianą avatarka , aby pokazać siebie
, bo skoro większość w tej chwili tak robi, to czemu nie, ale muszę chyba do tej decyzji jeszcze dojrzeć 

Miłka, mi te żonkilki wpadły w łapki dosłownie dzień przed świętami, za 25 sztuk zapłaciłam w Tesco 4,99zł, teraz mam czerwone goździki z Lidla niewiele droższe, mam fotki z dnia dzisiejszego, ale niestety nie oddają ich uroku, bo po powrocie z pracy światło było już nie takie niestety, może jutro z rana uda mi się oddać ich urok.
Aluś moja studnia to tak naprawdę atrapa, bo to odprowadzenie deszczówki z rynien, z tyłu jest otwór przez który przechodzi wąż od pompy, pokrywa jest do zdjęcia w ogóle całą studnię można przenieść w całości, to tylko dekoracja, zerknij wstecz, bodajże w pierwszej części pokazywałam jak ją robiliśmy

A teraz troszkę obiecanych zdjęć, nie bardzo mi wyszły, bo po powrocie z pracy światło już było nie takie, ale obawiam się, że jak jutro rano wyjdę do ogrodu, to zastanie mnie wieczór zanim wrócę

to jedno z okien w salonie z dostawką

to drugie

i sypialnia, też z dostawką

to moja jedna z dwóch kobei
kasztanowiec
i kupiona w Lidlu róża pnąca, wówczas bez oznak życia
oraz przezimowana pelargonia (zapomniałam cyknąć fotkę

obiecane (przed wczoraj kupione w Lidlu) dwie takie donice na taras chyba do datur, ale zobaczymy, są dość duże chociaż zdjęcie chyba nie bardzo oddaje ich wielkość
i taka krateczka do pnących
miałam pokazać jeszcze moje goździki, ale ich zdjęcie nie bardzo się nadaje, może jednak jutro spróbuję zrobić nowe, myślę też nad zmianą avatarka , aby pokazać siebie

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pokazuj, nie zastanawiaj się
Donice kupiłam takie same, tylko "ceglane" i wg mnie będą w sam raz na datury. Podpory też mam takie, choć jeszcze nie wiem na co dokładnie. W zeszłym roku kupiłam i byłam z nich zadowolona.
W ogóle domy forumek o tej porze roku rozpoznałabym z daleka. Wszędzie donice, doniczusie, wielodoniczki, kubeczki itp. Ja też tak mam

Donice kupiłam takie same, tylko "ceglane" i wg mnie będą w sam raz na datury. Podpory też mam takie, choć jeszcze nie wiem na co dokładnie. W zeszłym roku kupiłam i byłam z nich zadowolona.
W ogóle domy forumek o tej porze roku rozpoznałabym z daleka. Wszędzie donice, doniczusie, wielodoniczki, kubeczki itp. Ja też tak mam

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witam
Wreszcie udało mi się Dodać Wątek
Przejrzałam Wątki Cytuje " Mój ogród , moja miłość "
Ogród na zdjęciach jest zupełnie inny niż w Realu
Przejrzałam od Deski do Deski ale to Dopiero Pierwszy Ogród Jaki Przejrzałam
A Jest Ich Tyle na Tym Forum mam Zaległości Będziemy nadrabiać ha ha
Wreszcie Słoneczko

Ogród na zdjęciach jest zupełnie inny niż w Realu

A Jest Ich Tyle na Tym Forum mam Zaległości Będziemy nadrabiać ha ha
Wreszcie Słoneczko

- ilona2715
Aniu, (pokazałam) zima w tym roku przetrzymała nas niesamowicie, ale mam nadzieję, że następny weekend będzie już taki jak zapowiadają, musi być, bo przyjadą do mnie pierwsze różyczki, a ja jestem jeszcze daleko "w polu" z robotą
, pewnie jak wszyscy tej zimo wiosny. Na początku tygodnia ma padać, ale sobota i niedziela mają już być bardzo ciepłe, trzeba będzie rękawy zakasać, nareszcie 
Witaj Gosiu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś i że to mój właśnie ogród jest tym pierwszym, który obejrzałaś, widzę, że następna wielkopolanka

Witaj Gosiu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś i że to mój właśnie ogród jest tym pierwszym, który obejrzałaś, widzę, że następna wielkopolanka

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ilonko czy ja coś przeoczyłam , awarcik śliczny wreszcie widzę twoją buźkę 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
już wiem dlaczego Cie nie poznalam-zmienilas avatarek
miło zobaczyc bużkę
z niecierpliwościa czekam na rabatkę z różami i oczko

z niecierpliwościa czekam na rabatkę z różami i oczko

- ilona2715
A ja się zastanawiałam dlaczego pisałaś na pw, a nie tutaj
, rabatka, a właściwie dwie rabatki różane powstaną niedługa (mam nadzieję), oczko musi troszkę poczekać, ale jest w planie 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
nie chciałam Ci robic bałaganu
piszę często na pw bo nie mam pewności czy moje wypowiedzi nie zaśmiecaja wątku
czekam na cd.
będziesz tam sadzić różyczki rabatowe?

piszę często na pw bo nie mam pewności czy moje wypowiedzi nie zaśmiecaja wątku

czekam na cd.

będziesz tam sadzić różyczki rabatowe?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,fajnie cię widzieć w awatarze.Czy mogłabyś podać srednice tych donic i cenę?Piekne są,ale musiałabym poprosić znowu Martę o kupno,bo u nas nie ma Lidla.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Ilonko Bardzo dobre podejście .masz rację .Ja choć mam skromny i wiejski tez cieszę się z każdej roślinki .Wszyscy tak mają
kochający swój zielony świat

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
I Myślałam że Będzie Wiadomo o Kogo Chodzi ale Chyba Jednak nie To Ja Gosia
myślę że tym razem już wiadomo Jaka Gosia Chyba Kawał się Udał
Zapraszam na Mój Wątek " Zielony Zakątek " ale Rym