Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
- wisia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cynie
Ja cynie wysiewam wprost do gruntu pod koniec kwietnia lub na początku maja,jeżeli wschody są za gęste to przerywam i przesadzam w inne miejsce, a jeżeli chcecie mieć wcześniej ,to najlepiej siać do zimnego inspektu ,bo w domu szybko wybijają.
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja dzisiaj wysiałem w doniczce Cynię kaktusową z Franchi Sementi (w zeszłym roku miałem z Vilmorin).
ogis1 pisze:Witam niedzielnie.
Dobry pomysl z wysianiem do gruntu. Też pomyślałam o tym, zostawiłam nasionka,wysiałam tylko 30 nasionek .Moje parapety nie chcą sie rozciągać
![]()
![]()
Pozdrawiamy
Sorki za pisownie ale na tablecie nie umiem pisać a edytować nie można

A moje cynie, są pierwsze wschody, siane kilka dni temu

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje wysiane w czwartek i już pokazały zielone łebki mam nadzieję że szybko zrobi się ciepło i coś z nich będzie 

-
- 100p
- Od: 29 mar 2011, o 22:29
Witajcie,
Ja mam łebki z tamtego roku i planuje też je posiać wprost do gruntu, ale bez okrycia czy na przyszły tydzień mogę to już zrobić? Musze przygotować ziemie jeszcze więc myśle że czwartek piątek może to dopiero nastąpi.
Ja mam łebki z tamtego roku i planuje też je posiać wprost do gruntu, ale bez okrycia czy na przyszły tydzień mogę to już zrobić? Musze przygotować ziemie jeszcze więc myśle że czwartek piątek może to dopiero nastąpi.
Gosia
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje tez wystartowały po 3 dniach. Poszły w do folii.
Gosika_M ja myślę wysiać jutro w gruncie. Tam chyba, nie wzejdą tak szybko.
Ale z drugiej strony w zeszłym roku pierwszą partię przez mróz w maju straciłam. Może lepiej poczekajmy jeszcze trochę.
Gosika_M ja myślę wysiać jutro w gruncie. Tam chyba, nie wzejdą tak szybko.
Ale z drugiej strony w zeszłym roku pierwszą partię przez mróz w maju straciłam. Może lepiej poczekajmy jeszcze trochę.
No dobrze, a czy tak wielu znawców może mi odpowiedzieć w miarę możliwości na moje pytanie sprzed wielu miesięcy? Pytałam o nazwę nowej odmiany, która rośnie w formie krzewinki i osiąga maksymalnie ok 30 cm. To są takie po prostu krzaczki. To ponoć jest nowość i bardzo drogie są nasiona.
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżeli nikt z nas nie śledzi nowinekNenesa pisze:No dobrze, a czy tak wielu znawców może mi odpowiedzieć w miarę możliwości na moje pytanie sprzed wielu miesięcy? Pytałam o nazwę nowej odmiany, która rośnie w formie krzewinki i osiąga maksymalnie ok 30 cm. To są takie po prostu krzaczki. To ponoć jest nowość i bardzo drogie są nasiona.

to napisz do firmy nasiennej np Legutko
z zapytaniem.
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
A może chodzi Ci o cynie profusion?Nenesa pisze:No dobrze, a czy tak wielu znawców może mi odpowiedzieć w miarę możliwości na moje pytanie sprzed wielu miesięcy? Pytałam o nazwę nowej odmiany, która rośnie w formie krzewinki i osiąga maksymalnie ok 30 cm. To są takie po prostu krzaczki. To ponoć jest nowość i bardzo drogie są nasiona.