Kasiu Flory Danici ,posadziłam jesieni 12 szt więc będzie jeszcze więcej.Mam nadzieję że mi już nie zmarzną.Te krzewy po tarasem to lilaki Meyera "Palbin" kwitną ok. 2 tygodni i przepięknie pachną.Dorastają do 1,5 m.W tym roku było sporo śniegu i mróz nie był duży .Więc jest nadzieja że azalie nie przemarzy.Przykryjesz w przyszłym roku.
Jolu dziękuję za szczegółowy opis.Właśnie o to chodziło żyby trochę nam rozjaśnić w głowach.Tak jak piszesz to chyba dam radę to zorganizować.Przynajmniej w tym roku na część ogrodu.To już by było dla mnie dużo.No i cena też przystępna ,tym bardziej że można to rozbudowywać.Dobrze że teraz poruszyliśmy ten temat.Można będzie zaplanować zanim zacznie się podlewanie.Jolu.
Jacku Jeśli chodzi o wysiewanie to nie sieję.Nie mam zbyt dużo odpowiedniego miejsca.Wszędzie mam bardzo ciepło albo tak jak na zewnątrz.Piwnica dobra ale niestety ciemna.Więc odpada.Trzymałam w piwnicy hortensje i begonie w donicach.Hortensje zaczęły wypuszczać już w lutym więc je przeniosłam do domu.W nieogrzewanym pomieszczeniu,puściły liście i już kwitną ze dwa tygodnie.Jak tak dalej pójdzie to zanim je wystawię do ogrodu to pewnie przekwitną.Ta od Ciebie też ładnie zakwitła.Natomiast begonie posadziłam niedawno do nowej ziemi i już pięknie wypuszczają kiełki.Mam jeszcze serduszkę w doniczce i dwie pelargonie ,zaczęłam je podlewać ale nie wiem co z nich będzie.Rośliny jednoroczne jak potrzebuje to kupuję na rynku ,jest wielki wybór u nas i są tanie.
Rozetko masz rację ,teraz widzę że to nie takie trudne i do zrobienia.Stanie przez trzy dni pod rząd ,po kilka godzin z wężem i podlewanie...muszę to zmienić.