Może ktoś się jeszcze pochwali swoim? Szukam inspiracji, bo nie wiem jak zacząć, ciągle myslę jak "zaprojektować" swój warzywniak, gdzie co posadzić, ale nie mogę nic wymyślić

Na dole jest druga rura (ale mogą być i druty), za którą zaczepiony jest sznurek. W tunelu podwiązuję sznurek do ogórków, ale tu przy ponad 24 mb (ok 6 m jeden x 2 szt. i x 2 strony) za długo by schodziło. Na górze H. przyczepił drut z siatki i dzięki temu sznurki się nie ściągają.fretka pisze:Jak dla mnie bomba, ogród piękny, te stelaże są świetne. Moje ogórki nie podwiązywane, leżały na ziemi. Jak to robisz? Po prostu podwiązujesz roślinki, tak? Ja mam patyki długie z włókna szklanego, to sobie zrobię takie kabłąki i powiążę.
Ta podpora ma wysokości po wkopaniu ok 2 m (trzeba wkopać sporo, żeby była stabilna, ale to już zależy od gruntu).danger325 pisze:@Renzal, możesz mi podać wymiary tej podpory na ogórki? Interesuje mnie głównie wysokość, oraz rozstaw między sadzonkami ogórków. Do czego przywiązujesz te sznurki na dole?
Phrix .. wow to co w tle warzywniaka ( i sam warzywniak) to ogród jak marzenie