Moje małe brzydkie kaczątko..;)
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasieńko - co u Ciebie tak cichutko? Remont pochłonął Cie do reszty? a balkonik też odnawiasz - pamiętam, że kiedyś coś o tym wspominałaś! Odezwij sie Kochana co tam u Ciebie! 

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

No nie było mnie, nie było i nie było, za co solennie przepraszam.
Najpierw byłam wyjechana, potem młody wszedł w kolejną fazę rozwoju itd, itd...
Ale, mam za to dla was nowe zdjęcia. Zrobiłam małe przemeblowanko i.. oto efekt:

A na koniec pomidorek

Najpierw byłam wyjechana, potem młody wszedł w kolejną fazę rozwoju itd, itd...
Ale, mam za to dla was nowe zdjęcia. Zrobiłam małe przemeblowanko i.. oto efekt:

A na koniec pomidorek

Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

- Onak
- Kontakt:
Witaj Kasiu - zawitałaś i znów Cie nie ma - na balkoniku pozytywnie - jak ma się Twój lilak - były z nim kłopoty pamiętam?
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

Witajcie po dłuugiej nieobecności..
Wracam na wasze ogrodowe łono, choć pewnie nie na długo.. Planujemy przeprowadzkę na północ i nie wiem, czy w tym roku na moim balkonie zagości cokolwiek poza tymi roślinkami, którym udało się przezimować.
Ale już teraz możecie spróbować się pobawić w rzucanie propozycjami, co do jasnej anielki, jakieś ładne, kwitnące i pachnące, wytrzyma w Norwegii??
Ale to na razie tak na wyrost trochę, nie wiem jeszcze ani gdzie się udamy, ani czy będę tam miała jakiekolwiek warunki do hodowli roślinek..
A tytułem chwalenia się, w międzyczasie zostałam magistrem ;)

Wracam na wasze ogrodowe łono, choć pewnie nie na długo.. Planujemy przeprowadzkę na północ i nie wiem, czy w tym roku na moim balkonie zagości cokolwiek poza tymi roślinkami, którym udało się przezimować.
Ale już teraz możecie spróbować się pobawić w rzucanie propozycjami, co do jasnej anielki, jakieś ładne, kwitnące i pachnące, wytrzyma w Norwegii??

Ale to na razie tak na wyrost trochę, nie wiem jeszcze ani gdzie się udamy, ani czy będę tam miała jakiekolwiek warunki do hodowli roślinek..
A tytułem chwalenia się, w międzyczasie zostałam magistrem ;)
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

Miaa, Lisko, Onaczku - serdecznie Wam dziękuję za przywitanie i gratulacje 
Co do roślinek, hmm.. ładnie przezimowały lilak i sundaville oraz jedna skrzynka truskawek, wygląda jednak na to, że zdecydowanie przepaliłam w ubiegłym sezonie clematisa
W tym roku myślę o czymś skromniejszym.. Mąż otwarcie poprosił, o nie robienie na balkonie dżungli
Dochodzi także Pietruszka, który o ile w ubiegłym sezonie roślinnym grzecznie usiłował opanować sztukę siedzenia bez przewrotów, o tyle obecnie rozwinął już talent chodzenia i chyba nie chciałabym zobaczyć efektów jego zetknięcia się z roślinnością ;)
Także większość hodowli przeniesie się do skrzynek na poręczach
Wiecie, co mi chodzi po głowie...? Róże.. orientujecie się może, co się da hodować w pojemnikach? Przekopię sobie zaraz forum...
A, no i 8-9 maja odbywa się jakiś piknik/festyn/targi ogrodnicze w Sopocie
Już uprosiłam męża i zapewne się wybierzemy... Kto wie, może wrócimy do domu z czymś ciekawym...?

Co do roślinek, hmm.. ładnie przezimowały lilak i sundaville oraz jedna skrzynka truskawek, wygląda jednak na to, że zdecydowanie przepaliłam w ubiegłym sezonie clematisa

W tym roku myślę o czymś skromniejszym.. Mąż otwarcie poprosił, o nie robienie na balkonie dżungli

Także większość hodowli przeniesie się do skrzynek na poręczach

Wiecie, co mi chodzi po głowie...? Róże.. orientujecie się może, co się da hodować w pojemnikach? Przekopię sobie zaraz forum...

A, no i 8-9 maja odbywa się jakiś piknik/festyn/targi ogrodnicze w Sopocie

Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

No i jestem po pierwszych roślinnych zakupach 
Na targach skusiłam się na truskawkę o różowych kwiatkach. Niestety sprzedawca (sic!) nie był w stanie powiedzieć mi, jaka to odmiana:
Poniżej ubiegłoroczna sundaville (ma się dobrze, tylko nie wiem, czemu nowe listki są takie ciemne...) i nowy zakup lawenda
A tutaj roślinki z góry, i nowe sadzonki poziomek
[/i]
Ciąg dalszy zakupów na pewno nastąpi...
Chcę wyciągnąć męża do ogrodnictwa w poszukiwaniu jakiegoś pięknego Clematisa.... 

Na targach skusiłam się na truskawkę o różowych kwiatkach. Niestety sprzedawca (sic!) nie był w stanie powiedzieć mi, jaka to odmiana:

Poniżej ubiegłoroczna sundaville (ma się dobrze, tylko nie wiem, czemu nowe listki są takie ciemne...) i nowy zakup lawenda

A tutaj roślinki z góry, i nowe sadzonki poziomek

Ciąg dalszy zakupów na pewno nastąpi...

Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

- Onak
- Kontakt:
Mnie lawenda tez kusi, a jeszcze bardziej tytoń ozdobny -tak pięknie pachnie... 

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Re: Moje małe brzydkie kaczątko..;)
No witam piekny ten twój mini raj tak milutko się zrobiło
Ja tez od niedawna ogrodniczką się stałam a chciejstw taka lista że hoho
mój M tak zrobi