Elu jak zawsze zachwycasz kolekcją swoich roślin umiejętnie zestawionych ze sobą wzajemnie się uzupełniających, dzięki czemu bardziej pokazujących swoje walory. Przez ostatni czas narobiłem sobie braki, także u Ciebie, ale wszystko nadrobiłem i dokładnie obejrzałem te zielone życie. Z tego co zaobserwowałem, masz całą masę powojników i do tego o pełnych kwiatach

, a liliowece, nic tylko pogratulować tak wspaniałej kolekcji, a co jest na ostatnim zdjęciu tak pomarańczowo kwitnące

. Masz masę funki

i do tego w wielu odmianach, to jedne z moich ulubionych roślin, więc też mam ich już sporą grupkę. W grupach są wręcz zjawiskowe. Elu gdzieś tam zauważyłem tawułkę płążącą, znaczy się ja mam ją tak nazwaną, czy to jest zgodne z prawdą czy ona ma inną nazwę

O i trytoma jest, ale chyba jeszcze przed rozkwitem czy już może po

. Takie płożące azalki też mam, sztuk cztery. Nie wiedziałem, że one będą aż tak płożące, wyjdzie na to, że będą musiały mieć przeprowadzkę

. Widzę, że sukulent przetrwał i ma się dobrze, tak jak reszta kolekcji sukulentów, bardzo pokaźna, co należy oczywiście podkreślić

. Masa super roślin i w ogrodzie i w kompozycjach doniczkowych. Co tu pisać, pięknie Elu, tak trzymać
Pozdrowionki