MAŁGOSIU zauważyłam ,ze piwonie dobrze rosną w glebie dosyć mokrej i na słonecznym stanowisku .Potrzebują też dużo żarełka podanego w lipcu i wczesną wiosna .Lubią wióry rogowe .Tam gdzie moje rosną ziemia zawsze mocno przemarza i widocznie to im pasuje .Nie wiem jak te nowe odmiany ,ale Twoja powinna w tym roku zakwitnąć
SYLWIO uwielbiam także piwonie i mam ich mnóstwo u siebie od całkiem starych odmian i całkiem nowe ,które mam nadzieję zakwitną w tym roku drzewiaste i koperkowe .Też już nie umiem się doczekać .Dzięki za słoneczko ,ale chyba nie zdoła sie przecisnąć przez to zamglone niebo
EWCIU ja już nie zaglądam na żadne prognozy ,żeby się nie stresować niepotrzebnie .Chyba najlepiej oddają sytuację pogodową nasze stare przysłowia i chyba tego trza sie trzymać
DORCIA przydałoby sie słoneczko
TOSIA daj spokój niech ten cały śnieg sam sie rozpuści a trawa i rośliny potrzebują wody więc masz darmowe podlewanie
DANUSIU jeszcze będziesz je usuwać, bo szybko zaczynają sie panoszyć .No chyba ,że masz je posadzone w takim miejscu gdzie mogą to robić .Ciekawe kiedy zakwitną ziarnopłony