Wiejski ogród początki , radości i problemy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy

Post »

jutro biegniemy do Biedrony po róże ;:65 ;:65 ;:65

-- 4 kwi 2013, o 20:23 --

Jak wygram w lotto to wszystko wydam w ogrodniczym.Podzielę się Wami Forumkami wygraną. ;:303 Tylko potrzeba numerków. ;:65
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:306 Jonatanko tylko zostaw coś dla mnie. :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Zmykam ;:41 Dobranoc Jonatanko, udanych zakupów jutro.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Jonatanko witaj
Widziałyśmy się już w zaprzyjaźnionych wątkach, ale u Ciebie chyba jeszcze nie byłam.Podoba mi się twój plan na ogród .Życzę samych przyjemności w jego tworzeniu .
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

jonatanka pisze:Jadziu u mnie o decyzji zakupu również decydował obrazek.Dopiero na forum nauczyłam się że to nazwa jest ważna.
Oj tam, taka ważna to znowu ta nazwa to nie jest, dobrze ją znać, ale ważniejsze jest żeby róża nam się podobała i cieszyła oczy, co nam po takiej która słabo rośnie i jest chorowita mimo że znamy jej nazwę. Kupuj te które Ci się podobają, to najważniejsze :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianna dziękuje i zapraszam.Oj jeszcze sporo pracy przede mną ;:138 Pozdrawiam.

-- 4 kwi 2013, o 21:01 --

Iwonko i tak właśnie kupuję .Jakoś nie mogę zapamiętać tych nazw i póki co zapisuje alei tak kupuję na obrazki. Mój M ;:306 jak usłyszał o różach parkowych to zaczyna patrzeć na mnie innym okiem.Ale co tam jak szaleć to szaleć.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja nad parkowymi jakoś nie potrafię zapanować, mam dwie na górce i jedną na wsi, te na górce to zawsze mi wystrzelą tak wysoko że nawet kwiatów powąchać się nie da, a pnie mają jak drzewa, mam nadzieję że ta na wsi nie będzie tak leciała do góry :roll:
I jeszcze z górki muszę sobie tej jadalnej ukopać sadzonkę i przenieść na wieś.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chciałabym z parkowych zrobić żywopłot na stronie z sąsiadem.Właśnie o to mi chodzi żeby wystrzeliła do góry.Ale one są na pniu?Wydawało mi się że to forma krzewu ;:oj
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie na pniu, tylko przy ziemi maja takie solidne, rozgałęzione konary, nie bardzo mi się to podoba, ale za to mają piękne kwiaty i cudnie pachnące :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Też w mojej Biedronce są róże kupiłam sobie 4 sztuki ;:108
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Joasiu ,widzę że nieźle sobie radzisz .To dobrze .Niedługo przyjdzie wiosna i będzie lepiej .Kupuj sobie co możesz i reperuj swoje samopoczucie aby jakoś to przetrzymać . :D :D :D
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Jonatanko, poczytałam, pooglądałam, przyswoiłam nawet parę mądrych rad odnośnie malin czy cyni ;)
I teraz tak, w sprawie żywopłotu, wydaje mi się, ze to mieszanka śnieguliczki i ligustru. Mogłabyś zrobić fotkę z mniejszej odległości? Wtedy mogłabym ocenić czy faktycznie. Ale na ostrokrzew bym nie liczyła :wink: Zrób koniecznie żywopłotowi odmładzające cięcie zimowe. Właśnie teraz, nisko, żeby tylko każdy pęd miał zostawione oczko. Później zrobisz z nim co zechcesz. Masz sporo miejsca, więc zawsze gdzieś go można umieścić. Nawet tymczasowo, choć jak wiemy, prowizorka jest najbardziej trwała :wink:
Co do kolumnowych jałowców wzdłuż ścieżki nie mam przekonania. Zrobi się taki tunel. Żywopłot istniejący także zostać nie może, chyba, że prowadzony nisko. Ale róże już zakupione, więc pewnie żywopłot w żadnej formie długo tu nie pobędzie :wink: Masz jakieś drzewko owocowe. To jabłoń? Coś mi się zdaje, ze jałowce i jabłonie to nie najlepsze towarzystwo. Dla jabłoni oczywiście :]
W ogrodzie widać punktowe przypadkowe nasadzenia. Trzeba będzie przesadzić te rośliny, zrobić polanę na środku, bo otwarta przestrzeń zawsze dobrze wygląda, daje oddech i szersze spojrzenie na otaczające ją nasadzenia.
Jako propagatorka sadzenia regionalnych roślin na wsi, namawiać będę do takich właśnie także u Ciebie! Skoro już nazwałaś ogród 'wiejskim', to trzeba do tego dążyć, aby taki rzeczywiście był ;:204
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Jonatanko ,dokupiłam róze jedną rózową :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Jonatanko
Byłam dzisiaj w biedronce ale róż nie kupiłam. A Tobie jak udały się zakupy?
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie kupiłam nic bo w pracy musiałam zostać dłużej .Jutro jadę na łowy na pewno coś kupię.Koleżanka ma mi kupić magnolie w Biedronce.
Pacynko wszystko zostanie wykopane.Blisko klombu rośnie czereśnia zostanie ścięta obok jabłonka wykopana .Owoce tej jabłonki są strasznie kwaśne w smaku wygląda mi na Idareda.W pobliżu jest wiśnia również bardzo sucha .W ubiegłym roku mój M powycinał suche gałęzie zobaczymy jak będzie w tym roku owocować.M stwierdził że,to bardzo stare i suche drzewko.Brzozy w okolicy zabudowań gospodarczych tez do wycięcia.Tak jak piszesz na środku będzie polana .Takie mam plany ale pogoda opóźnia wszystko.Nie wiem czy uda mi się tyle zrobić w tym roku. ;:65

-- 5 kwi 2013, o 18:50 --

Sylwio czemu nie kopiłaś :?: różyczek?

-- 5 kwi 2013, o 18:51 --
e-babcia pisze:Witaj Jonatanko ,dokupiłam róze jedną rózową :wit
Super ,różowy mój ulubiony kolor róży. ;:138

-- 5 kwi 2013, o 18:54 --

Ewuniu dziękuje za odwiedziny.Tak kupuje a potem będzie pięknie kolorowo.Już pogodą się nie przejmuje mamy bliżej jak dale,Staram sie wszystko zaplanować żeby nie tracić potem czasu.Ewuniu kiedy nowa część ;:168 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”