Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Witaj Michale... Z tym gadaniem, do roślin, to już norma jest, bo przecież kilkanaście lat rozmów, a tyle mają moje najstarsze doniczkowce, a nie jakiś feler... :D
Tylko mój M miał na początku troszkę wystraszoną minę, że może nie po kolei ma ta jego żona... Ale po dwudziestu latach jakoś przywykł... :wink: No, bo jak nie gadać do rośliny, jak tyle czasu z nią spędzamy... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No proszę jakie dyskusje. Wtrącę jednak maleńką uwagę, że Twoje koty JESZCZE nie czynią szkód w wysiewach, bo nie mają jak się do nich dostać, jak postawisz im ławę przy oknie to obawiam się o skutki takiego spotkania: siewki kontra koty.
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och, to idealne legowiska dla nich :lol:. Jak tacka jest dla kota za mała, to sobie chociaż przednie łapy wsadzi i będzie git :mrgreen:.

Michale, dziękuję za życzenia ;:136.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Darmokot pisze:Jagódko........Jakie szczęście, że też gadasz do roślin bo już myślałem, że jakiś psychiczny jestem czy cóś :;230 ;:306
Ja też gadam do mojego zielska odkąd tylko pamiętam.... to przecież normalne, prawda?
O kotach nawet nie wspominam. Czasem gadam do nich po ludzku, a czasem sobie pomiauczymy z Mikolinką :lol:
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Wracając do cen 'makrowych'. Dziś odwiedziłam osławione miejsce. Zajrzałam z ciekawości i gwoli potwierdzenia 'kalumni' rzucanych w jego stronę. Poszłam na ogrodnicze, tak z ciekawości. I co?! Od razu zobaczyłam kartoniki z krzewami owocowymi, których cenę w innym sklepie (dokładnie w Brico) mogę potwierdzić z rachunkiem w dłoni. Tam były po 4,99 i 5,99. W makro dokładnie te same, z tej samej firmy były po 17,27 zł! Ja rozumiem, każdy chce zarobić, ale 300% to już przesada. Nie mogłam wyjść z podziwu ...
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa Ja też do kotów mówię i coraz częściej mnie rozumieją :D
Marysiu Maska , Dorotko, Marysia Amba Rośliny możliwe , że coś tam rozumieją bo do moich ciągle gadam i rosną szybko i zdrowo, natomiast inni powsadzali w tym czasie co ja lub wcześniej a drzewka są mniejsze...chyba czują dobrą energię :wink:
Marzenko Koty w uprawach jakoś nigdy szkód nie czyniły natomiast wczoraj pogryzły mi obrus i drewnianą ławkę w kuchni. Mają już dość zimy i buntują się. Niech tylko śniegi znikną to chyba je przeprowadzę do komórki w której mieszkają w cieplejszej porze roku bo widzę, że męczy je siedzenie w domu. Na szczęście od 10 kwietnia ma być ciepło więc wszyscy odetchniemy z ulgą, nawet koty.
Jagna Dziś wysiewy przeniosłem na górę, gdzie koty zwykle nie mają wstępu, tak na wszelki wypadek bo wzeszły kolejne nasiona.
Pacynko Makro jak tak dalej będzie urzędować to w końcu padnie i tyle na tym zyskają.
Oświadczam z radością, że pokrywa śnieżna obniża się w szybkim tempie i być może do maja zniknie cały śnieg, w zaspach dalej mam go ponad metr. Zamówiłem sobie na przyszły tydzień 20 podkładek jabłoni M26 , oby się choć ze 4 przyjęły :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Śniegu mam dużo mniej, nie wiem czy całe 10 cm, czy mniej. W dodatku słońce świeci od rana i ogrzewa kocie futra :D Zwierzęta nie są głupie i nie pchają pyszczków na dwór-nieprzyjemnie wieje-leżą wygodnie na parapecie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Podkładek sporo! :D A powiedz mi, jak liczysz, ile zrazów na 1 podkładkę? Podkładki z siewek antonówki będą? Ja chyba nieprędko wezmę się za to szczepienie... Ty już w przyszłym tyg będziesz próbował? Może Cię nawiedzę w celu podglądnięcia ;:224
Śnieg najszybciej by zniknął, gdyby zaczął padać śnieg. Tak dla odmiany :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ewo a wczoraj czytałem, że w Suwałkach padł rekord pokrywy śnieżnej w kwietniu - 51 cm a to chyba nie jest tak daleko od Ciebie? Będzie ze 100km? Może 120? U mnie pogoda całkiem inna - pochmurno, ciepło, bez wiatru i co chwila mży.
Pacynko Ilość zrazów zależy od sposobu szczepienia. Przez stosowanie da się tylko 1, przez kożuchówkę można więcej, spróbuję jeszcze szczepienia w klin oraz okulizacji na przystawkę. Podkładki mają być M26, mówił że tylko takie ma, antonówki nie było. Może ze szczepieniem poczekam ze 2 tygodnie, tak żeby dłużej było ciepło. Zapraszam tylko się ze mnie nie wyśmiewaj bo to będzie mój debiut z podkładkami :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W linii prostej 175 km :D Ale śniegu to ja mam najwyżej 10 cm, z czego bardzo się cieszę. Szybciej stopnieje.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!...nie cierpię zakupów w M... i drogo..i brak mozliwosci zakupu pojedynczych sztuk niektórych towarów .
Mój eM proponuje często tam wyprawę ...ale ja niestety nie korzystam z jego propozycji.
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale ja patrzę bardziej optymistycznie, bo to by znaczyło że na moje 10 tylko 2 się przyjmą :lol: Chociaż to i tak jest zysk i frajda!
Cały dzień było szaro buro, troszkę posypało trochę mżyło, ale ogólnie nijak. Śnieg został chyba cały bo nie zauważyłam żeby go było mniej :wink: Za to rozpoczęłam siewy w tunelu i liczę na to, że nie będę musiała ich powtarzać ;:7 Moje koty szaleją - dobrze, że mają gdzie i leją się z wdziękiem ;:306
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Postanowiłam odwiedzić Twój ogród jak zobaczyła wpis wątku Ewy-maj. Żałuje bardzo, że wcześniej nie byłam w Twoim ogrodzie. Czytając go czułam się jak Alicja w krainie czarów. Nie jestem zbyt wylewna więc nie potrafię opisać mojego zafascynowania przemianami w ogrodzie, historiami z życia kotów, sposobem opisania i przepięknych zdjęć. ;:63 Będę często odwiedzać Twój ogród, chociaż patrząc na niego zdaję sobie sprawę jak marny jest mój kawałek ziemi nazywany przeze mnie ogrodem.Życzę miłej i słonecznej niedzieli .
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:3

Ja myślę, że wśród Forumowej Braci, to raczej na palcach jednej ręki można by zliczyć tych, którzy nie pogadują z roślinami czy zwierzakami ;:306 I w takim razie, to raczej oni powinni się martwić o swoją 'normalność' ;:306
Moje koty też coś goni po domu, chyba chcą już prawdziwej wiosny, by grzać się w słoneczku i hasać po trawie i drzewach.

Podziwiam plany szczepienia drzew - sama nigdy tego jeszcze nie robiłam. Życzę z całego ;:167 powodzenia i trzymam kciuki ;:333
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Michale, u mnie wreszcie świeci słońce... Co prawda zimno jest, ale nadzieja na lepsze idzie...
Piszesz o szczepieniu... Ja, tak na próbę zaszczepiłam na starej podkładce, z której urosła Jabłonka, dwie odmiany innej, gatunkowej Jabłoni, tylko nie znam odmian... Ale nie wiem, co z tego wyjdzie i tak sobie myślę, czy by jeszcze nie popróbować, jak będzie ciepło... ?
Pozdrowienia zostawiam... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”