Jeżówka Echinacea cz. 1
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jeżówka Echinacea
Kupowałam jako pełne..... facet w swojej ofercie miał dziesiątki odmian.... pozytywne komentarze ... ale ... zobaczymy ... niech połowa będzie pełna to i tak będzie to wielki sukces .... 

pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
esony1
zazwyczaj szukam nasion w profesjonalnych firmach zagranicznych tam gdzie mają odpowiednie warunki ich przechowywania ale nasion jeżówek pełnokwiatowych nie spotkałem. Podaj gdzie je kopiłaś i za jaką cenę. Dla informacji jeżówki wysiane z np. żółtej w ok. 10 procentach ma potomstwo żółtych. Jestem ciekawy jeśli nasiona były pewne jaki procent wykiełkuje pełnych.
jarek
zazwyczaj szukam nasion w profesjonalnych firmach zagranicznych tam gdzie mają odpowiednie warunki ich przechowywania ale nasion jeżówek pełnokwiatowych nie spotkałem. Podaj gdzie je kopiłaś i za jaką cenę. Dla informacji jeżówki wysiane z np. żółtej w ok. 10 procentach ma potomstwo żółtych. Jestem ciekawy jeśli nasiona były pewne jaki procent wykiełkuje pełnych.
jarek
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Ja w tym roku wysiałam z pełnych odmian ,tez jestem ciekawa jakie wyrosną .

- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
wesoly poszukam w domu od kogo kupowałam, ale na szybko mogę powiedzieć że kupowałam u jakiegoś Kanadyjczyka ( na ebay`u ). Wschodów miałam 100%. Nasion chyba było po 25 sztuk w opakowaniu .... a za ile kupowałam nie pamiętam, ale nie była to zbyt wygórowana kwota ( ? ok. 3 $ kanadyjskich ).
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- 200p
- Od: 26 sie 2012, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam i o wiosnę pytam
.Bo na razie u mnie ZIMA
Co do jeżówki ,to 23.03 została wysiana.Postawiłem w ciepłym pomieszczeniu ,nakryłem folia i
.Kilka już wzeszło.Super ,ale chyba teraz lepiej przenieść do pomieszczenia ,gdzie będzie światło dzienne. Zastanawiam się ,dlaczego nierównomiernie wschodzą nasionka.?Ale ważne ,że coś jest i myślę ,że dość szybko.Pozdrowionka z zimowego Białego 

Co do jeżówki ,to 23.03 została wysiana.Postawiłem w ciepłym pomieszczeniu ,nakryłem folia i

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeżowki posiane w połowie lutego jeszcze wschodzą, wczoraj znów pokazało sie kilka. 

- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
Jeżówki wysiane 3 marca maja już po 2 właściwe liście i wzeszły wszystkie w odstępie ok 5 dni czyli między pierwszą i ostatnia było 5 dni odstępu, a wysiewałem 100 szt
- Pozdrawiam Jurek
U mnie także wschodzą nierównomiernie. Pod koniec marca pokazało się parę z wysianych 31 stycznia
- santana51
- 500p
Ciekawe że aż taka rozpiętość we wschodach, po swoich w życiu bym nie sądził ze tak nierównomiernie wschodzą.
- Pozdrawiam Jurek
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Ja dodatkowo wysiewałam jeszcze 3 dni temu ,zobacze jak będa wschodziły .
-
- 200p
Witam.Nasionka sukcesywnie się pojawiają ,więc może i pozostałe dadzą sobie radę.A dzisiaj kupiłem paczuszkę nasionek w sklepie ,różnokolorowych według opisu.I jutro zostaną wysiane.A może przed wysiewem namoczyć nasionka w wodzie?
- santana51
- 500p
Marek Podlaskie jak posiejesz do pojemnika podlejesz i przykryjesz folia to będą miały tak jak w saunie, po co moczyć.
- Pozdrawiam Jurek
-
- 200p
Witam.Kilka fotek jeżówki i wracam do mego pytania ,może nie potrzebnie.Ale lepiej wiedziećsantana51 pisze:Tak Marku, tamto wyrzuć, a nasionka wysiewaj i chwal się postępami;:333 dobrze że się zrozumieliśmy.

Chodziło wmi w moim pytaniu o te hm?nasionka

A teraz fotki wysianych 23.03 nasionek i to co jest teraz

I wieść radosna: PIĘKNE SŁONECZKO I BĘDZIE WIOSNA