Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Ładne, ładne ... i granitowe i szklane :D
Wracam lookać.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wielkokwiatowa jest ciemna - to nie jest czerwien - pak ma prawie czarny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabatowka jest w stylu Rotkäppchien - sliczna jest

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj zrobiło mi się bardzo smutno, kiedy zamknęłaś wątek. Cieszę się jednak, że nie możesz żyć bez forum :D U mnie sypie-i trzeba to przeżyć :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, witaj! Jak widać, przyzwyczajenie jest silniejsze niż rozsądek :) Tu sypie bezustannie!
Julek, obie róże są przepiękne i bardzo mi się podobają. Ustalmy szczegóły na PW - napiszesz mi co, kiedy i za ile? Dzięki Ci dobra kobieto ;:196
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wróciłam z zakupów, cała w strachu, jak ja nie lubię tej drogi do Mszczonowa! Nie cierpię jej i już, jakaś pechowa dla mnie jest. Tak Aguś niestety autko do kasacji poszło ;:170 , a tak je lubiłam. Teraz jeżdżę niby takim samym, nawet nowym i lepszym, ale to już nie jest to, nie to uczucie. Ja tak się napaliłam na te prognozy pogody, że jak się nie sprawdzą to ja się chyba zastrzelę normalnie. Ciągnę już resztką sił, mam taką huśtawkę nastroju, że M z drogi schodzi. Ale mówi, że rozumie mnie, że jak się siedzi w domu to już oszaleć można. Ale tymczasem do poniedziałku poznaję nowe ogrody na Fo i czekam resztką cierpliwości. Bo inaczej w poniedziałek wyciągam wzorem Pat suszarki do włosów i suszę wszystko jak leci. Nawiasem mówiąc już wywoziłam taczkami śnieg z chodnika, ale teraz mam go tam taką górę, że na bank do połowy maja będzie leżał. I tym sposobem o zimie ledwie co zapomnę, to zaraz następna nadciągnie.
A miałam zapytać o zdjęcia ze zwierzęcej integracji: DJ nie integruje sie z Sarą, skądinąd niezłą laską?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, super, ze jednak otworzyłaś wątek. Tak jakoś dziwnie i smutno było na FO bez Ciebie, nawet dziś nie wchodziłam rano, a dopiero po Twojej wiadomości. Super róże, czerwone to chyba jednak klasyka i będę mieć cały szpaler z czerwonych wzdłuż ściany domu.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przyznaj jeszcze, że małomówność musi mieć ujście :wink: O ogrodzie to ja naprawdę nie mam z kim...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Tyle napisałam, a zapomniałam o najważniejszej rzeczy napisać, która mnie nurtuje. Otóż mam pytanie do Ciebie Aga i innych forumek o trawnik z pleśnią śniegową. Ja myślę, że w tym sezonie będzie jej dużo u mnie, bo moja trawa równy miesiąc pod grubą warstwą śniegu jest i myślę, że problem będzie. Zresztą przez krótki moment jak tego śniegu nie było na przełomie lutego i marca już były takie białe kółka na trawie. Czy na tę pleśń na trawniku robi się jakieś opryski? Miałaś kiedyś coś takiego na trawie?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus nie-nie - zrobimy jak w zeszlym roku :wink: Ja wykopie, wsadze do doniczek i przyjada do Ciebie z nami ;:108 chyba ze M. albo brachol beda mieli cos w planach na ten czas, to wykopie i wysle ale to obgadam z nimi nie dlugo - bo jeszcze nic o tej operacji nie wiedza :;230
x-ag-a
---

Post »

Bogusiu, najpierw odniosę się do trawnika i problemu pleśni sniegowej. Oczywiście, że miałam już do czynienia z tym paskudztwem. Trzeba szybko zadziałać i spokojnie pozbędziemy się brzydkich plam biało- różowych. Mianowicie, należy przede wszystkim porządnie wygrabić trawnik, następnie wykonać areację (np. ponakłuwać widłami), po tym zabiegu zasypać piaskiem chore miejsca. Nawozimy i wertykulujemy trawnik dopiero gdy porządnie przeschnie po zimie i się wzmocni. Jeśli murawa jest mocno zainfekowana pleśnią, warto po areacji opryskać chore miejsca fungicydem, np. Amistarem.
W Mszczonowie robiłaś jakieś ogrodnicze zakupy?
Dobrze, że bezpiecznie dojechałaś ;:196
PS. DJ całkowicie unika namolnej Sary! ;-))
Julek, ok! :) Dostosuję się i przyjmę wszystkie opcje :) Bardzo mi dużo radości sprawisz ;:196
Ewa, ja jestem znana z małomówności - jak PanM przyjdzie, to potwierdzi, że jestem milczkiem :D
O ogrodach to tylko między sobą możemy!
Marzko, zapraszam serdecznie! Wiem o Twoich planach szpaleru z czerwonych róż... takie ogniste łany będą się pięknie prezentować!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,piszesz juz za chwileczkę,juz za momencik,a ja dodam ,ze bedziemy jeszcze bardziej wnerwione jak teraz.Straciłam juz zupełnie nadzieję na przyjście tej obrażalskiej pani.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, o złym się szybko zapomina... przyjdą ciepłe dni, rzucimy się w wir prac ogrodowych i nastanie ogólnoforumowe poczucie szczęśliwości - zobaczysz :) Nie smutaj już!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś jak chcesz szarość zobaczyc to zajrzyj do mnie, ale zaczyna to przejaśniać się.
Z polecanych przez Ciebie róż wtedy nic nie znalazłam, ale kupiłam Piano i będe jej mieć na 5mb 5szt. Myślę, że się zmieszczą. Chcę im czerwone jednoroczne zafundowac do towarzystwa: drakiew i krwawnik. Potem lawendę, nawet mi wschodzi i będę jej jeszcze dosiewać
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Na odmianę u mnie pada deszcz ;:219
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
x-ag-a
---

Post »

Grażko, czyżby deszcz zwiastował wiosnę?
Marzko, szpaler Piano - już to widzę! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”