[quote="majowa"]Witaj Alicjo

muszę koniecznie do Ciebie zajrzeć, już tak dawno u Ciebie nie byłam.
Kasiu bardzo mi miło, zaglądaj!
Madziu- bardzo fajny pomysł i powiem Ci, że ja tez o tym myślę, tyle że może nie same trawy a w połączeniu z żurawkami albo hostami. Wybierz trawki, które nie są za wysokie, nie będzie to wyglądać dobrze moim zdaniem. Np. miskant ten mój z donicy sie nie nadaje, bo rośnie ok. 2 m, ale np. miskant Gold Bar już ok. Fajna do pojemników jest rozplenica Burgundy Giant (z jakąś siną trawką byłoby super+ ciemna żurawka, albo czarny niski konwalijnik japoński). Red Baron w połączeniu z ciemnozielonymi trawkami (może jakas turzyca) + w niskie piętro jakaś jasna Hakonechloa. Przecudna i bardzo ozdobna jest trawa indiańska
Polączenie red baron z Hakonechloa i zurawką - miodzio. dałabym tylko jakiś cienmozielony akcent z tyłu kompozycji.
Mam pewną uwagę, na tym zdjęciu to nie jest Red Byron tylko Phormium czyli len nowozelandzki, inaczej tęgosz i mam przy okazji pytanie, czy można tak po prostu wklejać u Was zdjęcia bez żadnego linku? Na naszym forum (Ogrodowisko) do obcych zdjęć wkleja się
tylko link. Wspomnę, że jestem autorką tego zdjęcia i nie wyrażam zgody na jego używanie tak po prostu, proszę tego nie robić.