dziewczyny bałwan robi za baranka, bombki za jajka - cuś się porobiło brrrr
Najgorzej bo u mnie widziałam już na działce krokusiki szt.2, ranniki, przebiśniegi i śnieżyce w ograniczonej ilości - niestety wszystko ponownie przykryte białym puchem, aby tylko ogrzał resztę roślin, inaczej w łeb!!!!!!!!!!!
Mrozy, mrozy - piwonie drzewiaste, powojniki a róże nawet nie wspomnę - już pewnie padną - boje się w ogóle iść na działkę,
Wszystko przez Tośkę - Marzannę ubrała w ciepłe galoty to jej się spodobało a wiosna dogadała się pewnie z latem i poszła już sobie, a teraz czekaj tatka latka.
Tosia taka byłaś w ub.roku grzeczna dopilnowałaś Marzannę, tak na Ciebie liczyłyśmy i co?
Dziewczyny, nie jest źle. Grunt, że nie ma mrozu. Za dzień, dwa śnieg stopnieje. Może trzeba się cieszyć, że roślinki będą miałay dużo wody na starcie? Widziałam dzisiaj prognozy, że ten tydzień najgorszy. Od przyszłego poprawa. Oczywiście nie można oczekiwac od razu 20 stopni, ale 6-10 to też byłoby fajnie.
Przyznam, że nawet do Waszych ogrodów nie zaglądałam, bo wiedziałam, że tylko płacz i zgrzytanie zębami. Ale jeszcze będzie lepiej, jeszcze będzie wiosennie! Tośka, nie buc!
I wszyscy razem na zimę...
Tośka nie rycz wody dość za oknem, wszystko będzie ok zobaczysz jak swoje piękne ciałka wystawimy do słoneczka to dopiero będzie ubaw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem przekonana, że nasze roślinki dodadzą nam uroku.
A wiesz ostróżki Twoje będą robiły za parawan, są cudowne powiem więcej u mnie będą tez Twoje/moje hahaha
głowa do góry
a jeszcze dla zdrowotności idziemy po naszych ogrodowych Grażynach może coś się załapiemy
Tosia nie płacz wiosna przyjdzie kiedyś jak nie w tym roku to w przyszłym
a to nie Twoja wina śnieg stopnieje i znowu napada
Jak tak będziesz łzy wylewac to mnie też weżmie i całe forum zalejemy
Tosia, jeszcze chwila Świąt, wszystkiego dobrego, roślinki nabierają mocy, u mnie w białym śniegu znalazłam łebki białych krokusów, było za ciemno aby je uwiecznić na kliszy, ale jutro to zrobię.