DZIĘKUJĘ ślicznie za dobre słowa, za ciągłą obecność, za życzenia świątczne.
Szczególnie miło witam Krzysztofa i Mariana - bo onie nie z pustymi rękoma przyszli.
Strona o haworcjach hybr. super choć nowa, a placek wygląda wspaniale!!
Z tej okazji czas by coś ciekawego pokazać ale co skoro już wspomnieniowe fotki praktycznie zostały wykorzystane?
Hmm... Może kilka nie pokazywanych jeszcze zachomikowanych na taką okazję fotek gymnokalicji??
Piękne, piękne, piękne! A carminanthum to chyba będzie mi się po nocach śnił. Jak ja nie mogę się doczekać czerwonych kwiatków. Heniu, znowu zjadłeś literkę w nazwie Piszę "znowu", ponieważ kiedyś też u Ciebie było carminathum. Nie lubisz go, czy jak?
Już poprawiłem.
Tak to jest kiedy pisze się z pamięci. A jakoś tak zakodowało mi się bez literki... Postaram się zapamiętać na przyszłość bo akurat to gymno bardzo lubię!
To dlatego mam wszyskie lokalizacje które udało mi się zdobyć...
Henryku jak zwykle przepięknie u Ciebie
Gymnocalycium bayrianum STO 641 i Gymnocalycium carminanthum P 133 najładniejsze
Stwierdziłam ,że mam dużo jasno kwitnących i czas na odmianę .G.carminanthum muszę mieć
Tego Belga kojarzysz pewnie (Francois Hoes ) To mi się spodobało, że tą hybrydyzacje prowadził kilka lat z dwóch osobników i doczekał się pokoleń F1, F2 i F3 itd. na poszczególnych fotach widać efekty.
Krzyżówki emelyae major X pygmaea cristallina