Witajcie w poświąteczną środę. Dziękuję za wszystkie życzenia
Ech, nie rozpieszcza nas ta wiosna, oj nie

Na szczęście śnieżyce ominęły tym razem moje rejony, ale wiosna jeszcze daleko.
Ewka. tempo wzrostu floksa śnieżnego początkowo nie jest zbyt zachęcające, ale jak juz sie zabierze to rośnie dość szybko. U mnie po roku trzy sadzonki zajęły powierzchnię ok. 50x50 cm.
Tez nie lubię zasychających liści czosnku. Ten twój pomysł z przywrotnikiem bardzo dobry. Że tez o nim nie pomyślałam.
Kot często wyleguje się miedzy roślinkami na rabatach. Kolorystycznie świetnie komponuje się z otoczeniem

Trawa to rzeczywiście Hakonechloa "Aureola". Lubie te trawy, choć obserwuje, że zaczynają się coraz bardziej rozłazić. W moim niewielkim ogrodzie nie jest to zbyt pożądane zjawisko
Ewciu gajowa, polecam floksa. Bardzo dekoracyjna roslinka.
Justyś, śniegu u mnie coraz mniej (mam nadzieję, że świeżej dostawy nie będzie) Wolałabym stanowczo śnieżnobiałe połacie floksa
Mandragoro witam cie serdecznie. dziękuję za miłe słowa.
Róż rzeczywiście mam sporo, ale głównie rabatówki. Doświadczenia z pnącymi mam niewielkie, mój klimat nie bardzo na pnące. Ale myślę, że do Flammentaz pasowałaby bladoróżowa New Dawn. Z żółtych podoba mi sie Golden Gate, ale słabo u niej z wytrzymałością na mróz.
Monia
Gosia, u mnie Polka na razie wąziutka i raczej w górę miejsce zajmuje. Ech mnie właśnie kręcą takie różane potwory a miejsca niewiele. Więc jak to mówią: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ale upycham te róże gdzie się da.
Eluśko, tak na piaski on się nadaje bardzo. Nadmiar wody mu szkodzi. U mnie rosnie na żwirowisku

i bardzo sobie chwali.
Renia, bardzo mi miło
Aprilko, i ja pozdrawiam. Woda krąży w zamkniętym obiegu. Całe ciurkadełko to kastra budowlana, pare kamieni, kawałek gumowej rurki i zwykła akwariowa pompka.
Musze się pochwalić. Wczoraj zostałam ciocią maleńkiego Kacperka. Chyba się zakochałam

Słodki maluszek. Moje to juz duże chłopy a ta kruszynka mnie rozczuliła.
Dziś znów śniegowe chmury wiszą, na szczęscie nie pada, ale ponuro okropnie.
Wczoraj połaziłam po ogrodzie i widać, że wiosna w blokach startowych, rosliny tylko czeklaja na cieplejsze dni.
Ciemierniki wylazły spod śniegu i chcą kwitnąć

Krokusy pod sniegiem wypuściły kwiaty

Tulipanowe liście też już bardzo okazałe