moja nagarbia na mniejsze listki... no chyba że jest kilka odmian tej roślinki :P ta kwitnie na ciemnoczerwono i kwiatki ma faktycznie nieco podobne do nagarbi ale nie całkiem, może jak się raczy zaaklimatyzować i zakwitnąć to wtedy ktoś ja rozpozna :P
Aniu co do grubosza hobbita to czekam na maluchy od 8 maj .
Na razie nic się nie dzieje. Listek sobie stoi w miejscu.
Sama zobacz(zaznaczyłam cienką ,białą linią), podglądałam już nawet przez lupę i nic, więc cierpliwości naprawdę trzeba
Jeśli listek nie więdnie ani nie gnije to jest OK.Ale z moich obserwacji wywnioskowałam,że szybciej i z widocznymi efektami,ukorzeniają się listki gruboszków po prostu leżące na ziemi.Jednak tak mam z tymi liściastymi a z hobbitem to nie wiem,bo swojego ususzyłam i teraz musiałam porobić szczepki z wierzchołków. :x
Ja szczepke z hobbita wsadziłam wprost do ziemi i musze powiedzieć ze nawet szybko się ukorzenił. Inne grubosze ukorzeniam tym samym sposobem co basga.
basga czyli jak obetne jakieś gałązki wsadze do wody to urośnie mi taka sama roślinka na takim pniu???? bylam przekonana że to jest jakoś szczepione na czyms innym