Mało znam tą roślinę a bardzo mi się podoba. Chętnie będę ją u Ciebie obserwował.

A wysiewy aż wychodzą z pudełek! Co to jest?
Jeśli wszystko przeżyje to trochę pikowania będzie ale dam radęabaddon1986 pisze:Fajna ta sulkaParę osób pokazywało już tego kaktusika i im dłużej na niego patrzę tym bardziej mi się podoba
Procent kiełkowania chyba masz bliski 100%Fajnie to wygląda. Dużo pracy Cię czeka przy pikowaniu?
Taką kiełkowalność mam przeważnie ze zwoich nasion jeśli chodzi o kupne to też różnie bywa także czekam na fotki Twojego przedszkolaczarny pisze:Fajna kiełkowalność. Mi teraz nie wypada wklejać fotki jak mam 3-5 siewek na poletko
Dziękuję Henryku, mi też na tyle się podobała że nie mogłem się powstrzymać i kupiłem ją mimo że niestety szczepiona ale to to akurat się zmieni w tym sezoniehen_s pisze:Sulcorebutia heliosoides robi wrażenie.![]()
Mało znam tą roślinę a bardzo mi się podoba. Chętnie będę ją u Ciebie obserwował.
A wysiewy aż wychodzą z pudełek! Co to jest?
Przemku dzięki za odwiedziny, ja Twój wątek też już wczoraj przejrzałem cały, co prawda śladu nie zostawiłem bo trochę późno było ale zaraz to się zmieni i będę też często odwiedzałprzemek_pc pisze:Przepiękna sulkorebucja. Będę tutaj częstym gościem
Piotrek Tobie również dziękuję za odwiedzinki, co do siewów pierwszy pojemnik był siany 02.02.2013 a drugi 15.02.2013mec79 pisze:Niezłe wysiewy, można wiedzieć kiedy były siane?
Bo ja to zboże siałem i dlatego tak wykiełkowałoMartada pisze:Wysiewywzór i ideał niedościgniony dla mnie- chociaż już pracuję
nad sobą.
Tego samego dnia (02.02) wysiewaliśmy- ja gymnocalycium.
Idla sulki
Zapraszam jak najczęściejBigDonn pisze:Wpadłem tutaj i ... zostaję.
Piękna sulka, a maluszki, to brak mi słów z zachwytu.
Siane standardową metodą? Czy może masz jakiś patent na taką kiełkowalność?
Dzięki SebastianFarel pisze:Zamawialiśmy razem nasiona w MG i mogę wam potwierdzić, że Konrad zrobił dopiero rozgrzewkę, ale muszę przyznać bardzo udaną.
Mnie jeszcze depresja zimowa nie opuściła to już i nowej nie dokładajpopiolek69 pisze:Więc będziemy porównywać swoje sieweczki czy równo rosną