AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
Aga zobacz jeszcze w topiku - wstawialam TU, takie foto z niebieska lawka i stoja kolo niej margaretki na pniu - bardzo mi sie to rozwiazanie zawsze podobalo do laweczek.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem ciekawa, co posadzisz w donicach. Dużo tam słońca?
Sporo ci już kwitnie w ogródku. Rh się bardzo śpieszy do kwitnienia, wiesz jaka to odmiana? Moje ciemierniki też się przyplaskacały na mrozie i później wstawały, coraz bardziej je lubię. W zeszłym roku mróz -16 uszkodził wszystkie liście, a pąków kwiatowych nie i mimo to kwitł.
Dużo zdrowia wam życzę.
Sporo ci już kwitnie w ogródku. Rh się bardzo śpieszy do kwitnienia, wiesz jaka to odmiana? Moje ciemierniki też się przyplaskacały na mrozie i później wstawały, coraz bardziej je lubię. W zeszłym roku mróz -16 uszkodził wszystkie liście, a pąków kwiatowych nie i mimo to kwitł.
Dużo zdrowia wam życzę.
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie za klimatem najmniej tęsknię. Pamiętam, że jak pierwszy raz pojechałam u nas był czerwiec, upały straszne a tam musiałam zainwestować w kurtkę zimową 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Jule - bardzo ci dziękuję
Siedze i podglądam
I to kusi, i tamto nęci
Musze jeszcze zajrzec do ciebie na róze w twoich donicach - miałaś ich sporo. Z której jesteś najbardziej zadowolona ???

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Megi - Gosiu, dziękuję
kurujemy się
To jest najbardziej słoneczne miejsce w moim ogrodzie. Słońce operuje tam od rana do jakieś 17 czy 18 latem
O ile w ogóle to słonce jest
RH niestety nieznany mi z nazwy. Wiesz jak to sie kupuje w lidlu - jest niby etykieta ze zdjeciem RH ale tam nawet pewności co do koloru nie ma
Pola - w zeszłym roku z kurtką sie nie rozstawałam. Było zimno i lał całe lato....

To jest najbardziej słoneczne miejsce w moim ogrodzie. Słońce operuje tam od rana do jakieś 17 czy 18 latem

RH niestety nieznany mi z nazwy. Wiesz jak to sie kupuje w lidlu - jest niby etykieta ze zdjeciem RH ale tam nawet pewności co do koloru nie ma

Pola - w zeszłym roku z kurtką sie nie rozstawałam. Było zimno i lał całe lato....
- Jule
Zadowolona bylam z Lidlowskich NN-ek
No i z Fairy, ktorem mialam dwa lata temu - chociaz powiem, ze okrywowe jakos dziwnie maja wiekszy system korzeniowy niz inne i szybko zajmuja donice w calosci - no i lepiej w gruncie rosnal. Mam w donicy tez Heritage, tez super sie sprawuje, Biedermeier - tez zostanie w donicy, bo w niej lepiej rosnie niz na rabacie. W tym roku zakupilam znowu 2 lidlowskie NN-ki do donicy - zobaczymy co z tego wyjdzie.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aga, a jak nie bukszpany, to może jakieś trawki? Będzie zwiewnie i subtelnie 

AGUSIU u Ciebie wiosna a u mnie dosypuje śniegu i nie ma mowy o wiośnie. A donice mają swój urok a do tego koloru donic prosi się kontrastowy krzew lub bylina /może rozchodnik okazały/ ??
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, zwiedziłam bajeczną Szkocję, która przywołała miłe wspomnienia i pozazdrościłam cieplejszego klimatu
Zwiastuny wiosny u Ciebie napawają optymizmem - sama świadomość, że gdzieś jest cieplej dodaje otuchy, że epoka lodowcowa za oknem kiedyś się skończy
Z entuzjazmem będe wyczekiwać kolejnej porcji zdjęć Twojego wiosennego ogrodu i relacji z następnych wycieczek krajoznawczych
Bardzo się cieszę, że Cię (wirtualnie) poznałam
Miłego weekendu!

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, zwiedziłam bajeczną Szkocję, która przywołała miłe wspomnienia i pozazdrościłam cieplejszego klimatu

Z entuzjazmem będe wyczekiwać kolejnej porcji zdjęć Twojego wiosennego ogrodu i relacji z następnych wycieczek krajoznawczych

Bardzo się cieszę, że Cię (wirtualnie) poznałam

Miłego weekendu!
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Wiosna? Co to takiego wiosna? 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja bym posadziła i bukszpany i trawki i do tego jeżówki. Może zmieściłaby się żurawka?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Margo ma bardzo dobry pomysł na taki zestawik. Ja się pod tym podpisuję 

- Jule
Trawki w donicach tez ladne ale Aga ma juz trawy w donicach przed domem, to nie wiem czy chciala by miec je jeszcze tam. Ja dalej obstawiam za bukszpanami - ta lawka jest tak ladna, ze moze robic za kacik ozdobny i w sezonie i poza.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jula, ale ja nie chciałam samych traw. Tylko bukszpany, do tego turzyce, jeżówki.
Agatko Wesołych Świąt
Agatko Wesołych Świąt