Danusia Mój ogród cz.3
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Danusia Mój ogród cz.3
Iwonko z dotarciem do pracy miałam kłopot , straszne opóźnienia miała B-tka. Z powrotem bez problemu.
- Tacca
- Kontakt:
Grypa chyba mnie dopadła , tak myślę , jeszcze na to paskudztwo nie chorowałam . M gdzieś zdobył tydzień temu , już się wykurował , a mnie bolą wszystkie części ciała , nawet cebulki włosowe . Połykam jakieś proszki , leżę i stękam . Dziś zastanawiam się czy teraz boli bo jestem chora , czy też od leżenia . Zgramoliłam się z łóżka i zaczęłam podglądać moje zasiewy. Pomidorki pikowane 9 marca nie wiele podrosły . Wydaje się że są zdrowe , ale wzrost wyraźnie się zahamował .

Te były siane kilka dni później , nadal czekają na pikowanie , większe są , ale bledsze .

Te były siane kilka dni później , nadal czekają na pikowanie , większe są , ale bledsze .

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu!witam serdecznie...
... tak mi przykro, że dopadło Cię choróbsko...życzę zatem szybkiego pokonania przeziębienia
... tak mi przykro, że dopadło Cię choróbsko...życzę zatem szybkiego pokonania przeziębienia

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Danusiu kiedy wędzenie będziesz miała?. Ja miałam zaplanowane na wczoraj ale zapomniałam mięsa kupić
, może i dobrze bo wiosenne wędzenie byłoby mroźniejsze od grudniowego 

Pozdrawiam. Ewa
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu zdrówka życzę
, a pomidorki w tamtym roku też mi bujały w górę, więc je podsypywałam ziemią i dały pięknie radę 

- anasstasia
- 500p
- Od: 27 sty 2013, o 13:17

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tacca
- Kontakt:
Bogusiu , życzenia były z serca , bo już znacznie lepiej się czuję .
Iwonko te co w górę idą mniej mnie martwią , bardziej te które przestały rosnąć . Może to sprawa odmiany, sama nie wiem.
Ewuś , wędzenie będzie jak wiosna przyjdzie. Teraz bałwany trzeba lepić .
Anastassjo , miło że podoba się Tobie mój ogród , na pewno wpadnę z rewizytą.
Na pocieszenie kupiłam sobie carrykraut. Ziele pachnie jak carry , w smaku jaszcze nie wiem , jak wypróbuję to opiszę , z wyglądu podobne do lawendy .

Iwonko te co w górę idą mniej mnie martwią , bardziej te które przestały rosnąć . Może to sprawa odmiany, sama nie wiem.
Ewuś , wędzenie będzie jak wiosna przyjdzie. Teraz bałwany trzeba lepić .
Anastassjo , miło że podoba się Tobie mój ogród , na pewno wpadnę z rewizytą.
Na pocieszenie kupiłam sobie carrykraut. Ziele pachnie jak carry , w smaku jaszcze nie wiem , jak wypróbuję to opiszę , z wyglądu podobne do lawendy .

- anasstasia
- 500p
- Od: 27 sty 2013, o 13:17
To była moja przyjemność odwiedzić swój ogród.
It was my pleasure to visit your garden.

It was my pleasure to visit your garden.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Fajnie wygląda to ziele ja tam od razu bym spróbowała 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tacca
- Kontakt:
Anastazja ja do Ciebie też z przyjemnością zaglądam . Po wielu wątkach spaceruję , ale z braku czasu rzadko głos zabieram .
Elu smak carry nie we wszystkim lubię ,więc czekam na odpowiednią potrawę ,jutro będzie okazja , na obiad będzie ryż , będzie próba generalna .
Na stojaku robi się ciasno , do póki siewki siedziały w miniszklarenkach , na stojaku był luz , przedwczoraj pikowałam oberżynę , a dziś paprykę , zostały jeszcze pomidorki San Marzano i koniec wolnego miejsca . Jak mi to wszystko doczeka do połowy maja w oknach ,to w domu będzie ciemno jak w jakiejś piwnicy . Na święta trochę dziwnie będą wyglądały moje parapety, ale nie mam gdzie tego podziać .
Elu smak carry nie we wszystkim lubię ,więc czekam na odpowiednią potrawę ,jutro będzie okazja , na obiad będzie ryż , będzie próba generalna .
Na stojaku robi się ciasno , do póki siewki siedziały w miniszklarenkach , na stojaku był luz , przedwczoraj pikowałam oberżynę , a dziś paprykę , zostały jeszcze pomidorki San Marzano i koniec wolnego miejsca . Jak mi to wszystko doczeka do połowy maja w oknach ,to w domu będzie ciemno jak w jakiejś piwnicy . Na święta trochę dziwnie będą wyglądały moje parapety, ale nie mam gdzie tego podziać .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To tak jak u mnie, już w dzień zaczynam światło zapalać w pokoju
Danusiu, jak jadę do siebie to mijam Twój dom, już kilka razy, znalazłam tą prostą drogę, bardzo prostą, a ja kręciłam 

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko , masz mój nr . tel. zadzwoń jak będziesz mnie mijała , może wreszcie wypijemy kawusię .A jak będziesz grzeczna i dasz się wreszcie zaprosić na tą kawusię to podpowiem ci jeszcze krótszą drogę .
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Wiosna u Ciebie pomidorki cudne i reszta 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Tacca
- Kontakt:
Piotrze pomidorki zaczynają pomału wyglądać jak pomidorki i bladość im mija , nabierają zielonego , soczystego kolorku ,. Dzień coraz dłuższy i koszmarne mrozy chyba już za nami . Słoneczko coraz ładniej świeci . Tylko jeszcze resztki śniegu straszą na rabatach .
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Danusiu dobrze że resztki śniegu bo u mnie cały ogród w śniegu
Kiedy on zejdzie jak w nocy mróz 

Pozdrawiam, Ela