Mój jednoroczny ogród - zuzia55

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu, jako że nie byłam jeszcze w ogóle w Twoim ogrodzie, musiałam zacząć od początku, i na początku skończyłam. :D :D :D
Po obejrzeniu wszystkiego, roślin, altany, grilla, i w ogóle, musiałam ponownie sprawdzić, czy aby źle nie doczytałam.
Chodzi mi o fakt, że dopiero od roku zagospodarowujesz działkę, a tu już takie piękne efekty.
Naprawdę masz się czym pochwalić. Widać masz "rękę" do roślin, rosną aż miło oglądać je na zdjęciach, no i jaka ich różnorodność. :shock: :D
Zuziu jak dalej w takim tempie będziesz zagospodarowywać swoje "ogrodowe królestwo", to już za rok zaczniesz narzekać na brak miejsca.
Tworzysz prześliczne miejsce, gratuluję. :D

PS. Wyraźnie widać postępy w posługiwaniu się aparatem, zdjęcia coraz lepsze, a ostatnim właściwie już nie można niczego zarzucić, są dobre.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dziękuję dziewuszki za odwiedziny.GIGUŚ-tego rdesta wpisuję w zeszyt a Ty trzymaj kciuki aby puścił korzonki.LILU-ja chciałabym miec juz wszystko duże i niektóre roślinki kupowałam "ciut "większe".ale wszystko robiłam i robię motodą prób i błędów.Dopiero uczę się nazw roślin ,gdy Wy posługujecie się nazwami odmian.Nawet niektóre rośliny ,które mam nie wiem jak się nazywają.Niedawno byłam zachwycona na forum pysznogłówka a teraz patrzę a mi coś podobnego zakwita.Dostałam ją od kuzynki i wg mnie była podobna do wiesiołka .Więc widzisz jaka ze mnie ogrodniczka.,ale ucze się tak jak i robienia zdjęc.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Zuzia
Pospacerowałam dziś po twoim ogrodzie.Pięknie to urządziłaś a ten klomb z kamieni rewelacja.Kolor floksów też masz niespotykany i tak duże lilie św.Józefa.Zazdroszczę ci sąsiedztwa z północnej strony.Zboża,łąki,przestrzeń.
Jeśli pozwolisz będę cię odwiedzać
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu cieszę sie juz na zapas, choc moze lepiej nie zapeszać. Ja to zupełnie nie znam nazw roślin i Dzięki forum dopiero powoli uczę się nazywać to co mam u siebie. Jeszcze jedna Zuziu prosba masz taką śliczną aksamitke w paski brązowo żólte- piszę sie na nasionka jeśli mozna?? :P Pozdrawiam Buziaki. lece wklejac foty papa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Od mojej ostatniej wizyty zaszalałaś dosyć mocno. Piekne tonowo zakupione kwitnące mini drzewko. I wszystkie rośłinki cudne.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p
Od: 15 wrz 2006, o 09:44

Post »

Bardzo przyjemnie się u Ciebie spaceruje :) Masz dużo ciekawych i pięknych roślin, fajny skalniak i klomb. Chętnie będę odwiedzać Twój ogród :)
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witaj Zuziu ;:168
Właśnie skończyłam spacer po Twoich włościach i zaraz zacznę jeszcze raz :D :D
Jestem pod ogromnym wrażeniem :D roślin, skalniaków, klombów, grilla, altany ... WSZYSTKIEGO!! ;:111 ;:109
Liczyłaś może ile masz gatunków roślin ...?? Pewnie ponad setkę, bo nadziwić się nie mogę jak dużo ... :D
Podoba mi się bardzo Twój skalniak ... góra kwiatowa... jest SUPER! Szkoda, że nie mam tyle miejsca co u Ciebie, żeby można było zrobić taki ogrom ...

Gratulacje dla męża za altankę i stół i ławy ;:63 W tak krótkim czasie zrobić taką robotę to na prawdę mistrzostwo świata :D :D Tylko pozazdrościć takiego męża :D ... a nie chcesz wypożyczyć go na trochę dla mnie ...?? :lol: Może zrobiłby też takie cuda :D :D :D

... idę jeszcze raz na spacer .... :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło ,że wpadłyście mnie odwiedzic.GIGUŚ-nasionka postaram się zebrac.VIOLU-mnie najbardziej w tym drzewku podobały się sploty łodyżek.PAUZALKO-zapraszam częściej ,będzie mi bardzo miło.ANULKO- roślinek troche się nazbierało,większoś to podarki, to od kuzynki która ma ich sporo to od kolezanek z pracy,które też czasami nachodzi chęc pracy w ogrodzie no i troche dokupiłam.Te budowle to zasługa męża i sąsiada.Tak to się w życiu układa ,iż mimo 4 przeprowadzek zawsze trafiałam na bardzo życzliwych ludzi.Początkowo mieszkałam na wsi,tam też został mój dom rodzinny,gdzie obecnie go wynajmuje ,gdyż rodzice nie żyja,ale jak tam wpadam to nie możemy się,nagadac z byłymi sąsiadami..Nawet jak dom stał pusty to zawsze mieli na niego "oko".Ze wszystkimi byłymi sąsiadami utrzymujemy miłe kontakty.Z tymi co najwiecej mężowi pomagał przy budowie altany ,to była taka śmieszna sprawa,że wcześniej mieszkaliśmy jeszcze bliżej niego,ale wyprowadziliśmy się.Jak się dowiedział,że w pobliżu jest dom niewykończony i większa działka,bo takiej zawsze szukaliśmy,to szukał nam kupca na tą co mieszkaliśmy ,abyśmy byli bliżej .I wypaliło.Dużo też nam pomagał też i przy ogrodzeniu działki i balkonach.Mąż natomiast jemu też ,gdy tylko coś trzeba zrobic ,to idzie.Czasami się śmiejemy ,że nasi mężowie lepiej wiedzą co u kogo trzeba zrobic niż my żony.Ale się rozpisałam.Pokażę teraz rekordzistę -fiofka,który ma ponad 50 kwiatów i kwitnie na okragło,bez żadnej przerwy zimowej,tylko ma wtedy ok 2o kwiatów.Stoi na południowym oknie i ma się dobrze ,tylko pije pół szklanki wody dziennie ,oraz nabytek córki-jakiś kaktusik,bo resztę to by zasuszyła. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Rzeczywiście się rozpisałaś :P
A jeśli to nie tajemnica to za ile kupiłaś wisterie ? Zamierzam zrobić wypad i zakupić bo się w niej zakochałam ;:112
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu !Za wisterie zapłaciłam 30 i 37 zł,na allegro,dosyc solidny sprzedawca,ale póżniej widziałam u producenta też na allegro znacznie tańsze,ale nie wiem czy szczepione ,bo moje tak i widac to na nich.Prawdopodobnie dużo szybciej kwitną,a o to przecież chodzi.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz kilka zdjęc kwiatów,które po przekwitnieciu namyśliły sie jeszcze raz zakwitnac,a może to u nich normalne?Dopiero zaczynam je obserwowac. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze kilka początkujących:1.lilia azjatycka,2.yucca-tak mała że nie widac jej liści.3.chyba pysznogłówka.4nie wiem co to. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Zuziu, dawno mnie tu nie było! Ślicznie u Ciebie, piękne kwiaty, floksy, klomb kwiatowy i nowa rabatka!

A Twoja różyczka to Pirouette, też ją mam :D Jest śliczna i zdrowo rośnie.
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Zuziu! dziś jestem pierwszy raz u Ciebie! i....... no właśnie ja już nawet nie mam siły komentować..
LUdziska! ogłaszam, że chyba sie jakaś zawistna zrobiłam.......
i będę płakać z zazdrości ;:98
a tak na poważnie super!
P.S. możesz podesłać męża z sąsiadem na jakiś czas????
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma sprawy !!!!!!!!!!!!!!!!!!Dla nich to na pewno byłaby atrakcja !!!!!!!!!!!!!!!Ale bedą dumni jak im pokażę,że dostają pochwały.Może to ich zmobilizuje,bo wymyśliłam sobie,że zrobię studnię w stylu altany, już mi znajomy obłożył kręgi kamienim a daszek ma byc drewniany. Szkoda mi było jej likwidowac i tak została więc coś z nią trzeba zrobic.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”