gajowa -Ewciu ot widzisz ile to wiedzy trzeba opanować przy naszym kochanym hobby...
przemo1669 - Przemku masz dobry sposób na dotracie do rodzinki.
Jedno zdanie wystarczy za cały wykład ...
iwona0042 - Iwonko Jacek już Ci odpowiedział.
Sporo czytam na temat ekologii i postępowania na działce bez użycia chemii choć sama wiem,że czasami trzeba wytoczyć " ciężkie działo" bo inwazja owadów czy tez nasilenie chorób grzybowych występują wyjątkowo silnie w niektórych okresach. Z ciężkim sercem to robię bo niszcząc złe przy okazji te pożyteczne też giną.
O mleku czytam i sporo koleżanki piszą o swych obserwacjach na naszym forum. W tym roku postaram się przy pomidorach mieć je pod ręką - zobaczymy.
Tinuleczka ktoś nowy ...
Witam nowa koleżankę i zapraszam do częstszych odwiedzin aby bliżej sie poznać.
Barabella - Barbaro bardzo dziękuję - taka cenzurka to zachęta do większej pracy.
Ciągle ślęczę nad rożnymi tematami bo tyle rzeczy jeszcze mnie ciekawi, tyle roślin chciałabym poznać a to co wiem to dopiero wierzchołek ogromnej góry .
Szkoda,że życie jest tylko jedno ...
Ewiczka52 - Ewciu notuj swe obserwacje i jesienią porównamy.
JAKUCH - Jadziu cieszę się,że nie tylko ja przekonuję sie do korzystania z Rosahumusa. Dwa sezony u mnie na działce dały spore rezultaty w strukturze gleby - to widać gołym okiem.
Córka wykopywała kilka krzewów na placu przed domem bo licho rosły. Wymieszała podłoże swoje z substratem kokosowym pół na pół, zlała to wszystko rosahumusem, pogłębiła dołki i od nowa wkopała krzewy. W sezonie efekt był niesamowity ... sporo pracy fizycznej ja kosztowało ale warto było.
JacekP - Jacku a ja chyba bałabym sie podlewać mlekiem - oprysk to co innego . W bardzo wilgotnym podłożu chyba by to pleśniało ...Niższe pH można osiągnąć innymi sposobami.
Dziś 27.III i nadal WIOSNY nie widać ....
Imieniny :Ruperta, Lidii, Ernesta