Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
No właśnie niestety nie mam, teściowa pogoniła mnie z moimi kwiatami z innych pomieszczeń, mam wszystkie w jednym pokoju 

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kociak cudny
, ale inne zdjęcia też urokliwe, choć mało wiosenne
.
Wandziu, muszę jednak zbesztać Cie publicznie. Dlaczego nie zajechałaś do mnie po drodze
. Wiem, wiem, ogrodu byśmy nie zwiedziły, ale chociaż kawkę byśmy wypiły
.

Wandziu, muszę jednak zbesztać Cie publicznie. Dlaczego nie zajechałaś do mnie po drodze

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super wycieczka a kociak cudnej urody 

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Witaj Wandziu
Ja to mam nosa, kiedy do Ciebie zajrzeć -piękne zdjęcia z wycieczki do Kazimierza obudziły moje ,bardzo miłe ,wspomnienia-dziękuję Ci za to
.Tak się składa,że w miasteczku tym bywałam tylko latem i wiosną (taką prawdziwą) Dzięki twojej relacji mogłam poczuć i "zimowy" klimat tego niesamowitego miejsca. "Kotek" wspaniale pasuje do tego miejsca... taki dostojny!

Ja to mam nosa, kiedy do Ciebie zajrzeć -piękne zdjęcia z wycieczki do Kazimierza obudziły moje ,bardzo miłe ,wspomnienia-dziękuję Ci za to

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Dzień dobry Wandziu, zdjęcia Kazimierza bardzo bliskie memu
Moja mama pochodzi z okolic Kazimierza, często tam bywam, bardzo często, prawie tak samo często jak w Krakówku. Mam ogromną ochotę na emeryturkę w tamtych okolicach, tam jest tak malowniczo. Kotem dziewczyny mnie zaciekawiły, zawsze myślałam, że to taka krzyżówka jakiegoś persa i dachowca, ale ja się na kotach mało znam. Tymczasem okazuje się, że to rasowiec. Kiedyś pokażę mojego Mamrota, który jest bardzo nieudaną krzyżówką dachowca i persa, ot taki mezalians sfery z pospólstwem...

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Wandziu, urokliwa wycieczka, bez tłumów. Mam jeszcze zdjęcia z Kazimierza z parkującymi samochodami na rynku.
Wandziu, miło było obejrzeć migawki z Kazimierza... mimo, że pusto i wciąż zimowo, widoki piękne i romantyczne.
Maine coon cudowny! Taki tygrysi
Pozdrawiam Cię serdecznie,
A
Maine coon cudowny! Taki tygrysi

Pozdrawiam Cię serdecznie,
A
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kot faktycznie wspaniały
Kiedyś sobie takiego sprawię, choć uwielbiam swoje dachowce (nie trzeba ich ciągle czesać, co jest niewątpliwą zaletą
).

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Wanda, Wanda
Przypomniałaś mi moje najlepsze w życiu wakacje spędzone z moim M w tym czarownym miasteczku.
Mieszkaliśmy w pokoju gościnnym nad kinem w rynku, w piżamach z galeryjki mogliśmy obejrzeć każdy wyświetlany tam film. W nocy do snu grały korniki, buszujące w starych belkach, w rynku stragany ze świeżymi warzywami, tanimi jak barszcz i piekarnia ze słynnymi kogutami z ciasta
Czy to stare kino jeszcze istnieje
dzięki - Jagoda

Przypomniałaś mi moje najlepsze w życiu wakacje spędzone z moim M w tym czarownym miasteczku.
Mieszkaliśmy w pokoju gościnnym nad kinem w rynku, w piżamach z galeryjki mogliśmy obejrzeć każdy wyświetlany tam film. W nocy do snu grały korniki, buszujące w starych belkach, w rynku stragany ze świeżymi warzywami, tanimi jak barszcz i piekarnia ze słynnymi kogutami z ciasta

Czy to stare kino jeszcze istnieje

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,ty jestes pasjonatka hortensji to poczytaj sobie co pisze o nich nasza Bożenka.
http://hortensjebabopielki.blogspot.com/
http://hortensjebabopielki.blogspot.com/
- BOGULENKA
- 500p
Wandziu, gdzie znikasz ? Pewnie smutno Ci, że wiosny nie ma. Nie smutaj się, to już końcówka. Ja dzisiaj jeszcze mam taki luźny dzień, ale jutro posprzątam domek, a od piątku działam w kuchni. W tym roku po raz pierwszy będę samodzielnie piekła mazurki, mam nadzieję, że się uda. Słoneczko dziś mocno przygrzewa na Żabiej i na chwilę obecną wydaje mi się, że jest bezwietrznie. Jeśli tak jest naprawdę, to założę polar i koło południa udam się na kawkę na tarasik. Wczoraj miałam wysiać cynie i jeżówki, ale jakoś mi się odechciało. Nie mam zacięcia już do siewów. Chciałabym już te roślinki zacząć werandować, mam nadzieję, że za kilka dni będzie to możliwe. W zeszłym roku pamiętam, że śniadanie wielkanocne jedliśmy na tarasie, za gorąco nie było, ale zjeść się dało. W tym roku może choć niedzielna kawka będzie wchodziła w grę. Może uda się też spacer między jedną chmurą a drugą. Zobaczymy. Nie smutaj się już, wracaj do nas, pisz do nas i pokaż zdjęcia, to nic, że już powtarzane, one zawsze tak samo cieszą i taką samą radość sprawiają!
Wandziu, dzień dobry, wreszcie mamy trochę słońca. 

Cześć Wanda!
Jak tam dzisiaj nastroje?
Mimo chłodu, wosna już czeka za rogiem - czuję to
Miłej środy!
Jak tam dzisiaj nastroje?
Mimo chłodu, wosna już czeka za rogiem - czuję to

Miłej środy!
- BOGULENKA
- 500p
Aga ma rację! Na pewno za rogiem, bo... zapomniałam napisać, ale rwie mnie złamana noga w dzieciństwie, która rwie mnie niezwykle rzadko, a jeśli już to najczęściej na zmianę pogody i to najczęściej na diametralną zmianę. Mam nadzieję, że teraz też się sprawdzi i nie jest to moje myślenie życzeniowe. 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oby to była zmiana na lepsze, znaczy na ciepło
niech ten ból będzie choć w części przydatny