Ogrodowe zacisze Mandragory
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory
Stały zagrzebane w śniegu, teraz je odsłoniło
W ogrodniczym stały na zewnątrz (pani wygrzebała mi je spod śniegu) i nic im nie było.

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No szkoda że tej pergoli nie było. Eh oni mają dziwny system obsługi klienta. W ogóle to chyba powiedzenie "klient nasz pan" odbiega do lamusa. Sprzedawcy zaczynają nam robić łaskę że w ogóle nas obsługują.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Madziu, właśnie były - aż 5 sztuk, ale tak zrozumiałam, że leżąc cały sezon w zewnętrznym magazynie mogły się zdezelować.
-
Naprawdę dziwne.. to są ale kupić nie można.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

a ciemierniki nie lubią zmieniać miejsca jak je posadzisz to już niech tam będą...ja w ramach rewolucji ogrodowej zmarnowałam kilka krzaków ...zachciało mi się zmienić im miejsce...

- Mandragora
Madzia - pewnie można, ale trzeba poprosić, żeby ktoś poszedł, sprawdził, a mój eM jest zawsze dobrze ułożony, nie chciał Pani wyganiać na to zimno, więc grzecznie dygnął: "to dziękujemy, my w takim razie przyjdziemy kiedy indziej" 
Misiu - ciemierniki to to samo co ranniki??

Misiu - ciemierniki to to samo co ranniki??
-
To jak mój.. a ja tam niedobra klientka jestem. Jak pani nie wie to bardzo prosiłabym żeby pani sprawdziła . I nie ma że boli 

- Mandragora
Hehe to podobni do siebie
Ja już się do tego trochę przyzwyczaiłam, czasem ręce mi opadają, czasem się śmiejemy oboje z tego, bo chyba to najlepsza metoda
A dziś i tak śpieszyliśmy się, więc sobie odpuściłam.

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wszystko budzi się do życia. Ja na pergole tez poluje ale jak na razie nic nie kupiłam. Jedna mi sie spodobała, ale nie miałam czym zabrać, więc czekam dalej. może jeszcze coś mi wpadnie w oko i transport będzie tańszy.
Śliczy ogród. Będę do Ciebie zaglądać.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witam Cię Milenko i pozdawiam ze słonecznej Żabiej Łąki. Czytam o twojej wymarzonej pergoli i ja także marzę o niej od kilku tygodni, ale zupełnie nie wiem gdzie mogłabym ją wkomponować, na chwilę obecną nijak mi nie pasuje. Póki co ostrzę zęby na jakąś sensowną ławkę do ogrodu. Rozglądam się, ale na razie bezskutecznie, wiosna się opóźnia więc sklepy z takim asortymentem też jeszcze nie do końca otwarte. U mnie od kilku dni słonko mocno przygrzewa, ale śniegu nie topi, ponieważ mróz w nocy nadal dwucyfrowy. Wiosny również nie mogę się doczekać. Porządki wiosenne na święta nie zrobione, bo jaka wiosna takie porządki - jakoś nie uśmiecha mi się mycie okien w minusowej temperaturze, zresztą M planuje jakieś poprawki delikatne więc posprzątam jak się ziszczą jego groźby. Będzie ciepło to pomyję, popiorę, powietrzę, a więc nawet w tej dziedzinie na chwilę obecną impas.
- Mandragora
Sylwia witaj
wcale nie jest łatwo z taką pergolą z ławeczką, jak jest, to cena odstrasza, albo właśnie koszty transportu. Ale na pewno coś w końcu znajdziemy
Bogulenka - nie dość, że mróz (u mnie w dzień słupek jak zaczarowany od kilku dni wskazuje -5), to jeszcze dziś świeża dostawa białego (...) u mnie
Tragedia - to mało powiedziane. Okno umyłam w całości na dole tylko jedno, ale stwierdziłam, że nie chcę się rozłożyć i na jednym poprzestałam. Może do świąt zrobi się ładniej, bo nie mogę już na nie patrzeć, takie brudne
Nie jestem jakąś wielką orędowniczką porządków, ale w końcu to święta
A ławeczkę jaką byś chciała? Cała w drewnie czy może drewno z żeliwem? A pergolka na pewno jeszcze się u Ciebie zmieści
Ja bym chciała jeszcze drugą, taką zwykłą bez ławki, przed wejście do altany, a z boku posadzić winogrono (koniecznie bezpestkowe). Ech, marzenia... cóż nam innego na ten moment pozostało...
Kochani, miłego dnia dla wszystkich

Bogulenka - nie dość, że mróz (u mnie w dzień słupek jak zaczarowany od kilku dni wskazuje -5), to jeszcze dziś świeża dostawa białego (...) u mnie

Kochani, miłego dnia dla wszystkich

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i ja o pergolach muszę pomyśleć, jeśli zetnę choinki, tak na wysokości 2- 2,5 m to posadzę przy nich powojniki i myślę, że mając siatkę ogrodzeniową, ale taką o dużych oczkach, bardzo dużych, nie wiem jak te siatki się nazywają, to zrobię z niej walec i w koło tego powojnika z choinką obstawię, ciekawe jak to będzie wyglądać 

-
Milenko witaj, może ten słupek nie jest zaczarowany tylko zepsuty 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pergola z ławeczką fajnie wygląda ,ale ja bym się bała usiąść ,z obawy że mi robak jakiś spadnie.
-
Ewuś też o tym myślałam . Dlatego moja pergola jest bez ławeczki. Ciekawe jak się będzie prezentować.