Gdzie kupić - konkretne drzewa i krzewy owocowe,bez REKLAMY sprzedawców
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 5 maja 2011, o 20:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szkółki drzew owocowych
Dzięki wielkie Pomologu, bo mam ochotę coś zamówić. Ale Gold Milenium już, podjudzon tym tu Forum, nabyłem...

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2008, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cóż Ci mogę powiedzieć Krzysztofie... Z tymi drzewkami bez paszportów jest tak jak z alkoholem bez banderoli
Kupić można, wypić można... Na zdrowie!
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie

- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Pomologu !
A czy pamiętasz jakie przepisy regulują tę kwestię ?
A czy pamiętasz jakie przepisy regulują tę kwestię ?
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
Re: Jakie polecacie Szkółki sadownicze w okolicach Krakowa
Mam pytanie do Małopolan, odnośnie tej szkółki w Zelkowie.
W Polanie kupiłem Gruszę azjatycką, po etykiecie widzę, że to z Zelkowa
Odmiana 'Niseiki'. Możecie mi powiedzieć czy to ta sama odmiana co 'Nijisseiki'? To błąd w nazwie?
W Polanie kupiłem Gruszę azjatycką, po etykiecie widzę, że to z Zelkowa

Pozdrowienia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 5 maja 2011, o 20:46
Kiedyś można było kupić (antonówkę), chyba nadal sprzedają. M26 i karły sprzedaje Ślaski.

-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
O Ślaskich nie wiedziałem, wybiorę się tam w najbliższym czasie. Antonówka jest do mojego Ogrodu za duża
Dziękuję za informację.

Pozdrowienia
- krzysztofkhn
Pomologu !
Poczytałem, podzwoniłem, porozmawiałem. Jestem odrobinę mądrzejszy niż na początku.
Ustaliłem !
Każdy sprzedawca detaliczny / a tacy nas interesują / jeśli na drzewkach niema przywieszek - paszportów, musi mieć i okazać zbiorowy paszport drzewek.
Poczytałem, podzwoniłem, porozmawiałem. Jestem odrobinę mądrzejszy niż na początku.
Ustaliłem !
Każdy sprzedawca detaliczny / a tacy nas interesują / jeśli na drzewkach niema przywieszek - paszportów, musi mieć i okazać zbiorowy paszport drzewek.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Witam wszystkich,
Poszukuję podkładek do szczepienie drzew owocowych. Przede wszystkim szukam gruszy i jabłoni (pigwa, grusza kaukaska, m26 z jabłoni i inne).
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mi ktoś poradził, gdzie w Małopolsce mógłbym je kupić. Albo zamówić w sprzedaży wysyłkowej - to już z terenu całego kraju oczywiście.
Dziękuję za pomoc
Artur Urbaniak
Poszukuję podkładek do szczepienie drzew owocowych. Przede wszystkim szukam gruszy i jabłoni (pigwa, grusza kaukaska, m26 z jabłoni i inne).
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mi ktoś poradził, gdzie w Małopolsce mógłbym je kupić. Albo zamówić w sprzedaży wysyłkowej - to już z terenu całego kraju oczywiście.
Dziękuję za pomoc
Artur Urbaniak
- krzysztofkhn
Wejdź na "Sadownicy.pl", albo bezpośrednio na " szkółkarzy "
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Dziękuję, faktycznie znalazłem kilka intersujących adresów
Zaraz sprawdzę, czy któryś oferuje podkłądki w sprzedaży wysyłkowej, bo to dość daleko
Pozdrawiam
Zaraz sprawdzę, czy któryś oferuje podkłądki w sprzedaży wysyłkowej, bo to dość daleko

Pozdrawiam
Trafiłam na interesującą mnie ofertę, już chciałam zamawiać, lecz w ostatniej chwili zauważyłam informację.
Sadzonki przechowywane w chłodni
Co to znaczy, bo na innych ofertach pisze - kopane z gruntu
Jeśli zamówię te z chłodni, to czy można je zakopcować żeby zaczekały na mnie tak około 2 tygodnie
bo zasadzić je mogę dopiero około 10 maja
Sadzonki przechowywane w chłodni
Co to znaczy, bo na innych ofertach pisze - kopane z gruntu
Jeśli zamówię te z chłodni, to czy można je zakopcować żeby zaczekały na mnie tak około 2 tygodnie
bo zasadzić je mogę dopiero około 10 maja
- krzysztofkhn
Te z chłodni najczęściej są przechowywane w stałej temperaturze. Nie są uszkodzone przez mróz.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
No dobrze
Jaki to ma wpływ na jakość i które są lepsze
Jaki to ma wpływ na jakość i które są lepsze
- krzysztofkhn
Betonja !
Drzewka przechowywane przez zimę w chłodni, w temperaturze bliskiej 0°C, niemal 100% wilgotności powietrza , są / zdecydowanie lepiej dla drzewek/przechowywane niż te zadołowane.
Ten sposób jest zdecydowanie lepszy , o ile drzewka są odgrzybiane i nawadniane. Takie drzewka w sadzie rozwijają się lepiej, system korzeniowy szybko regeneruje się po posadzeniu i drzewka dają lepsze przyrosty.
Wniosek : teoretycznie te z chłodni.
Drzewka przechowywane przez zimę w chłodni, w temperaturze bliskiej 0°C, niemal 100% wilgotności powietrza , są / zdecydowanie lepiej dla drzewek/przechowywane niż te zadołowane.
Ten sposób jest zdecydowanie lepszy , o ile drzewka są odgrzybiane i nawadniane. Takie drzewka w sadzie rozwijają się lepiej, system korzeniowy szybko regeneruje się po posadzeniu i drzewka dają lepsze przyrosty.
Wniosek : teoretycznie te z chłodni.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 kwie 2011, o 13:41
Witam
Proszę o polecenie dobrego sklepu wysyłkowego który ma w swojej ofercie nowe odmiany agrestów (MUSKARIS KAMIENIAR REFLAMBA KATIA i inne).Pogmerałem trochę w sieci odmiany te są dostępne na allegro lecz tu zachodzi obawa co do rzetelności sprzedawcy. Jeśli ktoś zamawiał coś u nich i dostał agresty różniące się nie tylko etykietą to proszę o info.
AREK
Proszę o polecenie dobrego sklepu wysyłkowego który ma w swojej ofercie nowe odmiany agrestów (MUSKARIS KAMIENIAR REFLAMBA KATIA i inne).Pogmerałem trochę w sieci odmiany te są dostępne na allegro lecz tu zachodzi obawa co do rzetelności sprzedawcy. Jeśli ktoś zamawiał coś u nich i dostał agresty różniące się nie tylko etykietą to proszę o info.
AREK