Wiosną spokojnie możesz przesadzić lilie-próbowałam Świetnie zakwitły, przy okazji okazało się, że mogę rozdzielić cebule i miałam całkiem ładną kępę. Poczekałam aż będzie widać, gdzie ta lilia siedzi, wyjęłam wsystko i przeniosłam. Fakt, że to była azjatka, ale inne też sobie chyba poradzą.
Dziewczyny kochane, mam taką roślinkę, w tamtym roku przyleciała do mnie z Anglii, znaczy patyk, ukorzeniłam go i teraz nie bardzo wiem co dalej, teraz przesadzę do innej doniczki, ale może jest szansa, że będzie rosła w ziemi, tylko, że na razie ja nie wiem http://www.findmeplants.co.uk/photo-ley ... x?ret=2140
Iwonko przecież każde drzewo można usunąć z własnej działki. Tylko jest przy tym trochę papierologii + posadzenie, niekoniecznie w tym samym miejscu, innego zieleńca
A ja z pytaniem odnośnie domku
Czy możesz go traktować jako całoroczny czy to typowy letni domek?
Co tam jest na dachu, że są takie barierki?
Ilonko, na dachu są dwa tarasy, takie dwupoziomowe, co do wycięcia, to poprzedni właściciele już kombinowali i już za późno, nie wolno a domek ma piec, światło całoroczne i tylko z wodą zimą problem, bo od listopada do 1 kwietnia zakręcają
Iwonko-hosta od Beatki to Plantaginea,liście jednolicie zielone,białe kwiaty mocno pachnące
Co do trawy żubrówki to całkiem bym jej nie usuwała tylko zostawiła na małym kawałeczku,przecież jej liście daje się do wódki i wtedy jest ten charakterystyczny zapach,wypróbowałam
W takim razie szkoda niszczyć warzywniaka, zawsze to ma się coś swojego. Jeśli świerki zostają to wskazane będzie puścić jakieś pnącza. Najlepiej różnych kolorów. Ta skarpa będzie efektownie się prezentować z rojnikami. Przed piwoniami można posadzić coś co będzie dłużej kwitło budleje, róże i troszkę żurawek W miejscach podmokłych najlepiej posadzić liliowce, funkie do tego troszkę roślin typu parzydło leśne, barwinek. Iglaczki można posadzić z żurawkami małe iglaki to świerk biały, sosnę do formowania, miniaturowe thuje i do uzupełniania ze dwa różaneczniki
Ta Twoja Leycesteria ma 7 strefę, więc jest szansa, że u Ciebie przy dobrym okryciu będzie rosła Na skarpie mogą rosnąć floksy szydlaste i żagwin, tworzą kolorowe poduszki.
ewamaj66 pisze:Ta Twoja Leycesteria ma 7 strefę, więc jest szansa, że u Ciebie przy dobrym okryciu będzie rosła Na skarpie mogą rosnąć floksy szydlaste i żagwin, tworzą kolorowe poduszki.
I te między innym mam, więc tam posadzę a co do Leycesteria, to sama jestem ciekawa, jak jej się tutaj spodoba, jeszcze malutka, ale mam nadzieję, że w tym roku się puści