Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
Wow, nieźle poszalała
Daleko od Twojej działki płynie? Nie zagraża Ci? Ja mam malutki strumyk pod samym domem, jedyna pociecha, że wraz z jego nurtem teren lekko opada w dół. Mam nadzieję, że większej szkody nam nigdy nie wyrządzi...

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Mandragora
Ale rzeczka jest chyba trochę niżej prawda?
Madziu, ozłociłaś się

A dopiero kilka dni temu było sreberko
Madziu, ozłociłaś się

A dopiero kilka dni temu było sreberko

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Oj ta rzeczka potrafi narozrabiać.Ale do Twojej działeczki chyba nie ma szans
Nawet wyrwę zrobiła 

-
Milenko Dziękuję
hehehe ale numer.. żebym ja tego nie zauważyła! Tak się chwaliłam sreberkiem i czekałam na złotko że aż je przegapiłam
Jejku sama nie wiem kiedy to zleciało.. Rzeczka jest niżej. Mnie ani rodzicom nie grozi. Bratu może troszkę, bo on praktycznie przy rzece. Wtedy to tak zalało wszystko... że całe pola w wodzie stały. To co pokazałam tutaj to był początek. A ja w ten dzień wyjeżdżałam z działki w góry. A tu most rozerwało.. Dobrze że była alternatywa jazdy drugą stroną. Nadrabiając km ale trudno. Bałam się wtedy jak nie wiem bo wszędzie trąbili że mosty pozalewało a ja przez kilka mostów jadę. Ale dojechałam i do domu i potem w góry
Jonatanko Ona potrafi narozrabiać..tylko w czasie suszy udaje taką niby wąską..niby niewinną.. a po deszczu pokazuje na co ją stać.

Jonatanko Ona potrafi narozrabiać..tylko w czasie suszy udaje taką niby wąską..niby niewinną.. a po deszczu pokazuje na co ją stać.
Madziu pracowałaś usilnie na złotko. Gratuluję. Pytałaś na co choruje nasz piesek. Ma padaczkę, teraz doszedł do tego jego wiek, także boimy się z mężem zostawiać go samego w domu, ponieważ nie wiadomo kiedy będzie miał atak. Na starość zrobił się taki lękliwy, że chodzi za mną nawet do łazienki.
Okolica, gdzie macie działkę wspaniała.Oj będzie się działo u Ciebie na wiosnę. Zmykam
, bo pora odpowiednia. Ty też długo myszkujesz po nocy. 
Okolica, gdzie macie działkę wspaniała.Oj będzie się działo u Ciebie na wiosnę. Zmykam

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
Ojej..wiem co to znaczy
Ale już takie stadium że się leczy czy ataki na razie są dość sporadyczne ? Przykro mi bardzo
To okropny widok dla właściciela. Serce się kraje. Oby ataków miał jak najmniej!

Napaliłam się na mojego falka-storczyka,gorzej jak nie będzie mi kwitł. Naczytałam się tyle w wątku u Josephinki .Dobre rady trzeba wprowadzić teraz w zycie. W razie wątpliwości , wiem kogo pytać o radę.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Straszne zdjęcia wstawiłaś. Niby mała rzeczka ale swoją siłę ma. Życzę żeby nigdy już tak nie było.
Miłego wtorku i dużo

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mandragora
Miłego słonecznego dnia Madziu
U mnie szara szmata na niebie, całe słonko poszło na północ 

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Witaj Madziulka
Gratuluję złota
Rzeczka w tym stanie nie wygląda za ciekawie ale jest w dole więc chyba za bardzo Ci nie grozi
Twoja okolica jest cudowna
U mnie dzisiaj szaro-buro
i zimno jak...

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Oj u mnie tak samo! Szaro i energii brak! Trzeba kawkę sobie strzelić
bo ciężki i długi dzień przede mną
Dziewczynki storczyki na pewno zakwitną, bez obaw! A co do mini - czasami można trafić w Ikei na przeceny po 10 pln. Mini rosą w mchu (sphagnum) i nie można na nich stosować metody nie podlewania. Zrobię dla Was zdjęcie mojej mini!
Madziu tnij śmiało, bo to wygląda na zasuszony pączek, w takim stadium, że się nie rozwinie już, a Tobie zależy na więcej niż na jednym kwiatuszku... A co do rzeki to również mam nadzieje, że już nigdy nie wyleje! Tereny masz przepiękne, aż zatęskniłam za latem!

Dziewczynki storczyki na pewno zakwitną, bez obaw! A co do mini - czasami można trafić w Ikei na przeceny po 10 pln. Mini rosą w mchu (sphagnum) i nie można na nich stosować metody nie podlewania. Zrobię dla Was zdjęcie mojej mini!
Madziu tnij śmiało, bo to wygląda na zasuszony pączek, w takim stadium, że się nie rozwinie już, a Tobie zależy na więcej niż na jednym kwiatuszku... A co do rzeki to również mam nadzieje, że już nigdy nie wyleje! Tereny masz przepiękne, aż zatęskniłam za latem!

Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Złotej dziewczynie ,złote pozdrowienia miłego dnia

-
Witajcie moje kochane
Dzisiaj u mnie
aczkolwiek mniej go niż wczoraj. Na termometrze 0.
Sylwia Dziękuję i wzajemnie
No mam nadzieję że już tak nie będzie. Wtedy pamiętam była taka burza i wiatr że mało nam dachu nie zerwało ( w domu murowanym). W nocy kilka razy schodziłam z góry z M i siedzieliśmy na tarasie. Waliło , światła nie było. Ale nie potrzebne było bo niebo było normalnie białe. W pewnym momencie poleciał taki przykry zapach.. że obstawialiśmy wszyscy że wujowi co ma działkę obok po prostu kibelek rozwaliło i wypłukało. Okazało się rano że most rozwaliło i to od rzeki taki swąd szedł. Nigdy nie śmierdziała, ale w tą ulewę to tragicznie. Nie wiem czemu. To była bardzo pamiętna burza z ulewą.
Wiesz u nas to tylko rzeczka pola zalała. A jak takie powodzie wtedy były ?
Aż przykro wspominać. Nigdy więcej ..oby.
Milenka nie martw się, u mnie od jutra podobno cały czas słonka ma nie być.
Grażynka dziękuję serdecznie. No u mnie tez nie za ciepło. 0 stopni..ale dobrze że nie minus. Chociaż tyle dobrego.
Josephinko Jak Ty masz właściwie na imię?
Dzisiaj za Twoją radą popędzę po podłoże do storczyków. Przesadzę je a tego trzeciego dodatkowo opatulę płatkami
(liście). No i go utnę.. chociaż tak się łudziłam że jest nieźle skoro pęd się trzyma. No ale tak to jest jak się wydaje że się wie
Dobrze że go tu pokazałam. Nie udało mi się uchwycić prawdziwego piękna tego miejsca..jak M wczoraj zobaczył te zdjęcia mówi coś ty za paskudy wstawiła.. ja mówię że lepszych jeszcze nie mam
No ale będą będą!! Jak tylko wszystko się do życia obudzi to wam pokażę
Ewuś dziękuję kochana
bardzo to miłe co piszecie.

Sylwia Dziękuję i wzajemnie

Wiesz u nas to tylko rzeczka pola zalała. A jak takie powodzie wtedy były ?

Milenka nie martw się, u mnie od jutra podobno cały czas słonka ma nie być.
Grażynka dziękuję serdecznie. No u mnie tez nie za ciepło. 0 stopni..ale dobrze że nie minus. Chociaż tyle dobrego.
Josephinko Jak Ty masz właściwie na imię?

Ewuś dziękuję kochana

- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Madziu na imię mam Kornelia w zdrobnieniu Nela 

Josephine_83 ;)