Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

:wit Pięknie rozpoczęłaś nowy wątek. Masz ładny żywopłocik z bukszpanów ;:63
Długo już rośnie?
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Mirko czasem zbieram jagódki, obok mojej działki rośnie las i w lato moja mama ciągnie mnie na jagody.Nie bardzo to lubię ,ale uwielbiam jagody , a w szczególnie w zimie otworzyć słoiczek ;:333
Moja mama zawsze chodziła do lasu na jagody , jeszcze u babci na wsi i nie wychodziła z lasu dopóki nie uzbierałyśmy całego wiaderka dlatego samo zbieranie nie zawsze dobrze mi się kojarzy.Natomiast uwielbiam las napełniony słońcem i to podjadanie jagódek...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiatr hula za oknem,tym bardziej miło zajrzeć na Forum :D A gdy jeszcze człowiek zobaczy,że ktoś tu zajrzał,tym bardziej robi się ciepło ;:196
Beatko właśnie te wyjścia na jagody to tradycja od dzieciństwa.Pamiętam roześmianą grupę wracającą z jagodami,to były czasy ;:108 No, ale gdy ktoś za tym nie przepada,to rzeczywiście... :? Pobyt w lesie jest cudowny,nawet dla mieszkańców wsi.Za namową dzieci przestałam kupować palmy w sklepie,robimy własną.Wcześniej wyprawa po borówki ;:oj W tym roku to niemożliwe ;:222 ,kupiłam więc na rynku robioną.Jest trochę smutna(podejrzewam,że ubiegłoroczna :roll: ),ale ma duszę.
Cieszę się Moniko,że odwiedziłaś mój ogród,dobre i raz w sezonie :wink: A już jak coś pochwalisz,to szczególnie rosnę :heja Żywopłot ma już z 5 lat chyba :roll: Tnę go od zeszłego sezonu.
Grażynko,no pewnie!Jak masz miejsce,to super mieć jak najwięcej gatunków dostarczających witaminki ;:215
Wandziu,sad mam osobno,z lekka zaniedbany,ale Forum uświadomiło mi,że te rejony też mogą przyciągać oko.Nie wiem na ile mi się uda,ale postanowiłam bardziej tam zadbać,tym bardziej,że na prawdę 'dorobiłam' się ciekawych egzemplarzy ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

cozapiachy pisze:Mirko,nie wiem jaka odmiana. Mam taki sklep ogrodniczy, w którym jest wszystko co chcesz. Pytasz Pana czy to świerk conika? tak to świerk conica. a to nie ja chciałam inny - tak to może być inny :)
;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Mirko ja tez kiedyś robiłam palemki razem z dziećmi jak były małe, ostatnio kupuję ,choć jak jest ciepło przed Niedzielą Palmowa i uda się wyrwać na działkę to robię sama z iglaczków ,bazi ,wierzby ,bukszpanu ,barwinka i co tam jeszcze znajdę.W tym roku się nie udało :( .
Ale tutaj na forum kobitki takie cudne palemki prezentują,ze aż trochę wstyd :oops:
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ostatnio przeczytałam że liść palmy jest symbolem śmierci męczeńskiej, niestety moja doniczkowa palma prawie zaschła tej zimy i nie miałam z czego uciąć.
cozapiachy
50p
50p
Od: 27 lip 2012, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mewa pisze:
cozapiachy pisze:Mirko,nie wiem jaka odmiana. Mam taki sklep ogrodniczy, w którym jest wszystko co chcesz. Pytasz Pana czy to świerk conika? tak to świerk conica. a to nie ja chciałam inny - tak to może być inny :)
;:306 ;:306 ;:306
Tak, Tak!!! - Ewo nie śmiej się - ja tam moge kupić wszystko ;:108
Pozdrawiam :) Barbara
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ale kosz jagódek ;:138 Byłam w tym roku dwa razy ............ale kręgosłup nie daje rady :( Kiedyś się zbierało ,słoik przez pół godz. :heja Miruśka jak wytrzymujesz tę zimę :?: My jutro do szpitala na trzy dni ;:173
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem ci tak;do pewnego czasu to mnie nawet bawiło,taka zimowa wiosna dawała jeszcze czas na buszowanie po wątkach znanych i odkrywanych.Ale teraz to już przegięcie :evil: Drobny ,ale sypie nadal,nie wspomnę o Świętach,bielszych niż te ,które z natury powinny być białe.Cóż nam pozostaje?Czekać!Spóżniona wiosna wynagrodzi wszystko swym pięknem ;:173 Dziękuję Violi jeszcze raz za nasionka lotosu oraz gożdzików ;:180
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak tak czytam forumowe wpisy to atmosfera jest tak dołująca, że wszystkiego się odniechciewa.
Wszędzie tylko choroby i śnieg w temacie.
Nie pamiętam tak ponurej wiosny. ;:222
Wpadłam z nadzieją, że może u Ciebie lepiej, ale widać jak wszędzie.
Mimo wszystko życzę miłego dnia. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zazwyczaj to ja do Ciebie po wiosnę wpadałam :D W domu kwitnie mi hiacynt,namiastka wiosny,zaraz go pokażę ,tylko powiem Basi,że w Łodzi będę 25 kwietnia, ale ja zwykle jak po ogień ;:224 Do dochtorów,niestety ;:131 Zapału to ci Basiu tak od początku marca zazdroszczę :lol:
hiacynt będzie innym razem,bo technika(umiejętności?) siada ;:222
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Otóż i on.Jeden jedyny ale czuć go z daleka.Większej grupy chyba bym nie zniosła ;:131
Obrazek
Powinny już być porozsadzane,ale skąd tu brać zapał :(
No i mam jeszcze czosnki,kupiłam stare cebulki.Z 10 wzeszły 3 ale pączek ma tylko jedna ;:222
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Piękny hiacynt. Chyba też się skuszę na jakiś wiosenny kwiat do domu, za oknem wciąż biało, i tylko gdzie nie gdzie widać liście krokusów, przebiśniegi zasypane.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Potwierdzam, hiacynt ;:333 Ale ja już się na nie nie skuszę w tym roku, hiacyntami poprawiałam sobie nastrój w lutym, marcu, teraz to ja chcę kwiaty w ogrodzie, na łąkach :( Przeczekamy jeszcze kilka dni, pewnie jak wszystko ruszy z kopyta, to hurtem, nie będzie dawkowania...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ja u siebie nie dojrzę nic zielonego,ale jak Milenka mówi niedługo wszystko eksploduje ;:oj I doglądanie domu pójdzie w odstawkę,bo kto by na to miał czas :wink:
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”