Popatrzyłam na zdjęcie i zdawało mi się, że liście są kolorowe, ale to pewnie słońce tak maluje

Tosia ja jestem uparta i z daleka omijam wszystkie roślinne stoiska, wystarczająco martwię się jak sobie poradzę z tym co już mam zamówione.Tosia1 pisze:Ja w aldiku kupiłam piękny krzaczek Rh koloru białego z żółtym środeczkiem. Majka, jeszcze 3 dni i idzie ciepło. Dziś wiatrzysko i zimnica!!!
Julek ja sobie dwa lata temu w markecie zapodałam białaska rh Gartendirector Riger i nie zobaczyłam jego kwiatków wcale, padł z chorób i szkodnikówJule pisze:Ten bialas Rh bardzo ladny, taki w typie mojego Eskimo. Jestem ciekawa czy kiedys mi zakwitnie (kupilam 2 lata temu w Auchan z poobcinanymi przekwitnietymi kwiatami), w zeszlym roku jeszcze nie kwitl w tym roku tez chyba jeszcze nie bedzie, bo nie widzalam na nim pakow kwiatowych. Ale ma bardzo ladne jasne liscie, tak ze tez atrakcyjnie wyglada pomimo braku kwiatow - z tym ze jak kwitnac nie bedzie, to chyba sie pozegnamy.
Monia te ostatnio pokazane azalie to nówki kupione pod koniec maja w trakcie kwitnienia. Jedna z nich chyba nie dała radę się przyjąć ale nie pamiętam która - muszę jutro sprawdzić w ogrodzie kartki. Jakbym przy kupowaniu wiedziała że ona ma strefę 6b to bym jej w życiu nie kupiła. Zresztą u nas prawie nic nie można kupić, te kupowałam w Pisarzowicach na wyjeździe. A przez net jakoś mam obawy co do jakości sadzonki.Rozeta pisze:Azalia Bouguet de Flore ma ładnie wybarwione kwiaty. Lubię takie wielokolorowe, gdzie barwy zlewają się i tworzą ciekawy rysunek. To nowość u Ciebie, czy zadomowiona sadzonka? Ciekawe jak u niej z zimowaniem?
Maju, jak dobrze, że wstawiasz te kolorowe fotki. Działają jak moc ożywcza, na skołatane serce ogrodnika ...
.
Aguś to dla Ciebie jeszcze raz Catawbienseaguniada pisze:Majutku, uderzyłaś w mój czuły punkt ostatnimi zdjęciami... jak ja kocham różaneczniki i azalie... Twoje - coś pięknego, zwłaszcza spektakularny Catawbiense...
Oj, zima trzyma... u mnie rano -15st.
Jeszcze trochę musimy wytrzymać...
Gosiu mrozi i to bardzo ale już przestałam się zamartwiać, co będzie to będzieMargo2 pisze:Maju, bardzo się martwię o nasze roślinki, bo teraz przy tym słońcu chyba większe niebezpieczeństwo na uszkodzenia.
Też czekam na rh. Mam tylko 2 wielkokwiatowe azalie, ale chciałbym jeszcze dokupić. bardzo podobają mi się też japońskie poduchy, ale one takie wrażliwe. Ale też dokupię