Mufka - ogrodowe marzenia...
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia...
Gdzie ta wiosna?
Koniec marca, a wszędzie śnieg. Słońce mi się pokazuje, ale ciepło raczej nie będzie.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
masz szczęście, że biała pierzynka okrywa roślinki- u nas mróz i bez śniegu obawiam się o moje kwiaty
Będę podejmowała latem próby wiankowe, pewnie będzie mi żal klwiatów bo jeszcze nie są tak rozrosniete ale to koszty kształcenia

Będę podejmowała latem próby wiankowe, pewnie będzie mi żal klwiatów bo jeszcze nie są tak rozrosniete ale to koszty kształcenia

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
A ja napiszę, że piękne te zimowe grafiki...
A patrząc na to z praktycznej strony, widać,że warto zostawić byliny jesienią - tworzą takie ładne rysunki z suchych i powyginanych łodyg.
Nie mówiąc już o pożytkach z tego płynących dla samych roślin i różnych stworzonek.
A patrząc na to z praktycznej strony, widać,że warto zostawić byliny jesienią - tworzą takie ładne rysunki z suchych i powyginanych łodyg.
Nie mówiąc już o pożytkach z tego płynących dla samych roślin i różnych stworzonek.
- radcamedyczny
- 10p - Początkujący
- Od: 23 mar 2013, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dzień dobry, bardzo ładne zdjęcia i jakże nastrojowa rzeka. 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochana Mufeczko Marysiu, trzymam fason i udaję, że jest piękna pogoda
Hihihi...hi pogadać zawsze i chętnie.... kiedyś się zorganizujemy
Dziś jest cudnie na dworku, to białe szybko się roztopi. Przecież w maju kwitą bzy
Buziaczki dla Was i dla Kasi.

Hihihi...hi pogadać zawsze i chętnie.... kiedyś się zorganizujemy

Dziś jest cudnie na dworku, to białe szybko się roztopi. Przecież w maju kwitą bzy

Buziaczki dla Was i dla Kasi.

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Kochani w sobotę przesuwamy zegarki - to niepodważalny znak, że naprawdę mamy kalendarzową wiosnę

A w związku z tym, rzeczywiście Majeczko masz rację, niedługo zakwitną bzy ! Oglądałam wczoraj bardzo skrupulatnie pąki kwiatowe na forsycjach i.....aż boję się o tym głośno mówić, chyba po raz pierwszy mają szansę zakwitnąć

Pacynko każdy wyjazd na działkę, to prawdziwa radość. To bieganie od krzaczka do krzaczka, sprawdzanie jak się miewają, czy wszystko w porządku, czy czegoś im nie potrzeba... To trochę jak pogaduchy z najlepszym przyjacielem, niewidzianym od dawna...

A, że jeszcze biało, trudno, ja nie jestem zwolenniczka poganiania natury - widocznie w tym roku musi tak być i kwita.
Jeszcze nam dopieką letnie upały, wtedy Wam przypomnę obecne nastroje

Ewo majowa wiem, że maj to najpiękniejszy miesiąc - też go kocham. Nawet tak się zdarzyło, że urodziłam się w tym ślicznym miesiącu.

Ewo w masz rację, biała pierzynka chroni wyśmienicie, ale może i u Ciebie nie będzie tak źle, miejmy nadzieje.

Co do wianuszków, radzę Ci zacząć od suszenia na próbę pojedynczych kwiatków, by sprawdzić jak trzymają kolor i kształt. A dopiero potem, gdy będziesz zadowolona, zrywać większe ilości by tworzyć z nich jakieś kompozycje. Te pojedyncze też Ci się przydadzą, chociażby do bukietów, a nie będziesz się niepotrzebnie martwiła, że ogołacasz ogrod z kwiatów. Bo przecież nie wszystkie udaje się ładnie zasuszyć

Tamaryszku, wiesz ja już tradycyjnie nie robię zbyt radykalnych porządków na rabatach jesienią, by potem zimą móc cieszyć się pięknymi zasuszonymi pędami czy kwiatostanami. Może też dlatego tak chętnie się u mnie wysiewają

Masz rację, zima też umie pięknie czarować, nie tyle kolorem, co kształtem i fakturą...
Witam serdecznie Radcęmedycznego Kłaniam się nisko i zapraszam w moje ogrodowe progi

Majeczko, zuch dziewczyna - tak trzymać

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Na biały początek wiosny, kilka różanych fotek : Bonica. W środku tytoń, który sam się wprosił, a w tle chmurka eragrostis trichodes
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Przepiękne zestawienie! Nie miałam pojęcia, ze tytoń jest taki efektowny, chyba nigdy go nie widziałam "na żywo".
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Dzięki za przypomnienie o przestawieniu czasu, zupełnie zapomniałam
Wianek lawendowy uroczy, zrobiłabym sobie taki, ale chyba nie uzbieram tyle ziela z moich 6 krzaczków
Mufko, czy tytoń tak sztywno się trzyma jak widać na zdjęciu czy ma tendencję do pokładania się?

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ja dopiero teraz wyczytałam u Ciebie o zmianie czasu
właściwie lubię tę zmianę - i tak wcześnie wstaję, a za to po południu i wieczorem dłużej jest jasno - bardzo mnie to ucieszyło, bo zapomniałam, że to już 
A napisz mi jeszcze, Marysiu, słówko o tym tytoniu (bo naprawdę ,mnie urzekł, zwłaszcza wtym kolorze) - on jest jednoroczny, tak? I potem sam Ci się wysiewa?

A napisz mi jeszcze, Marysiu, słówko o tym tytoniu (bo naprawdę ,mnie urzekł, zwłaszcza wtym kolorze) - on jest jednoroczny, tak? I potem sam Ci się wysiewa?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Patrząc na te piękne roślinki nie chce się wierzyć, że na piasku wszystko rośnie
, musisz je dokarmiać cały czas. Jedynie chyba trawki lubia piasek?

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
W ostatnich czasach miałam zwyczaj wycinania wszystkiego na jesień, ale być może rzeczywiście warto zostawić. We floksach choćby będzie sporo nasionek, którymi skrzydlaci mogliby się pożywić.
A na przedłużającą się zimę właściwie wcale nie narzekam!
Tak naprawdę jest mi ona troszkę na rękę, ponieważ daje mi więcej czasu na pewne przygotowania 
Rozmowy i indywidualne podejście do każdej roślinki rozumiem doskonale
Przecież to także istoty żywe, które trzeba zrozumieć i otoczyć opieką :]
A na przedłużającą się zimę właściwie wcale nie narzekam!

Rozmowy i indywidualne podejście do każdej roślinki rozumiem doskonale

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Właśnie na tym polega mistrzostwo Marysi
.
Nie kombinuje z egzotycznymi roślinami, sadzi to, co się na piaskach dobrze czuje, nie walcząc z przyrodą, bo wiadomo, że to daremny trud. A to co potrzebuje lekkiego wsparcia - Marysia wspiera. A efekt, jaki jest - każdy widzi
.
Marysiu, po raz kolejny
- Jagoda
PS. Ech, że też nie mieszkasz bliżej...
.

Nie kombinuje z egzotycznymi roślinami, sadzi to, co się na piaskach dobrze czuje, nie walcząc z przyrodą, bo wiadomo, że to daremny trud. A to co potrzebuje lekkiego wsparcia - Marysia wspiera. A efekt, jaki jest - każdy widzi

Marysiu, po raz kolejny

PS. Ech, że też nie mieszkasz bliżej...

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
No cóż....jak ja bym chciała żeby u mnie tytoń sam się rozsiał.
W rzeczce są bobry...nie zalewa Was czasami?
W rzeczce są bobry...nie zalewa Was czasami?
Pozdrawiam