Rośliny doniczkowe - effa
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
ok Gosiu tylko troszkę póxniej jak już w domciu będękoniczynka pisze:czy ja mogłabym cię poprosić o zdjęcie całej tej roślinki

Będę obserwować tą moją, jak do piątku nie będzie oznak wypuszczania korzonkow to wtedy ją najwyżej do ziemii wsadzę.FIGA pisze:Ja nagarbię ucinam > ukorzeniacz i do ziemi i jeszcze nie było pudła
Kasiu a czy to prawda, że nagarbię też należy często odmładzać? I że po pewnym czasie roslina mateczna staje się brzydka? Bo gdzieś coś znalazłam takiego na necie

- effa
Dzięki Aniu za wizytę i identyfikację
A zobacz jakie cudeńko znalazłam -> Portulacaria afra 'alba'
A to Gosiu zdjęcie specjalnie dla Ciebie. Przed chwilą zrobiłam, więc przy sztucznym świetle niestety
ale wczoraj nie dałam rady bo u rodziców byliśmy i zanim wróciliśmy to zeszło...

A teraz dalsza zdjęć moich balkonowych

na początek moje pomidorki

A teraz powiedzcie mi, bo wysiałam sobie nasionko ogórka, ale to co mi wyrosło to bardziej przypomina mi pokrzywę
Co Wy o tym sądzicie?

Teraz mój nieudany powój trójbarwny
Dlaczego on mi nie rośnie??? W mojej wyobraźni miał stworzyć kwiatową i skuteczną osłonę przed sąsiadami, a jak widać to w tym roku chyba muszę się pożegnać z tym marzeniem

No i na koniec moje petunie
Strasznie piją wodę - zresztą tak samo jak pomidory 

A to Gosiu zdjęcie specjalnie dla Ciebie. Przed chwilą zrobiłam, więc przy sztucznym świetle niestety

A teraz dalsza zdjęć moich balkonowych

na początek moje pomidorki

A teraz powiedzcie mi, bo wysiałam sobie nasionko ogórka, ale to co mi wyrosło to bardziej przypomina mi pokrzywę

Teraz mój nieudany powój trójbarwny

No i na koniec moje petunie

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Cudne petunie. Pomidorki już niedługo będą gotowe do zjedzenia, pokrzywa też
Z powojem u mnie to samo, kupiłam 2 odmiany i... lipa. Całe szczęście, że zdopingowana przez forum wysiałam kobeę. Nie kwitnie, ale rośnie jak smok.
Portulacaria afra porażająco piękna
Pozdrawiam Dorota

Z powojem u mnie to samo, kupiłam 2 odmiany i... lipa. Całe szczęście, że zdopingowana przez forum wysiałam kobeę. Nie kwitnie, ale rośnie jak smok.
Portulacaria afra porażająco piękna
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- koniczynka
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- koniczynka
- effa
Dziękuję Dorotko za miłe słowaDanio pisze:Cudne petunie. ...

Gosiu ja ogólnie nie zraszam sansevier i mają się dobrzekoniczynka pisze:Ty swoja spryskujesz ? bo pani chyba w kwiaciarni się pomyliła jak swoją kupowałam z tego co wiem to one raczej sucho lubią.

Dzięki Karinkokari pisze:Ewciu, mój powój też kiepski - pisali, że lubi słońce, ale mój w słońcu zaraz zwiesza liście, choć ziemia jest wilgotna... Słabo rośnie, nie kwitnie (miał chyba tylko jednego kwiatka), a płot zarośnie chyba na Gwiazdkę :/
Pięknę są te dwukolorowe petunie

Mój powój to samo - południowy balkon więc słońca pod dostatkiem, ale rosnąć pieron to nie chce

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Ewuś kobeę siałam w lutym, ale w sumie, jeśli masz nasiona, to co Ci szkodzi wysiać, rośnie dosyć szybko i dobrze się krzewi.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- effa
Najpierw niestety muszę kupić, mam nadzieję, że uda mi się dorwać, a jak nie to trudno spróbuję za rok bo do tego powoju jakoś sie zniechęciłam jużDanio pisze:Ewuś kobeę siałam w lutym, ale w sumie, jeśli masz nasiona, to co Ci szkodzi wysiać, rośnie dosyć szybko i dobrze się krzewi.
Pozdrawiam Dorota