Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Ewuś do czego można wykorzystać koci żwirek?
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeczytałam ostatnie 3 strony, martwicie się że śnieg topnieje u mnie słabo zachodzi ten proces. W nocy bylo -21 i caly dzień bylo zinmo i wydaje się że następna noc będzie też zimna.Pozdrawiam.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko jak zakładałam wątek była tuż tuż! potem sytuacja się zmieniła, ale tak czy tak wiosnę mamy i astronomiczną i kalendarzową, gorzej będzie z tytułem następnej części
Olgo ja jestem zadowolona , że się śnieg nie topi szybko, bo -16 też potrafi wymrozić rośliny, ale na pewno chciałybyśmy ocieplenia i wtedy stopienia śniegu. Byle do wiosny! pozdrawiam

Olgo ja jestem zadowolona , że się śnieg nie topi szybko, bo -16 też potrafi wymrozić rośliny, ale na pewno chciałybyśmy ocieplenia i wtedy stopienia śniegu. Byle do wiosny! pozdrawiam

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu no zasiewy piękne i ile tego ..regalik super też mam podobny i pewnie będę musiała go wtargać na górę z piwnicy bo na parapetach ciasno a i podłoga zastawiona donicami a zaraz niektóre będę pikowała a jeszcze niektóre wysiewała . Poguglowałam i sprawdziłam roślinkę śliczną u Ciebie-belamkanda-nie mam takich nasionek -bo teraz to chyba za późno szukać-poczekam do przyszłego roku -nazwę spisałam ,może mi się trafi gdzieś w ogrodniczym to zaryzykuje najwyżej nie zakwitnie ?U nas też była bardzo mrożna noc dobrze że ten śnieg chroni te rośliny
cieplutko pozdrawiam Ela

pozdrawiam Ela
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witaj Maryś
Żeby chociaż taka korzyść była z tej zimy ........mniej robali
U mnie komarów zawsze mnóstwo ...........też potrzebowałam pomocy lekarskiej
Pięknie rosną siewki 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O szerszeniach nie wiem, ale okazało się, że jestem poważnie uczulona na osy. W tym roku się okazało
Nie wiedziałam, że muszę uważać, ba, całe życie coś mnie co jakiś czas dziabnęło i poza bolesnym bąblem nic się nie działo. A teraz doskonale pamiętam, jak wstrząs się rozwijał
Wtedy nie wiedziałam, co się dzieje, dziś wiem, że to mógł być mój ostatni sezon w ogrodzie.

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Koci żwirek trzyma wilgoć, więc dobrze go zakopać przy roślinach, ale tych niejadalnych.slila1 pisze:Ewuś do czego można wykorzystać koci żwirek?
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Maryś, kolejny wątek.."wiosna...tuż, tuż..no już!"
A z szerszeniami uważaj! Może warto przepatrzeć ogród i okolice, czy gdzieś gniazda nie mają?

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Oj, żebyś tylko nie musiała zatytułować n-tego z kolei wątku "Lato.... dalej oczekujemy na wiosnę"

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Elu nasiona dostałam od miłej forumki, obydwie przeżywałyśmy że nie wschodzą, bo czekałam miesiąc! ale już je widać na wierzchu i liczę na ładne roślinki! Nasiona będą to dostaniesz, bo jeszcze w jesieni kupiłam dwie balamkandy od Emila i liczę na to, że przezimują!
Romeczko od komarów też można mieć uczulenie? zauważyłam że z wiekiem robię się uczulona na różne rzeczy na chemię również!
Ewo majowa to uważaj na szerszenie również, bo to ta sama grupa błonkoskrzydłych!
Agnieszko i taki zużyty również ? my mieszamy z kołeczkami drewnianymi
teraz wynosimy daleko w pole może skrócę drogę mojemu synowi
Pat już je chyba zlokalizowałam (na domu w cegle!) i jak będą tam dalej wezwę straż, ale nieraz jestem w polu i samolot mija mnie obok albo tuż nad głową - wyjątkowo nisko latają!
Marysiu wszystko jedno wątki będą i wiosna też w końcu będzie i już
Romeczko od komarów też można mieć uczulenie? zauważyłam że z wiekiem robię się uczulona na różne rzeczy na chemię również!
Ewo majowa to uważaj na szerszenie również, bo to ta sama grupa błonkoskrzydłych!
Agnieszko i taki zużyty również ? my mieszamy z kołeczkami drewnianymi

teraz wynosimy daleko w pole może skrócę drogę mojemu synowi

Pat już je chyba zlokalizowałam (na domu w cegle!) i jak będą tam dalej wezwę straż, ale nieraz jestem w polu i samolot mija mnie obok albo tuż nad głową - wyjątkowo nisko latają!
Marysiu wszystko jedno wątki będą i wiosna też w końcu będzie i już

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Wiosna już powoli idzie, koniec tygodnia ma być cieplejszy, przynajmniej coś optymistycznego na święta.
- Maska
- Kontakt:
Dorotko w tym tempie może do maja zdąży 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Pod warunkiem,że ta prognoza jeszcze się sprawdzikorzo_m pisze:Wiosna już powoli idzie, koniec tygodnia ma być cieplejszy, przynajmniej coś optymistycznego na święta.

U mnie dalej zimowo

- Maska
- Kontakt:
Aneczko nastrój wiosenny, ale pogoda jak u wszystkich. Chociaż są szczęśliwcy co widzą oznaki wiosny, a ja mam pod skorupa śniegową wszystko. O 6 rano było -10 i szaro, ale przebija się jakiś promyk, niestety zaczyna machać gałęziami i chociaż jest już -5 to odczuwalna będzie dużo niższa przy wietrze. Chyba wezmę się za wewnętrzne porządki, chociaż na podłogi jest czas, a w szafkach robię w zasadzie na bieżąco jak zajdzie potrzeba! Miłego dnia!
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Marysiu u mnie dziś 1 na plusie i słoneczko niesamowite .Serdeczności dla Ciebie .